Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klíšťová meningoencefalitida

Od: mrs odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
Více jak před měsícem jsem měla klíště a před 14 dny se u mě objevila druhá fáze této nemoce a skončila jsem na týden v nemocnici, kde třetí den už všechno bylo v pořádku, žádné horečky, bolesti, ani nic podobného, takže zbytek týdne jsem proležela. Po propuštění mně večer začaly brát křeče do pravé nohy a v noci jsem se často budila a nevěděla, jak si lehnout. Přes den mně tento problém tolik netrápil, ale jakmile byl zase druhý den večer, tak to zase dost začalo bolet a v noci zase jen převalování. Klidový režim se snažím dodržovat. Zkoušela jsem to na večer mazat Alpou i mastičku na svaly, ale moc to nepomohlo. Máte s tímhle někdo nějaké zkušenosti, kdy to přejde, jestli bych si měla brát na noc nějaké prášky na bolest, nebo nějaké babské rady, jak se toho zbavit? Děkuji za každý názor a zkušenost.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Dobrým zdrojem draslíku jsou také banány a červené víno
doplněno 22.08.20 09:39:

Nejideálnější je přijímat hořčík v přirozené podobě. U mnoha potravinových zdrojů hořčíku platí, že pokud potraviny obsahují vlákninu, je v nich přítomný i tento minerál. Za skvělé zdroje hořčíku jsou považovány tyto druhy potravin:

ovoce - datle, banán, sušené meruňky

zelenina a luštěniny – špenát, artyčok (tepelně upravený a bez soli), vařená čočka, hrách

maso a ryby – candát, tuňák, vařená kuřecí prsa

ořechy – mandle, piniová semínka, kešu

nápoje – mrkvová, grapefruitová nebo pomerančová šťáva, červené víno

viz klubzdraví...

floro*
hodnocení

0x
Hořčík doplňuje. Magnezku, tablety. To pomůže na křeče.

tebi
hodnocení

0x

Antioxidanty proti bakteriím

Vědci na léčebný potenciál antioxidantů přišli při své práci vlastně náhodou. Když se zajímali o to, jaké škody páchají rickettsie na buňkách tvořících výstelku cév, všimli si, že vinou těchto bakterií vzniká v buňkách velké množství volných kyslíkových radikálů. Škodlivé radikály poškozují stěnu cév, způsobují zánět a podílí se i na vzniku aterosklerózy.

Slibné účinky kyseliny alfa-lipoové

Antioxidanty, které dokážou neutralizovat volné kyslíkové radikály a působí proti jejich škodlivému vlivu na buňky a tkáně, by mohly působit také jako léčebný prostředek v případě rickettsiové infekce. Pro léčbu horečky Skalistých hor však odborníci nepoužili notoricky známé antioxidanty vitamíny C a E, ale kyselinu alfa-lipoovou. Ukázalo se, že tato mastná kyselina se silnými antioxidačními účinky skutečně dokáže stimulovat buňky k obraně proti bakteriální infekci

liska5
hodnocení

0x

Máti měla stejné problémy i bez klíštěte. Neuvedla jste věk. Starší lidé mívají problémy s prokrvením dolních končetin, a hlavně je to trápí v noci. Často je tento problém žilní nedostatečnosti rodový. Na to jsou lymfomasáže, pohyb / nesedět/ a mazání typu Lioton nebo nějaké s koňským kaštanem.

Lépe využitelný hořčík je v prášku Magnosolv , Řekněte lékaři, ať Vám ho předepíše, není volně. Lékarník poradil, že je dobré si obsah sáčku rozdělit na dvě dávky. Sype se do vody a je celkem chutný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]