Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit bolesti břicha

Od: bauerlukin® odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, mám hodně podrážděný žaludek, nebo játra či co. Dvakrát jsem se opil a prejedl na různých oslavách, jiné dny jsem se nestravoval moc příkladně, ale neopijel se. Dejte mi prosím nějaké babské rady jak se toho zbavit, té bolesti. Díky předem

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Zpočátku třeba i živočišné uhlí, čistící čaje jaterní, žaludeční, pak vyvážená jednoduchá lehká strava, s jídlem užívat lactobacily. Jinak saláty s kapkou oliv.oleje, cereálie. kroupy, ryby, melouny, kvašené potraviny, jako kefír, kyselé zelí, Více pít. Ráno nalačno vodu s citronem, mezi jídly sklenici vody se lžicí jablečného octa.

Vyhýbat se těžkým jídlům, uzeninám, sladkostem, limonádám, smaženému, tučnému, zrajícím sýrům, alkoholu, místo kafe meltu n. zelený čaj, Časem omezit cukr, mléko, máslo, bílou mouku. Místo toho kvalitní bílkoviny, panens. oleje, zeleninu, mandle.

Můžete mít podrážděnou slinivku..Rady od lišky se mi zdají katastrofické...Dejte si přísnou dietu..Jedině si na pití hejte heřmánkový čaj..je to na zklidnění...

liska5

Zavináči, co z toho je v mé odpovědi katastrofické? Právě teď tak úspěšně "léčím" vnuka.

Píšu zpočátku to na první řádce a později přejít na to, co je v druhé a třetí řádce.

Celý druhý odstavec je samé omezení, co i slinivce prospěje.

Ještě jsem mohla napsat třeba Karmelitánské kapky.

Ale tento problém má momentálně.je to ďietní program do sta let.Mimo jiné každý člověk je jiný.Dotyčný chtěl na momentální bolest radu...

mate59
hodnocení

0x

Nic jen dietu,slepíčí vývar,čaj.Počkat až vše pomine.

tebi
hodnocení

0x

Mátový čaj je dobrý na žaludek.Jinak suchý rohlík a šunka... piškoty, suché brambory...

hodnocení

0x

Dieta. Bílé pečivo, rýže, šunka, máslo.

Nic tučné nebo těžko stravitelné.

hodnocení

0x
V lékárně koupit Maalox (tekuté antacidum), Helicid (lék na zklidnění žaludku), případně Rennie - někdo tvrdí, že je dobrý, mi až tak moc nepomohl, za sebe doporučení nedám.
Můj tip: Maalox + Helicid anebo jenom Maalox. Antacida jsou výborná. A dieta.
doplněno 31.08.20 07:36: Helicid není na předpis.
bg

Helicid je ovšem tuším na předpis.

hodnocení

0x

Ta bolest, to pláčou a trpí játra. Je potřeba jim dovolit zregenerovat a příště si dávat pozor a příliš jim neubližovat.

etana*
hodnocení

0x

Šetřící dieta, dokud vám nebude líp a pak si dávat pozor na přežírání a přepíjení, to by mohlo stačit. Jablečný ocet, zejména přes den k popíjení silně nedoporučuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]