Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úřad práce atd. Jak to je?

Od: neznaly odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

jsem pouze vyučen a v studiu nepokrčuji a momentálně mám pouze brigádu jelikož jsem stálé místo na HPP nenašel.

Co jsem slyšel tak i přesto že práci sice brigádu mám tak musím jít do září na Úřad práce a také na pojišťovnu. Absolutně nevím přesně co a jak.

Jak tyhle věci probíhají. O Úřadu práce jsem četl to že vybírá místa pro mou kvalifikaci ale já v oboru nikdy moc pracovat nechtěl a nechci i teď. To by byl pro mě celkem problém.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Na ÚP nemusí nikdo. Není to povinné. Ale v případě, že se zaregistrujete, za Vás stát bude hradit zdravotní pojištění, které je povinné. Pokud ho za Vás nehradí zaměstnavatel, ani stát, musel byste si jej hradit sám. Při evidenci na ÚP si můžete nekol. zaměstnáním (DPČ přivydělat jen do výše poloviny minimální mzdy). Při registraci na ÚP budete vyplňovat formulář kde si mimo jiného uvedete o jakou práci máte zájem. Budete poučen o právech a povinnostech uchazeče o zaměstnání. Zprostředkovatelka si Vás bude zvát na schůzky a Vy musíte spolupracovat a dostavit se včas na sjednanou schůzku, nebo s doporučenkou tam, kam Vás pošlou ucházet se o zaměstnání. Tak to je asi tak zhruba info o tom co Vás čeká když se zaregistrujete na ÚP.

kaktus123*
hodnocení

To jsem potřeboval vědět, dekuji.

Zamýšlím se nad tím zda má vůbec smysl se na ÚP registrovat protože dejme tomu že za měsíc možná už stálé místo mít budu. Jen doma mi tvrdili že je třeba na ten ÚP jít po prázdninách ať je to jakkoliv.

hodnocení

0x
Když budete hodně dlouho na ÚP, můžete si zkusit požádat o rekvalifikaci na jiný typ práce.
Neuvažujete třeba o dálkovém dodělání maturity za 2-3 roky na nástavbě pro vyučené? Nejběžněji v oboru Podnikání. Můžete pak dělat různé práce. Podstatné je, že splníte požadavek maturity.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]