Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem pouze vyučen a v studiu nepokrčuji a momentálně mám pouze brigádu jelikož jsem stálé místo na HPP nenašel.
Co jsem slyšel tak i přesto že práci sice brigádu mám tak musím jít do září na Úřad práce a také na pojišťovnu. Absolutně nevím přesně co a jak.
Jak tyhle věci probíhají. O Úřadu práce jsem četl to že vybírá místa pro mou kvalifikaci ale já v oboru nikdy moc pracovat nechtěl a nechci i teď. To by byl pro mě celkem problém.
Dobrý den. Na ÚP nemusí nikdo. Není to povinné. Ale v případě, že se zaregistrujete, za Vás stát bude hradit zdravotní pojištění, které je povinné. Pokud ho za Vás nehradí zaměstnavatel, ani stát, musel byste si jej hradit sám. Při evidenci na ÚP si můžete nekol. zaměstnáním (DPČ přivydělat jen do výše poloviny minimální mzdy). Při registraci na ÚP budete vyplňovat formulář kde si mimo jiného uvedete o jakou práci máte zájem. Budete poučen o právech a povinnostech uchazeče o zaměstnání. Zprostředkovatelka si Vás bude zvát na schůzky a Vy musíte spolupracovat a dostavit se včas na sjednanou schůzku, nebo s doporučenkou tam, kam Vás pošlou ucházet se o zaměstnání. Tak to je asi tak zhruba info o tom co Vás čeká když se zaregistrujete na ÚP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.