Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
už delší dobu uvažuju o dárcovství krve, ale buď jsem pořád byla těhotná nebo kojila, takže to zatím nešlo ![]()
Teď už bych mohla, ale po dvou těhotenství mi zůstala kila navíc, kterých se bohužel velmi pomalu zbavuju.
Vím, že je spodní váhová hranice pro dárování krve, ale existuje i nějaká horní?
Nejedná se samozřejmě o žádnou morbidní obezitu, jsem na hranici nadváhy a obezity (pomalu to jde dolů, snižuju to).
Žíly mi jdou vidět a najít dobře, s tím by problém nebyl.
Díky.
Před týdnem jsem byla darovat krev a vůbec jsem po tom nepřibrala = je to nesmysl. Musela jsem hodně pít, doplnit tekutiny a samozřejmě jsem po tom musela i něco sníst (spořádala jsem toho hodně), doplnit ty odebrané živiny i sladkost jsem měla = říkali mi tam, abych si zvýšila krevní tlak. Naopak po tom odebrání vážím o kilo méně :D
Jinak na to darování jdi a tu hranici s váhou neřeš. První vyplníš dotazník, pak ti odeberou trochu krve (na testy, zda opravdu můžeš darovat), potom jdeš na takový menší pohovor s doktorem (mluví s tebou o tvé anamnézi, ten by ti řekl, že nemůžeš darovat kvůli své váze) a nakonec jdeš pak na ten odběr 450ml krve.
A upřímně viděla jsem tam ty lidi (byli tam i silnější, fakt o dost) a váha tady nehraje roli, hraje tady role krev.
Jen jdi do toho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.