Nejste přihlášen/a.
teoreticky, jelikož si podnikající subjekty mohou nechat vrátit daň za např. auto, elektroniku a další věci potřebné k podnikání, myslíte, že je možné, že to někdo využívá a podvádí? Třeba si koupí pc za 30tisíc, dá si ho do účetnictví a pc pak vrátí? Pak ho teda musí mít veden jako majetek firmy a psát na něj odpisy, ale jak často to někdo kontroluje, že ten pc skutečně má? Nebo si koupí auto na firmu a pak ho jako fyzická osoba dává k dispozici na dlouhodobý pronájem, např. sousedům. Tady kdyby přišla kontrola, tak prostě řeknou, že musí počkat, až se auto vrátí z pracovní cesty...
K této myšlence mě dovedla skutečnost, že od firmy máme možnost si nechat proplatit elektroniku, benzín a další věci, které potřebujeme pro práci - asi si to dávají do účetnictví? ale to nevím. Limit máme 24 tisíc korun ročně, loni jsem tam dal televizi a NAS+ asi 4 HDD. Letos to nemám za co "utratit" tak mě napadá koupit notebook za 24 tisíc a vrátit ho, fakturu si nechat a poslat firmě na proplacení. Nebo si udělám fejkovou fakturu ve wordu. Upravím lonskou, změním číslo faktury, datum a je to. Nebo kontrolují pak i číslo faktury, jestli souvisí s tím co má alza u sebe?
Fejkový faktury jsou blbost, ale dělá se to tak, že se koupí třeba to PC jak píšete a nechá se to v rodině. A když přijde kontrola, tak jste mu ho zrovna teď jen půjčili. Ovšem jsou silné žaludky, co bez daně kupují i kalhotky milence. Je to svinstvo, ale nic s tím nenaděláte. Tak hloupé jsou zákony.
S tou fejkovou fakturou, to je myslite jako vtip nebo ne? Zadnou fakturu si nepiste ani nefalsujte, je to podvod a je to trestne. Financni urad si to muze zjistit, overit x let zpatky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.