Nejste přihlášen/a.
Uz nevím,jak dál..trápí to nejen mě,ale i tchýni.Jedná se moji švagrovou,která ma 6.letou holčičku.švagrová je bývalá "fetačka"jela v perníku.přestala na 4roky,porodila malou,a teď v tom lita znovu,bohuzel.Styka se i se stejnymi lidmi,a to i pred jeji malou,ocividne ji je to ale jedno.Male "tata"je take fetak,vyrusta v tom hektickem ziti,a to ma nastoupit do skoly od zari,jenze nema zadny rezim,do skolky nechodi,za cely rok tam byla trikrat..chodi spat v pul pate rano..proste katastrofa!zadny ritualy,zadna pevna ruka,zadna spravna vec..nejhorsi an tom je,ze mala se chova jako ty fetaci..tudiz neumi se chovat nijak,mluvi sproste,no ja proste uz envim,jak dal?poradte..trapi me to dnem i noci,bohuzel mam maleho kluka,a nechci ho tim vystavovat!jsou to ale moje slunicka aobe mam strasne moc rada,jsem taky jedina,ktera ji vyslechne,ma ve me oporu,sama vi,a rika,ze vi,ze dela hrozne veci,ale sama nevi,jak dal..je to pekelna siuace,a nikomu bych nic takoveho neprala..
Tak tohle už lepší nebude, lidi tady mě už znají, takže ví, že vím o čem mluvím.Jediné, a jediné správné je to, že co nejdříve, nejlépe zítra, dojdete na místní sociálku, řeknete co se děje a domluvíte se na odebrání dítěte do Vaší péče. Sociálka dá podnět k soudu a dítě odeberou předběžným nařízením.
na tohle myslim ve dne v noci,jenze ja bych s tim zit asi nedokazala,ze bych zrovna ja byla ta,co by koukala,na to,jak malou berou...vy mate tez takovou zkusenost?ja dobre vim,ze to lepsi nebude,jen porad naivne doufam,ze se mylim!
Mám... a můžu Vám upřímně říct, věřte mi, že pro dítě je to to nejlepší, a jeho matce i otci, ačkoli budou dělat týden scény, to bude brzo úplně jedno. To jsou drogy. Naprostá devastace člověka. Nenechávejte v tom to děcko! Dítě se vypláče, to víte že jo, ale dostane se z toho dřív, než z následků, které bude mít pokud tam zůstane.
doplněno 21.04.10 21:05:Pokud se mne zeptá narkoman, jak z toho ven, nebo někdo nešťastný, komu v tom lítá dítě nebo kamarád, ráda poradím a hledám řešení, ale jak je v tom zamotané nevinné dítě, tak si pardony neberu. Opravdu s tím mám zkušenosti. Vy si je taky neberte, tady jde o "život"
Mařenko, jenom dotaz. Nečetl jsem si Vaše původní vlákna,
Chtěl bych se jenom ze zvědavosti zeptat, zda se Vám z toho bludného života podařilo zcela přeorientovat na "normální", a co to všechno onášelo, a jak se cítíte teď.
Opravdu se ptám pouze ze zvědavosti, naštěstí toto téma, a tyto trable šli vždy kolem mě...
Já se nechci pořád opakovat, já už mám pocit jako bych se chlubila,ale dobrá. Brala jsem cca 6 let, hodně. Manžel taky. Bil mě, byl dealer. Pak ho zavřeli a já přišla o všechno. O něj - paradoxně mě to tenkrát sebralo, o dítě. Mě byla nařízená soudem ústavní léčba. Díky bohu! Nařízených jsem měla 3 měsíce, prodloužila jsem si to na půl roku dobrovolně. Po propuštění jsem se "schovala" do zapadlé vesničky, kde jsem bydlela na ubytovně s ukrajinkami a pracovala 16 hodin denně. Srovnala jsem dluhy, srovnala jsem sebe. Pak jsem hledala partnera a našla Dnes žiju jinde než v rodném městě, se synem si píšu- je v pěstounské péči a soud o vrácení se vleče roky. Pracuju, starám se o nevl. dceru, vařím, uklízím, nikdo kromě manžela to tu o mě neví. Myslím si že by to do mě ani nikdo neřekl. Tchýně je nadšená, jakou si její syn našel šikovnou ženu. A já? Mívám splíny, to víte že jo, jsou to ale výčitky k synovi, rodičům, babičce, ke všem kteří mi sice dávno odpustili, ale kteří si zažili peklo v době, kdy mě to bylo ale úplně fuk. Ale já udělala už před 9ti lety tlustou čáru a žiju zcela normálně, jdu dál. Jen tady jsem se k tomu vrátila, chci pomoct.
Díky moc,
a ať vše, po čem (kom) toužíte, máte zase zpátky,.
Tohle je ukázkový případ, měla by jste být vzorem pro všechny.
Gratuluji, a ještě jednou díky.
Děkuju, já se tu už držím od breku, je to svinstvo a člověk přestane být člověkem. Mě už chybí jen to nejdůležitější, syn...Ale zas na druhou stranu, to je to co tady říkám tazatelce. Tenkrát to bylo pro něj to nejlepší ..Dnes je to sebevědomý, vzdělaný a krásný mladý skoro muž, i když s pěkně pocuchaným srdíčkem.
Omlouvám se,
jestli jsem Vám tím vrátil do hlavy události naštěstí už dávno minulé.
Je vidět, že máte pevnou vůli, a pokud jste svůj životní styl a celkový postoj ke všemu změnila způsobem, jakým píšete, mělo by pro Vás získání "toho nejdůležitějšího" pro Vás být hračkou- smutnou otázkou ale bohužel je, jak dlouho to bude ještě trvat...
Držím pěsti, a upřímně Vám přeji, ať vše dobře dopadne.
dekuju moc,i kdyz jste se musela vratit do bolestne minulosti..chce se mi z vas brecet myslim to dobre..jste asi jediny clovek,ktery vi,jak na tom "fetaci"jsou a jaky zivot vedou.
diky vam,asi udelam dobrou vec
Uděláte tu nejlepší věc!! A slovo feťáci nedávejte do uvozovek, jsou to feťáci. A pokud je v tom dítě, tak tam padly už ty poslední zábrany, které člověk může mít. Tam už ohledy a slitování fakt nemají cenu, jim je to jedno. Budou plakat, budou dělat scény, ale věřte, že ve chvíli, kdy se za sociálkou zavřou dveře, tak si zase dají svojí dávku. Pak už záleží, jestli to "matku" nakopne, ale zase. To, než se dá do normálu, je otázka nejméně pár let.
jde o zivot..bojim se kdyby nahodou se opravdu neco stalo,co ta mala si pocne,asi jine reseni stejne nevidim..bud to svagrovy dojde po tom,nebo uz nikdy..je mi z toho na nic,a mam husi kuzi..ale asi mi nic jineho nezbyva..je mi male moc lito,vim,ze jeji chovani neni jeji vinnou,kdyz vidi,co se doma deje,a to nasili..taky nic moc pro dite..ja se zblaznim z toho vseho..dekuji za rady,musim popadnout odvahu a udelat to..
doplněno 21.04.10 21:10:vy s tim tedy mate zkusenost opravdu?na vlastni kuzi vite,jake to je?a jak jste se z toho dostala?
Já si myslím, že pokud jsou v tom oba, že pro budoucnost té holčičky bude asi opravdu nejlepší dát ji do opatrování někomu z rodiny, byť za to nemůže, a nezaslouží si to, ale bude to pro ni asi nejlepší.
Z toho, co zde píšete, je mi popravdě "ouzko", a být na Vašem místě, neváhal bych, a začal bych se pídit po všech dostupných možnostech, jak té malé pomoct...
Nestíhám odpovědět Odpověď máte výše. Prosím zařiďte to a nebojte se překážek. Moje teta to tenkrát chtěla udělat, na sociálce jí to i přiklepli, ale já jsem tenkrát začala dělat problémy jí, a řekla jsem jí, že jí udělám ze života peklo- zfetovaná hlava..
Nakonec k tomu stejně došlo, ale bohužel se tak lekla, že to odvolala a syna dali do úplně cizí rodiny. Já ho našla až po 10ti letech.
ja jestli to udleam,tak jedine anonymne,nemohla bych zit s pohledem ostatnich na muj ukol..boli me to o to vic,ze jsem jedinej clovek,kteremu jeste veri..ja nevim,co mam delat
Tak jestli to jde anonymně, tak super! "matce" i "otci" soud udělí zákaz styku s dítětem a neřeknou jim kde dítě je. Opravdu. Kdyby nebyl internet, tak nevím kde je syn dodneška. Našli jsme se spolu, úřady se mnou byli natotata hotoví, nezlomilo je nic. A je to na jednu stranu dobře.
obdivuji vas,skutecne!Poprat se s tim,a jeste ted zvladat to nejtezsi..syna!Urcite nad vami stoji andel straznej,a pomuze vam dokoncit tu snahu,dat vse do poradku!verim v to,a drzim vam pesti!Vas syn,i pres pocuchany srdicko..musi byt pysny,ze ma takovou mamu!Preji vam jen to nejlepsi!UPRIMNE!
Děkuji moc, já cítím že k tomu dojde, i podle komunikace nyní, kterou vedeme. Přijde, příšerně se pohádáme, vyříkáme si bolesti a křivdy, to bude hrozný, ale pak si padnem do náruče. Dřív nebo později..
Já Vám hrozně moc držím palce, zachraňte to dítě a buďte silná Lehké to nebude, ale Vy to zvládnete! Moc a moc na Vás budu myslet
tahle me jeste nikdy nikdo nedojal..ne ze bych rada slysela,ze nekdo ma takovou zkusenost,ale moc mi to pomohlo,ze aspon nekdo vi,o cem mluvim!a vy mate pravdu,dostanete ho,preci by to vase usili a odhodlani nemohlo skoncit takhle,neco tomu chybi a to ej ten vas "maly,velky" drobeceki ja na vas budu urcite myslet!
to zni dobre,ze?
) kazdopadne,mejte se moc krasne,dekuju dekuju moc!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.