Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde si pujcit penize?

Od: kde odpovědí: 26 změna:
Zdravim, potrebuji si pujcit 200 000 Kc, plat mam 40 tis mesicne cisteho, bohuzel oficialni smlouvu mam na 16 000 Kc cisteho, zbytek je doplacen bokem.
Dve banky mi pujcku zamitly. Kde mam uspet? Diky

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tebi
hodnocení

9x

40t čistého je pěkný plat, můžete být velmi rád, že nemusíte dělat za těch 16.Zkuste žít z těch 16 a 200 máte do roku...Vždyť je to hned...

hodnocení

6x

Máte o nakupování na splátky a půjčkách dost naivní představy. Dejte určitě vědět, jak to dopadlo a kolik Vás to nakonec stálo. (Ať se trochu pobavíme ;)).

hodnocení

4x

Ono existuje takové kouzelné slovo, které dnes není v oblibě, ale kdo se to slovo naučí používat, tak se má v životě mnohem lépe. To slovo je UŠETŘIT.

hodnocení

4x

Třeba Vám půjčí ten týpek, co se tu ptal, kam investovat 200 tisíc :)

hodnocení

4x

S vaší (hlavně finanční) negramotností si rozhodně nic nepůjčujte. Nejdřív se naučte šetřit a znát hodnotu peněz. Aby nakonec ještě nepřišla celá vaše rodina o střechu nad hlavou.

hodnocení

3x
Koupíš vrak za 200, dalších 25 do něho vrazíš hned, další peníze později a než ho splatíš bude bezcenný. Ve finále tě s úroky vyjde dráž než nové spolehlivé auto.

hodnocení

2x

Kamarádi, známí, rodiče.

Máte 24 tisíc bokem a nedokážete ušetřit 200 000?

Sice má 24 tisíc bokem, ale to neznamená, že mu 24 tisíc každý měsíc zbyde.

Pokud mu nezbyde, tak má problém splácet.

Lidi, kteří berou nad 25 čistého si plat dokáží spočítat a neptají se. Tento bere 40 čistého.

Asi to nebude normální zaměstnání, že?

111®
hodnocení

1x

ať ti půjčí zaměstnavatel, když ti dal takovou smlouvu a ty ji podepsal, že si nemžeš půjčit jinde...

iz*
hodnocení

1x

Hodně lidí si myslí, kdoví jak na tom nevydělá, když uzavře smlouvu na pomalu minimální mzdu (a zbytek "na ruku"). Jakmile si ale potřebuje půjčit, onemocní, zažádá o důchod, je nemile překvapen, že se všude vychází z toho, co má ve výplatních páskách.

doplněno 19.08.20 20:33:

@Bulik > existují i jiní zaměstnavatelé.

bulik*

No často je to tak, že zaměstnanec nemá u zaměstnavatele jinou možnost. Nicméně, bylo by pro pisatele výhodnější proti současnému stavu mít smlouvu na Třicet tisíc čistého a bokem už nedostávat nic?

itguru*
hodnocení

0x

Tak to buď rád. Nic si nepučuj a šetři. Ty peníze bokem jsou načerno, kdyby ti z toho měli strhnout daně, nebudeš si půjčovat 200 tisíc, ale 400. Jinak asi Zonky.

hodnocení

0x
Buď rád, když ti banka nepůjčí, když to neumíš ušetřit ze 40ti čistého

kde
hodnocení

Spis je problem, ze uz mam na auto smlouvu a castku mam uhradit, ale nemohou mi pujcit penize.
Mel jsem vse predschvaleno a netusil jsem, ze to nebude schvaleno. I dopredu mi bylo receno ze je to bez problemu. Ted prave nevim co delat.

Řešení je jednoduché a velmi snadné.

Kup si auto na který máš a na který si nemusíš půjčovat.

hodnocení

0x

Jistě si uvědomujete, že sice máte dobré peníze, ale je to nelegální. Do důchodového pojištění se vám započítá poze ta malá suma. Stejně tak nemocenská. S takovou oficiální sumou budete mít všude problém.

hodnocení

0x

Vy si koupíte auto a nemáte na zaplacení, tak hledáte 200 tisíc? Co Vám sdělili na splícení auta? S tak velkým příjmen

to nemůže být problém.

Když banky zamítly, zkuste lichváře. Nebo levnější auto.

kde
hodnocení

Nebo nevite nahodou jak to je s financovanim auta na splatky? Nemyslite ze to by proslo, vzit si to v bazaru na splatky. Nemaji nejake vyhodnejsi jednani ohledne aut, oproti pujckam na cokoliv.
A pokud ne, da se i pres uz podepsanou smlouvu to zrusit a vybrat auto za min? Budou z toho nejake sankce? Zatim to s bazarem nechci resit, musim to vymyslet.

Hodně autobazarů Vám to dá na splátky. Vy jste to s nimi ještě neřešil? Co jste děla celý den pro to, aby jste ustál svůj závazek?

kde
hodnocení

Myslite ze kdyz mi to banka neschvalila ze mi to bazar tedy na splatky?
S bazarem jsem se domlouval, ze to uhradim a nebo ze si to vemu na splatky ale ze to vyresim pozdeji. A prave mam strach ze ani v bazaru to na splatky neprojde.

Je mnoho nebankovních firem, co půjčují.

kde
hodnocení

No maji tam vic splatkovych moznosti. Essox, home credit, hello bank apod.
Takze auto pujcky jsou jine nez bankovni pujcky. Takze to myslite ze schvali. Dobra, snad ano.

kde
hodnocení

A jeste dotaz. Pokud zazadam o pujcku, tak nejsem povinen ji dokoncit ne? Je to jen zadost, pokud bude schvalena, stale muzu odstoupit do doby nez podepisu papiry.

Záleží co je přesně v těch papírech. Může to být smlouva o půjčce, ve které se už k něčemu k zavazujete a může tam být pokuta za nečerpání úvěru.

jenda2*
hodnocení

0x

S takovým příjmem nemáte našetřeno 200.000 Kč? Jak potom budete splácet?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]