Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti se Smíškovou metodou? Byla jsem na první konzultaci, paní mi vysvětlila co a jak a moc se mi to zalíbilo. děkuji. Zd
1x
Osobní zkušenost se Smíškovou metodou nemám, ale mám to v plánu na důchod. Doporučil mi to známý, který dělá maséra a má přehled. A na YT jsou o této metodě dostupná videa - sice jsou natáčené před několika lety, přehled o metodě i jejím tvůrci mi daly takový, že jsem ji vyhodnotila jako pro mě nejlepší možnost, cvičit s ní se dá do vysokého věku. Otevřete si videa ve dvou playlistech, které mají v názvu SM systém, videí je tam mnoho a je tam záznam z jeho kurzu na Slovensku.
0x
Mě zatím pomáhaly spíše cviky s protáčením zad do stran.
Ardha Matsjéndrásana.
Velbloud (jóga) - mám raději verzi s jednou nohou vpředu jako v kleku a protáčení do strany přednožené nohy, takže vzadu k patě opačné nohy.
Cvik vestoje ruce spojené za hlavou a protáčení po celý výdech pomalu na jednu stranu, nádech pomalu srovnat dopředu, další výdech druhá strana. To lze nenápadně i jako protažení v práci.
I labuť je zajímavé protáhnutí zad.
Ale moje páteř má tendenci bez cvičení malinko vybočovat do stran, tak půjde možná o jinou skupinu cviků, které řeší jiný problém. Předozadní cviky by mi nejspíše nestačily. Nejsem ale po žádné operaci zad. Cvik velbloud je dost namáhavý.
0x
Po operaci zad jsem Smíškovu metodu používala, absolvovala kurz, bez kterého to podle mne nemá smysl, dosud to cvičím a mou rehabilitaci to velmi urychlilo, dnes nemám vůbec žádné potíže. Nemyslím, že to v paneláku nejde a už vůbec, že by to venku byla nějaká hanba. Je ale třeba cviky provádět naprosto přesně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.