Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roušky u lékaře aktuálně

Od: zuj odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, jsem už z těch opatření trochu zmatená. Myslela jsem, že u lékaře v ordinaci musejí být roušky, teď jsem se však dočetla na internetu, že od 1. září budou povinné roušky ve všech zdravotnických zařízeních... jak to tedy je? Teď ještě k lékaři člověk může bez roušky?

Díky za odpovědi

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

U všech psích zadnic, to tu blbou roušku nemůžete nosit u sebe pro jistotu všude?
K doktorovi bych si ji nasadil rovnou a vůbec o tom nepřemýšlel.

etana*

ve sterilním obalu.

Proboha proč ve sterilním stavu?

vilik*
Třeba proto, abych nedýchal kapénky z klik, madel, košíku, které mi po cestě k doktorovi ulpí na rukou a otřou se do nasazované roušky.
Nebo jen tak, protože se při práci hrabu v bordelu a po práci si těma rukama hrabu v kapse pro roušku, kterou si následně plácnu na ks.cht před vstupem do autobusu.
A tak.

...abych nedýchal kapénky z klik...

a to u nesterilní roušky je rozdíl, nežli u sterilní?

vilik*
Pane Milane, ano, je to tak.
Dnes jsem byl v supermarketu a milý pan si bral u pečiva pytlík tím způsobem, že si naslinil prsty. Ten sáček, který jsem si bral následně, byl částečně vlhký. Pokud bych měl touto rukou, která přišla do kontaktu s cizími slinami, po odchodu sundat a v dalších obchodech nebo ve vlaku opět nasazoval roušku, kterou jsem měl volně v kapse, přímo bych to vdechoval.
Ale to nemá cenu vysvětlovat, vy to slyšet nechcete.
Podle jedné studie se v domácnosti nakazilo 26 % lidí, v práci 51 %, a pouze 14 % nakažených připadá na obchody a dopravu. Nechci to bagatelizovat, ale šance, že rouška významně zabrání možnému přenosu, je v tomto případě, tak, jak jsou nyní podmínky nastaveny, podle mě minimální, protože to prostě s největší pravděpodobností, okolo 80 %, chytnete v té hospodě, doma nebo v práci.

Vilíku, co má společného (ne)sterilní rouška se slinami na sáčku? O tom je řeč. O (ne)sterilitě, chci jen vysvětlení, nikoliv že to nechci slyšet.

hodnocení

1x

Asi takhle novináři mnohdy napíší článek jen proto aby si zasloužili odměnu bez ohledu na kvalitu informací !

Nevím jak a kde je to oficiálně, ale od zrušení povinnosti nosit roušky na veřejnosti stále snad platí je nosit ve zdr.zařízeních. Před měsícem u OL-jedna paientka z 6 neměla roušku a hned jak sestra vyšla ji sprdla,Včera při kontrole u Diabetologa na místní poliklinice na vst.dveřích nápis o nošení roušek v chodbách,čekárnách a ordinacích-tyto ještě většinou totéž na vst dveřích !

Mě by spíše zajímalo:

Od 1.9 se musí nosit na úřadech, v obchodech, na poště ve školách ale jen o přestávce a pod. Ale na veřejnosti není povinností.

Ale pokud půjde člověk do obchodního centra musí ji mít už na tzv. "území nikoho" a nebo až v konkrétním obchodě.

Tak to snad je jasný že i na chodbách.

hodnocení

1x

Dobrý den. Já jsem dnes šel kolem našeho zdravotního střediska. A na vchodových dveřích je cedule jako hrom- vstup pouze s rouškou. Šel jsem vedle do lékárny a tam roušku neměl nikdo. Ani zákazníci a ani lékarnice.

hm*
hodnocení

1x

Je to tak, jak si to kde rozhodnou: někde ne, někde ano.

lidus*
hodnocení

0x

Chodím do onkologické ambulance, neurolog, urolog. Já v čekárně i ordinaci roušku mám, pan doktor a sestry ne. Sestra ji ma zavěšenou na krku. V čekárně roušku mají všichni, někdo příjde, rozhlédne se a nasadí roušku i když přišel bez. Mám ji proto, že nevím a vidím, že ji ostatní mají, patřím k těm co ji vytahují z kabelky.

hodnocení

0x

Je v tom hrozný hokej, v odkazu máte přehled některých krajů ohledně nošení roušek ze 17.8 Raději si roušku vezměte s sebou. e15.cz/...

hodnocení

0x

Já byl dnes u zubaře (Praha). Na dveřích cedule jak kráva - vstup pouze s rouškou. Uvnitř pouze hygienistka, šel jsem s rouškou a před začátkem ordinačních hodin. Po zjištění, že jsem v čekárně sám, jsem roušku sundal. když jsem za hodinu opouštěl ordinaci, byla už čekárna plná - lidí bez roušek. A teď se v tom vyznejte: Odvolávám, co jsem říkal a říkám, co jsem odvolal.

hodnocení

0x

Většina lékařů j,e vyžaduje po celé léto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rouška

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]