Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňový bonus - nárok?

Od: malty odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
jsem zaměstnanec a pobírám ve výplatě daňové zvýhodnění na jedno dítě 1267Kč.
Veškeré papírování mi řeší účetní v práci.
Slyšel jsem o daňovém bonusu.
Kdo na něj má nárok? Nikdy jsem ho nejspíš nedostal, nepochopil jsem jak bych mohl dosáhnout.
Nevysvětlil by mi to někdo jako laikovi? Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud si vyděláváte víc než asi 17000Kč v hrubém, tak si daňové zvýhodnění na dítě uplatníte přímo při výpočtu. Vaše daň při výpočtu klesne právě o těch 1267 Kč, které vám stát nechá v peněžence na vaše 1 dítě. Pokud však v hrubém máte pouze např.15000Kč a méně, tak při výpočtu už nelze uplatnit snížení daně o celých 1267 Kč. Proto rozdíl doplácí stát tak, aby i tomuto člověku s hrubým příjmem 15000Kč či nižším zbylo v peněžence na 1 dítě 1267Kč.

malty
hodnocení

Dobrý den,
krásně jste to popsala.
Pokud tedy pracuju jako zaměstnanec a vydělám si více jak 17000Kč hrubého, mám na dítě ve výplatě psáno každý měsíc 1267Kč, které dostanu.
Pokud méně jak 15000 tak dostanu v každé výplatě na dítě jen část, třeba 1000Kč a zbytek pak každý rok po podání daňového přiznání?
Aby na to dítě těch 1267Kč měl nárok každý nehledě na to kolik vydělává? Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]