Dobrý den, jsem zaměstnanec a pobírám ve výplatě daňové zvýhodnění na jedno dítě 1267Kč. Veškeré papírování mi řeší účetní v práci. Slyšel jsem o daňovém bonusu. Kdo na něj má nárok? Nikdy jsem ho nejspíš nedostal, nepochopil jsem jak bych mohl dosáhnout. Nevysvětlil by mi to někdo jako laikovi? Díky
Pokud si vyděláváte víc než asi 17000Kč v hrubém, tak si daňové zvýhodnění na dítě uplatníte přímo při výpočtu. Vaše daň při výpočtu klesne právě o těch 1267 Kč, které vám stát nechá v peněžence na vaše 1 dítě. Pokud však v hrubém máte pouze např.15000Kč a méně, tak při výpočtu už nelze uplatnit snížení daně o celých 1267 Kč. Proto rozdíl doplácí stát tak, aby i tomuto člověku s hrubým příjmem 15000Kč či nižším zbylo v peněžence na 1 dítě 1267Kč.
malty
Dobrý den, krásně jste to popsala. Pokud tedy pracuju jako zaměstnanec a vydělám si více jak 17000Kč hrubého, mám na dítě ve výplatě psáno každý měsíc 1267Kč, které dostanu. Pokud méně jak 15000 tak dostanu v každé výplatě na dítě jen část, třeba 1000Kč a zbytek pak každý rok po podání daňového přiznání? Aby na to dítě těch 1267Kč měl nárok každý nehledě na to kolik vydělává? Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.