Zdravim. Podepsal jsem v bazaru kupni smlouvu na auto s tim ze pujdu auto zaplatit pristi tyden. Bohuzel nastala situace, ze musim neco zaplatit a tudiz nemam na plnou castku auta. Jeste jsem si to nezjistoval, ale myslite ze je v pohode je pak poprosit o financovani na splatky, i kdyz jsem uz podepsal smlouvu? Tak ci tak auto koupim, jen ne hotove ale na splatky. Nebude to nejaky problem zavazny, nejake nedodrzeni smlouvy nebo podobne? Je to jen zmena platby, jakoby jen kupni smlouva ale bez udane platby (jak bude placeno).
Vyčerpávající odpověď ti dá autobazar, ve kterém jsi auto koupil. Sem jsi nedal žádné konkrétní informace, takže nelze na nic alespoň usoudit, natož pak poradit.
doplněno 18.08.20 23:31:
To jsem pochopil. A nic to nemění na tom, že nejlépe ti odpoví právě ten autobazar. Já ne!
Tak pokud tady na poradně čirou náhodou nesedí majitel onoho autobazaru, tak Vám tu těžko někdo poradí. V každém případě je to změna smlouvy, na kterou bazar může, ale spíš nemusí přistoupit (proč by to dělal?). Osobně si myslím, že bazar od smlouvy odstoupí a po Vás bude požadovat sankce za její nedodržení z Vaší strany. Auto pak nabídne solventnímu zájemci. To si ale musíte dohodnout přímo s bazarem.
Pokuď splníš požadavky na půjčku,tak možná budou "nadšeni"...tedy ta společnost,co to finančně zajišťuje,protože to je "dražší". Nevíme nic o tvé finanční bonitě...? Auto se nesplácí,na auto se šetří...
to pujde tezko, jedine ze by autobazar chtel ovsem proc by chtel kdyz bude ve smlouve neco jako pokuta za nedodrzeni terminu splatnosti penez, takze prostudovat smlouvu, zeptat se v bazaru, pripadne si pujcit penize v bance a bazaru zaplatit podle dohody
No jde o to, ze mam kupni smlouvu, tak jako tak. S tim ze auto zaplatim. Pokud nebudu mit hotovost (jakoze nemam), tak zda byva nejaka sankce nebo to proste zafinancuji splatky. Pokud jsem spravne napsal.
lidus*
Kupovat auto když vím, že na něj nemám, považuji za velký nesmysl. Bazar vám pravděpodobně zruší smlouvu a nebo vyjde vstříc.
jurajjuraj*
kupni smlouvu mit muzes jenze pro bazar je velky rozdil jestli jim auto platis hotove nebo to jde pres splatkovou spolecnost
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.