Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Necháte se očkovat proti koronaviru?

Od: clayman® odpovědí: 27 změna:

Dobrý den,
nechci tu rozpoutávat zuřící debatu, ale poslední otázku si neodpustím. Věřím, že ode mne je opravdu poslední. *hi*

Představme si hypotetickou situaci, že prvního září bude existovat vakcína a bude ji neomezené množství, bude zdarma pro rizikovou skupinu. Nikdo o ní nic moc neví, ale je to naděje (a není z Ruska *smich*), existuje měsíc, má rychlou distribuci po světě.

Necháte se očkovat proti koronaviru?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Stačí se podívat, kolik zdravotníků se očkuje proti chřipce léty používanýma vakcínama. Pár procent. A do neprověřené rychlokvašky proti covidu se nepožene nikdo soudný.

hodnocení

2x

ne

Pouze až to bude dlouhodobě ověřené a bude-li v té době covid ještě aktivní ve větší míře.

asiemil
hodnocení

2x

Jenom zmagořená vystrašená ovce se nechá očkovat proti něčemu co buď neexistuje.nebo není nebezpečné!

osma

V západních zemích se nechává očkovat vysoké procento lidí. /např. encefalitida, chřipka/. To jsou také ovce?

mirek2*
A když se západ bude očkovat proti průjmu tak Vy taky budete?

hodnocení

1x
Tu odpověď jsem věděl 2 měsíce předtím, než jste položil tuhle otázku :)
Žádnou rychlokvašku. Takže ne.

hodnocení

1x

ne

Ne

doplněno 20.08.20 15:51:

Dnes jsem zaslechla v televizi, že Austrálie má předobjednanou tuto vakcínu nedd.tiscali.cz/... pro všechny obyvatele, má být údajně povinná a zdarma, hradit ji má stát. Tak jsem zvědavá, s čím vyrukují u nás *sok*

hippocrates
hodnocení

1x

NIKDYYYYYY. Nejsem zastánce očkování, nikoho nepřesvědčuji ani nekritizuji. Neočkuji se od roku 1990. Očkování je organizovaný zločin a továrna na budoučí pacienty :) Jo a taky jsem zdravotník :) :)

jabraka*

Takhle se chovají jen nebezpeční hlupáci.Ignorují výdobytky vědy.

JABRAKA

jabraka*
hodnocení

1x

Před mnoha lety umíraly celé generace lidí na choroby,jako je TBC,černé neštovice cholera a další vrazi lidí.Nebýt vědců,kteří proti ticícům coroboplodných organizmů vymýšleli ochranu,lidstvo by mořná už neexistovalo na planetě zemi.Takže očkování zavrhněte!Aspoň po vás nic nezbude.

JABRAKA

72mona
Jenže ty vakcíny by měly být řádně otestovány a s co nejméně vedlejšími účinky. My zavrhujeme jen rychlokvašku, ne výzkum a hledání pomoci. M.
mirek2*
Debilní názor také názor,ale proč je každý debilní a u jakékoliv diskuse nechápu pane J

vilik*
hodnocení

0x
Rozmýšlel bych nechat se možná očkovat v případě, že bych poté nemusel nosit roušku.
Jinak ne, dokud nebudou relevantní informace. Proti chřipce se nechávám očkovat každoročně.

18.08.20 08:43
hodnocení

0x

Ne.

hodnocení

0x

ne

Ani omylem

lidus*
hodnocení

0x

NE. Obdobný dotaz už tu je a tam jsem to proč NE rozepsala.

hodnocení

0x

Upřímně? Nevím. Normálně jsem nikdy nešla na očkování proti chřipce a chřipku jsem nikdy neměla. A moje mamka se každý rok očkovat nechala a každý rok tu chřipku měla. Moje kamarádka totéž. Vysvětlení od jejich lékařek bylo, že holt dostaly ten druh chřipky, proti kterému očkované nebyly. *co*Jenomže tohle chřipka není a ta nemoc je tak podivná, že bych asi na to očkování šla. Ale pokud by mi to bylo nabídnuto, jako rizikové skupině, tak bych raději předem vůbec nepátrala na internetu, mezi názory laiků. To by mne mohlo definitivně odradit a pak bych si to mohla také vyčítat. Pořád čtu, jak si lidé skoro stěžují, že oni ve svém okolí nikoho nakaženého neznají a jejich známí také ne a z toho usuzují, že to snad ani neexistuje. Těmto lidem nerozumím. Co vlastně chtějí? Aby se to šířilo tak rychle, jako třeba "mor" ve středověku? Jako relevantní důkaz o existenci toho viru potřebují, aby nakaženého člověka měli ve své blízkosti? Já teda ne a jsem ráda, že v mém městě neznám nikoho, kdo by nakažený byl. A jestli byl a přesto se ta nákaza v mém městě nerozšířila, tak ta předešlá opatření asi teda k něčemu byla, i když o tom zrovna já, nemám žádný hmatatelný důkaz.

iz*

Jenže tahle vakcína za sebou nemá všechny testy.

Iz, špatně jsem zřejmě pochopila otázku, nebo si ji vyložila po svém. Přečetla jsem teda znova a neověřenou vakcínou bych se očkovat samozřejmě nenechala. Ale kdyby se později prokázalo, že je to vakcína bezpečná a nutná, jako třeba očkování proti tetanu, tak bych na ni asi šla. Ale to je hudba budoucnosti. Já si myslím, že všichni uvidíme tak kolem Vánoc, jak se to všechno bude vyvíjet dál. Za prvé bude zima a přidají se teda také ty chřipky a děti už budou ve školách a život se po dovolených rozběhne jiným tempem. A to všechno bude mít podle mne vliv na další průběh všelijakých opatření. Tak já si počkám a podle toho se zařídím. Nic jiného se totiž ani nedá dělat. Já to neovlivním a proto se tím nehodlám nechat otravovat už teď. :) Když to začalo, tak jsem z toho byla docela vyjukaná, protže jsem vůbec netušila co se bude dít a co to vlastně je. Sice to nevím dosud, ale už uběhlo pár měsíců a člověk si může udělat alespoň nejaký "obrázek"o tom, jak to probíhá.

senior
hodnocení

0x

Situace na Slovensku je podobná co tady. Vláda jenom počítá nakažené, denodenně! Straší obyvatelstvo. Lidí, choďte na sluníčko, opalujte se, zhubněte, jezte zdravé potraviny, vařte si doma ze svých vypěstovaných plodin /kdo má tu možnost/, doktor Bukovský doporučuje i selen, mít zdravá střívka, pít zakysané výrobky, já dodám, denně cvičte, meditujte, nekoukejte do jedné v noci na televizi, necpěte se brambůrky a colovými nápoji, stoupněte si na váhu a něco s tím udělejte. Jsou rajčata, okurky, zelí nejlepší čas, jak nastartovat snížení váhy.

Video je jenom 7 minut.

Očkovat ani proti chřipce se nenechávám.

Také neznám nikoho ve svém okolí a příbuzenstvu, kdo by ochořel.

cz24.news/...

72mona
hodnocení

0x
Nevím, co by mne dokázalo přesvědčit, abych to podstoupila. M.

tebi
18.08.20 10:00
hodnocení

0x

Ne

jurajjuraj*
18.08.20 17:05
hodnocení

0x

Ne

arny1
hodnocení

0x

Určitě nenechám.A to patřím mezi ryzikové.

fialka2
hodnocení

0x

Nenechám, snažím se těchto akcí vystříhat. Imunitu musí tělo nějak zpracovat, nějak i podporujeme. Nebyla jsem nemocná posledních 8-9 let. Jsou i babské rady jak tělu pomoci apod., ovoce atd.Jen necpat do sebe pořád chemii a léky.

Nechala jsem se pouze 1x na tzv. ukecání před lety na chřipku. Zimu jsem přečkala s kapesníkem u nosu v každé chvíli. Pak přišel asi květen - červen a dostala jsem zápal plic . Přechozené, utlumené atd. pořád jsem se necítila. Od té doby ignoruji veškeré takové doporučení.

liska5
hodnocení

0x

Určitě ne.

hodnocení

0x

promyslím to později

To je příliš hypotetická situace, s mnohými otevřenými otázkami. Co znamená třerba "nikdo o ní nic moc neví": Nic moc, ale něco přece., a co tedy? Prostě takhle hypoteticky nejsem schopen jakkoli odpovědět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma koronavir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]