Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Narodilo se nám miminko. A v zaměstnání mám celkem dost dovolené a přemýšlím jestli využít otcovskou dovolenou. Má smysl být doma za 70 % když mám dovolenou za 100 % a navíc stejně bych ji někdy musel vybrat? Mě to moc smysl nedává...
Ještě se zeptám jak tuto "dovolenou" vykazuje zaměstnavatel? Mzdu samozřejmě nedostanu. A jak je to se zdravotkem a sociálním? To platí stát? Tj. pro zaměstnavatele jsou náklady "0"? Díky
Já bych rozhodně šla do otcovské, dovolenou můžete vybrat pak,s dětmi se hodně dovolené bude rozhodně hodit!
No jelikoz s malym tezko nekam pojedeme v nejblizsim pul roce, tak tezko dovolenou vyuziji.
Tak samozrejme ze chce a bude chtit pomoci, ale na to bych asi vyuzil dovolenou za 100 % než tu otcovskou za 70 %
Copak nechápete, že můžete mít obojí? Otcovská poporodní péče, jak se správně dávka jmenuje, není žádná dovolená. Je to čas na vzájemné sžívání se s novým přírůstkem do rodiny. No a pak si můžet vzít i tu dovolenou za 100 %.
Nakonec otcovskou Vám nikdo nenutí, nemusíte ji čerpat.
Odbocim trochu od podstaty veci. Ale kde je psane, ze otec nutne musi byt doma a "zzivat" se s miminkem? Co kdyz manzelka chce byt spise sama a pomoc manzela vyuzije v okamzicich az kdyz prijde z prace. Dneska je opravdu divna doba v tom, ze se z chlapu pomalu delaji polovicni zensky. A co si budene povidat, v dnesni době je pro nekoho i tech 30 % skutecne dost penez.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.