Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dědečkovi k svátku?

Od: claire* odpovědí: 23 změna:

Ahoj milí kolegové! Obracím se na Vás s problémem, kde je každá rada drahá *placni* Co mám koupit dědečkovi k svátku, který slaví už v sobotu? Knížku, CD ani alkohol ne (všechno má a "sehnané lihoviny" nepije). Autem nejezdí, nekouří, mobil má a neví co s kreditem, dokonce má i dost plyšáků. Křížovky neluští (to spíš babička). Sbírá mince, ale do soboty žádnou cennou neseženu, takže něco pro sběratele taky odpadá *ee* Občas zahrádkaří, ale výbavu do zahrady kupuje máma a takové drobnosti jako např. rukavice děda má... Dárek by neměl být moc drahý (takže zážitkové dárky taky nic...)

V březnu měl děda narozeniny (86), to dostal sladkosti, ale mě už přijde nudné dávat mu pořád nugát, čokoládu a sušenky... Co se týče drogerie, tak holicích potřeb má dost, nevoní se a na nějaké kvalitní šampony ho neužije. Takže prosím - POMÓC!

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

4x

Claire, už to zde zaznělo. Podle sebe si myslím, že největší radost bude mít váš děda z toho, že mu příjdete pogratulovat a tím, že na něj myslíte. V tom krásném věku, kterého se v březnu dožil, mu skutečně udělá především radost přítomnost nejbližších. *vtip*Udělejte mu tác chlebíčků nebo jednohubek - případně něco dobrého upečte - poseďte s ním a ať je veselo. *tanec*No a třeba mu na zahrádku kupte nějakou šikovnou kšiltovku a nebo slamák, ať ho nezmůže sluníčko. *slunce*

marenka*

*ua*Slamák! Liduško, Vy jste zlato *pusa* Já budu řešit tátu - 59let v létě, papuče s fajfkou už má, knížek hromady a tohle mě nenapadlo ani ve snu. Díííky tenhle nápad využiju *srdce*

mil®

Minulej tejden měli krásný slamáky v Globusu. Šaškoval jsem tam s nima chvíli a ta moje mi ho nekoupila. *mala*

kytka*

Našeho dědečka potěší vždycky šiška dobrého salámu, pověsí ho do špajzu a chodí ukrajovat.A má rád, když se sejdeme a hned otvírá šampíčko, takže šampíčka není nikdy dost.Raduje se z maličkostí, dobré pochoutky ke kávě, chlebíčky a hlavně nesmí chybět dobrá nálada.

cocinkamichalka*

Kytka: To můj táta taky miluje, a ještě tím nožíkem dělá do skříňky zářezy, aby věděl, kolikrát na ten salám byl ;)

kytka*
21.04.10 19:16

*vtip*

lidka*

Mařenko a navíc to v nich chlapům sluší - ať je to slamák a nebo sombréro - vůbec když už jim vlasy krapet prořídnou. *tuc*

ptakoviny.biz/...

hodnocení

3x

Já mám taky svátek v tuhle sobotu a tak přeji všem Jirkům, Jiříkům, Jurajom a Ďurom, a taky sobě vše, co se běžně přeje. A sobě jsem si přál, aby jsme se všichni ten den ve zdraví sešli, poobjímali se, popovídali, olízli nějakou tu skleničku a něco sladkého, co bábinka napeče. My oslavenci se dozvíme, jak nám rostou vnoučata, kolik jedniček a poznámek za co, jak se daří/nedaří mladým, kdo má/nemá to, co potřebuje, že děda si už zase stěžuje na klouby, děvčata si okouknou garderoby, chlapi okouknou roby, projdeme se po zahradě, zanadáváme na počasí, okoukneme nové auto, vzpomeneme na další blízké a vzdálenější, ( možná, že si v tom kraválu i trochu zdřímneme) vnoučata nám poskáčou po kolenech, dají uslintané pusy a najednou se člověku udělá u srdce tak... tak... no prostě fajn, že nám bude úplně jedno, kdo co a či vůbec něco donesl.

I když já bych věděl, co vše by mi mohli donést, mám toho celý seznam. Pomalu si to koupím i sám, a ještě pomůžu těm mladším. To se nechválím, to je nás dříve narozených většina. Takže jako pomoc pro claire: věnujte se dědovi hlavně v den svátku tak, aby na něj vzpomínal jako na zážitek, a zkuste se mu věnovat podobně i ve všední dny...

doplněno 21.04.10 12:34:

Nebo dědovi sežeňte tu velmi jemnou a dobrou hraběnku Early Lady, opravdovou lahůdku ... ovšem babičku je třeba na tu chvilku zaměstnat někde jinde...dobrou těžkou křížovkou.

marenka*

Hejkale, tak všechno nejlepší a hoooodně velkou zábavu přeju *pusa*

Ještě mě napadlo, jestli má dědeček smysl pro humor, koupila bych mu nějaké papuče a na ně našila třeba veselou nášivku, nebo nápis dědečkovi ;)

alf*
hodnocení

3x

uzenou kýtu, mají je stále třeba v kauflandu za 1300, maso určitě jí, gratulanti pomohou když ne tak myslím chvíli vydrží. Mají je i jinde, v makru jsem viděl od 90 do 150 za kilo, pravda bez toho stojánku. Já poslední dobou dárky tohoto druhu rád dávám i dostávám, nikdo tak nedostane věc kterou neportřebuje, jídlo se sní a je uklizeno nepřekáží další věc někde na polici kterou je obdarovanému blbé vyhodit protože ...

hodnocení

2x

Pije děda čaj? Tam by se možná dalo něco vybrat: sadu lepších čajů v kazeě, plechovky s čajem -Assam,Earl Grey, případně "přátelský set" - konvička a dva šálky, poradili by i v čajovně, máte-li nějakou poblíž, obvykle tam mají i prodej "příslušenství".

fidonet*

Když tak, tak hlavně kvalitní čaj. Takový Earl Grey je pěknej hnus, když ho vyrobí české firmy. Early Grey je jen příchut´ tedy silice, ale důležité je od koho. Tedy Royal nebo Milford. Velmi jemná a dobrý je i hraběnka Early Lady, opravdu lahůdka ..

Tak to samozřejmě. V dobré čajovně by hnus nenabídli.

marenka*
hodnocení

2x

A co se podívat do knihkupectví na nějakou knížku o mincích ;).

pepyk93*

Naprosto souhlasím a dávám bodík. :)*palec*Děda také sbírá mince a k narozeninám dostal takovou pěknou knížku o mincích (kdybych si vzpomněl,jak se jmenovala...*zed*).Byla to taková docela pěkně ilustrovaná encyklopedie.

jirbar*
hodnocení

1x

A co takhle dárkové prezervativy s medvídkem na konci. Když už by byly k ničemu, tak alespoň zavzpomíná na mladá léta.

P.S. Rada v duchu jiného vlákna, že přestat se nesmí nikdy.

kiaransalee*
hodnocení

1x

Nedávno jsem řešila podobnou situaci. Jelikož můj děda je i vášnivý houbař, dostal nůž na houby a košík. Ale určitě by mu udělaly radost třeba i trekingové hole, pokud chodí na procházky, nebo dalekohled... Jestli je to motorista, tak třeba kartu do myčky, jestli rád vaří, tak zástěru, nebo kuchařku... Rybaří...? Ne? Tak může začít, rybářský lístek dnes koupíte i bez zkoušek. Sedí rád u televize? Co třeba taková ta elektrická termodeka? A nebo taková ta vanička na masáž nohou? Nebo jestli chodí po nákupech, třeba by se mu hodila nějaká skládací taška a nebo taška na kolečkách...

Pokud je děda na vtípky, jsou obchody s žertovnými předměty, třeba takový toaletní papír s podobiznou Parobka, nebo Topolánka (nehodící se škrtni :) je dobrá recese...

Možností je spousty :)

papene*

Decentní striptérku.;)

celp*
hodnocení

0x

Taky jsem děda a dárky nijak neřeším,bohatě mi stačí když se ve zdraví sejdeme.Nejaktuálnější fotka vnoučat mi udělá radost.

mil®
hodnocení

0x

Něco na cucání. Třeba vaječňák nebo griotku.

lidus*
hodnocení

0x

Pokud je váš děda jako ten náš co má 80let bude nejraděj když se sejdete a popovídáte si s ním.Něco dobrého k snědku a víc určitě nečeká.

podbelka*
hodnocení

0x

já takové dárky řeším tak, že nakoupím nějaké potraviny, dobroty, no prostě něco co se ve spižírně neztratí (co má dotyčný rád) a zabalím to do celofánu, mašli nakonec a hurá gratulovat*ua* To je pro prarodiče ideální, málokdo něco potřebuje a často si už ani nepřejou žádný nový věci.

marenka*

Taky dávám koše ;) Hlavně na vánoce. Minulé narozeniny jsem si z táty udělala legraci. Koupila jsem nějaký reklamní batoh pivovaru. Byly v něm 2 lahváče, v gumičce vevnitř (jako v penálu) zapíchané malé lahvičky s lihovinama, kšiltovka a nožík na houby. Vespod batohu byla kapsa a v ní malinkatý grilovací tácek s hrstkou uhlí a roštíkem, akorát na plátek masa. Přišla jsem k našim, a udělala jsem mu předváděčku jaké bývají na akcích. Nasmál se mému komediantsví a baťoh nosí na houby :)

Teď mu koupím slamák a nějaký srandovní sluneční brýle k tomu. *frajer*

doplněno 23.04.10 16:33:

Je mu sice 59, ale duši kluka má pořád ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]