Nejste přihlášen/a.
Loupete žampiony nebo ne? Já pokud jsou čerstvé neloupu, ale pokud už je mám delší dobu v lednici tak radši oloupu.
Ptám se, protože žampiony nevařim, nespařím, proste hodin na panvicku nebo pizzu. Akorat mám pak zbytek dne průjem.
3x
Žampiony jím převážně syrové, nikdy neloupu, stačí omýt. Na pizzu určitě nakrájet na plátky omyté a čerstvé. Nic nespařovat. Je divné, že pak máte průjem. K tomu nevidím důvod. Ale pozor, jím pouze čerstvé a tvrdé bílé plodnice. Jakmile jsou naměklé a změní barvu delším pobytem v lednici, nejím a vyhazuji.
2x
Omyju, nakrájím na plátky a šup na pizzu.
Pokud máš po nich průjem, tak budeš na houby jako takové citlivější.
0x
Babička žampiony před použitím nespařovala, nevařila ale podusila, ne?
Co znamená podusit : Do rendlíku nalít trochu oleje, nadrobno nakrájet cibuli, cibuli rozpéct, přidat nakrájené žampiony, podlít trochou vody, posolit, pokmínovat drceným kmínem, pár minut míchat a hlídat, aby se nepřipekly.
Na pizzu není nutné žádné dušení, žádné spařování a předvařování. Žampionu nakrájejte je na tenké plátky, rovnou naskládejte mezi ostatní přísady a můžete péct.
Není co pokazit, přeji dobrou chuť. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.