Nejste přihlášen/a.
Žampiony jím převážně syrové, nikdy neloupu, stačí omýt. Na pizzu určitě nakrájet na plátky omyté a čerstvé. Nic nespařovat. Je divné, že pak máte průjem. K tomu nevidím důvod. Ale pozor, jím pouze čerstvé a tvrdé bílé plodnice. Jakmile jsou naměklé a změní barvu delším pobytem v lednici, nejím a vyhazuji.
Babička žampiony před použitím nespařovala, nevařila ale podusila, ne?
Co znamená podusit : Do rendlíku nalít trochu oleje, nadrobno nakrájet cibuli, cibuli rozpéct, přidat nakrájené žampiony, podlít trochou vody, posolit, pokmínovat drceným kmínem, pár minut míchat a hlídat, aby se nepřipekly.
Na pizzu není nutné žádné dušení, žádné spařování a předvařování. Žampionu nakrájejte je na tenké plátky, rovnou naskládejte mezi ostatní přísady a můžete péct.
Není co pokazit, přeji dobrou chuť.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.