Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spařit žampiony na pizzu?

Od: nickils odpovědí: 6 změna:
Zdravím místní rádce. Jak děláte žampiony? Když si dělám vajíčka se zampionama, mám je první vařit? Moje babička to tak dělávala. A co když jdou potom ty zampiony na pizzu, taky vařit?
Loupete žampiony nebo ne? Já pokud jsou čerstvé neloupu, ale pokud už je mám delší dobu v lednici tak radši oloupu.
Ptám se, protože žampiony nevařim, nespařím, proste hodin na panvicku nebo pizzu. Akorat mám pak zbytek dne průjem.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Žampiony jím převážně syrové, nikdy neloupu, stačí omýt. Na pizzu určitě nakrájet na plátky omyté a čerstvé. Nic nespařovat. Je divné, že pak máte průjem. K tomu nevidím důvod. Ale pozor, jím pouze čerstvé a tvrdé bílé plodnice. Jakmile jsou naměklé a změní barvu delším pobytem v lednici, nejím a vyhazuji.

hodnocení

2x
Neloupu je, ani nespařuji.
Omyju, nakrájím na plátky a šup na pizzu.
Pokud máš po nich průjem, tak budeš na houby jako takové citlivější.

hodnocení

1x
Žampiony jsou jedny z druhů hub, které jsou poživatelné i syrové. Každá další tepelná úprava už je jen na tvé chuti.

figurek*
hodnocení

0x

Babička žampiony před použitím nespařovala, nevařila ale podusila, ne?

Co znamená podusit : Do rendlíku nalít trochu oleje, nadrobno nakrájet cibuli, cibuli rozpéct, přidat nakrájené žampiony, podlít trochou vody, posolit, pokmínovat drceným kmínem, pár minut míchat a hlídat, aby se nepřipekly.

Na pizzu není nutné žádné dušení, žádné spařování a předvařování. Žampionu nakrájejte je na tenké plátky, rovnou naskládejte mezi ostatní přísady a můžete péct.

Není co pokazit, přeji dobrou chuť. :)

hodnocení

0x

Nespařím je, ani neoloupu. Ze syrových mladých plodnic žampiónů dělám i saláty (viz odkaz). :)

vimcojim.cz/...

hodnocení

0x
Na pizzu klidně žampiony syrové, do vajec chvilku podusit na pánvi a pak až přidat vejce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]