Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ve vzteku ničím věci

Od: yginokyn odpovědí: 20 změna:

Potřebuji poradit.
S ženou mám někdy velké trable, kdy mě obviňuje z věcí, které nejsou pravda. O řadě věcí pochybuje, pořád mi něco vyčítá. Teď je již 2 měsíce v pracovní neschopnosti, bere opakovaně antibiotika a vyčítá mi, že jsem s ní málo doma. Já naopak musím chodit do práce, na nákupy, navštívit rodiče, občas se setkat s kamarádem, zajít si do knihovny a ještě mám drobnou brigádu. Vyčítá mi, že se od ní utíkám, když ona jen leží v posteli a nic nedělá.
Dříve, byly časy, kdy se třeba sebrala a jela pomoc mámě a byla tam skoro celý víkend a nic jsem jí neřekl. Když jí to argumentuji, tak řekne, tobě to však nevadilo.

Nebo jsou případy, kdy mi vyčítá věci, které jsou malicherské a nepodstatné.

Když je to k nevydržení, tak se naštvu a mám silný vztek. Nejprve řeknu, tak dost a už se o tom nebav a když žena nereaguje, tak jsem vzteklý. Nikdy bych nikoho neuhodil, ale několikrát jsem ve vzteku zničil svoje brýle či třeba vzteky roztříhal průkazku zdravotní pojišťovny, občanku, řidičák se slovy, to máš za to.

Nevím si s tím rady.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Řešíte zde tyto problémy opakovaně. Tvrdíte, že to chcete řešit, ale co už jste udělal proto, abyste to řešit začal? Nic, jen si zoufale stěžujete zde na poradně. Neberte to ve zlém, ale začněte konečně konat! Podejte žádost o rozvod, osamostatněte se a žijte si klidným životem po svém. Dejte si do pořádku psychiku s pomocí odborníka a pak si najděte vhodnější partnerku. K čemu takovéto soužití, když psychicky jeden ničíte druhého?

figurek*
hodnocení

5x

Ve spravedlivém hněvu na svoji Grácii jste si rozstříhal občanku a řidičák a rozšlapal brejle? To jste to jí to ale nandal. *smich*

Moje rada : Naučte se vypínat sluch. Chce to pár týdnů cviku, ale jde to.

asd1
hodnocení

3x

Ti z toho dost hrabe... Rozšlapat svoje brejle to udělá jen magor *smich*

Buď si vztah vyřešíte nebo se rozejdete. Něco mezi tim je pitomost pro oba.

... a bude jí mít konečně z očí. Ovšem jí stále uslyší *bum*:-D

Zapřáhněte tu ženskou prací. Evidentně se nudí a řeší kdejakou pí...

xxk
hodnocení

3x

Být vámi, tak si připravím perfektní, hlavně klidnou řeč / o tom všem, co vás štve, co by jste chtěl, aby bylo jinak, atd.../ a promluvte si s ní vážně. Že už vás to jako nebaví, nejste šťastný a navrhněte mezi sebou trochu pauzu, třeba jí to docvakne. Když to ani tak nepůjde, tak to bude asi už na rozchod. No, zkuste si představit, takto žít roky.

nov
hodnocení

1x

Vy jste se ještě nerozvedli? *ee*

hodnocení

1x
Ja bych se sebral nic neřej a jel aspon na tejden pryč a jak by nepřestala tak znova
Když by to nepomohlo tak bych jí řek že se sní rozejdu a pro začátek jí přestal dávat peníze at ví co jí čeká *smich*

arny1
hodnocení

1x

S bývalou ženou jsme měli problémi a až po rozvodu jsme si dokázali promluvit o našem vztahu.Řekla mi že to řvaní,víčitky,nadávky znamenaly to že potřebovala oporu a obejmutí.Ona očekávala ode mě že se nějak budu chovat a já očekával nějaké chování od ní.

Teď vaše žena marodí a vy by jste jí měl pomoc.Třeba se jenom bojí.Zkuste jen být chvíli s ní chitit jí za ruku podat jí vodu,pomoc jí s domácností a neočekávat nic.Není to záruka že vám vztah vydrží,ale uděláte něco pro svojí milou a zároveň vám vydrží občanka a řidičák.

hodnocení

1x
Ve vztahu bez dětí mi přijde mnohem důležitější hlídat "ponorkovou nemoc". Protože často řeší jen jeden druhého.
Ve vztahu často bývá možnost, se naučit spolu komunikovat lépe, než dosud. Vysledovat, jak by to šlo. Před lety nás při parkování, autem zablokoval jiný řidič, tak jsem ho seřvala. Z klidného člověka byl najednou druhý kohout a slovně jsme se rvali o nic. Došlo mi, že na hádku musejí být dva. Pokud mne dnes někdo uráží, beru to, že se jen spletl, tak mne asi vůbec nezná a ve svých představách ze mne udělal úplně někoho jiného. To se mne pak ale vůbec netýká, protože už to není o mně. Proto se pak není potřeba obhajovat. Při hádce ten druhý díky emocím ani v té chvíli rozumně neuvažuje. Je potřeba počkat na klidnou chvíli bez emocí. Až zmizí hněv.
Lidi často neumějí na rovinu a srozumitelně pro druhého, partnerovi vysvětlit, co by po něm chtěli. Partnerka mohla zjistit, že víc, než ponorková nemoc, ji zlobí pocit samoty nebo nuda. Tak se zlobila, že musí být doma sama.
Platí, že pokud si budete víc všímat svého klidu a rozvíjet ho, tak se do klidu pak budete snadněji vracet, pokud klid na chvíli zmizí. Pokud se Vám nějaké chování a slova partnerky nelíbí, tak je ale okamžitě nutné, na to přestat myslet, protože stálým opakováním takových myšlenek si škodíte mnohem víc, než by Vám ublížilo slyšet je jen jednou. Když se nad tím opravdu upřímně zamyslíte, může Vás víc deptat partnerka, a nebo si ubližujete mnohem víc Vy sám, když si stejná slova opakujte stokrát ještě několik hodin? Tohle změňte.
Dál si uvědomte, že když najdeme pro sebe božského partnera, nebude nás chtít, protože bychom museli nejprve být úplně dokonalí my sami a to neumíme. Časem byste nejspíše vedl jinou partnerku podobným směrem. To se myslím týká nás všech. Ale když se zklidníte a pohnete sám sebou, změníte časem i své okolí. Stejně jako vtáhnout někoho do hádky i opačně zklidnit ho svým pocitem bezpečí a svým klidem je možné. Děje se to beze slov, jen se to člověk musí učit a nenechat se cizími emocemi ovlivnit.

jofa*
hodnocení

0x

Horší bude až ty nůžky vzteky do někoho píchente, to bude daleko dražší než rozstříhaná občanka či řidičák.To bude na kriminál. A nikdy neříkejte nikdy.

yginokyn
hodnocení

Uznávám, co mám však dělat.

Žena to řešit nechce, jenom mě psychicky týrá. Já to řešit chci.

Nikdy jsem nikoho nenapadnul, pouze ničil svoje věci.

Chtít můžete, ale musíte zvednou zadek a začít něco dělat. Né zde psát, ale jasně si to vyříkat a nastavit vzájemná pravidla. Nebo rozvod.

id
hodnocení

0x

Co máte dělat? Rad jste již v mnoha vláknech dostal dost a neuděl nic, jen fňukáte. Kdyby vám tento vztah nevyhovoval, tak něco podniknete. K rozvodu vaši ženu nepotřebujete, podat návrh můžete sám. Než vás rozvedou se můžete klidně osamostatnit, najít podnájem a mít klid. Co vás drží ve vztahu? Penízky, že ano? MOžná byste rozvodem o vše přišel, tak se držíte své ženy jak klíště.

Jak říkala má babička - jaký šel, takovou potkal (usuzuji z minulých dotazů)

hodnocení

0x
Tak nechoď domů vůbec

hodnocení

0x

Tak to mě pobavilo - "bere opakovaně antibiotika... jen leží v posteli a nic nedělá" *smich*

janm*
hodnocení

0x

Zdravím

No, pokud je to opravdu dlouhodobé, bylo by lepší vztah (manželství apod. jak chcete) ukončit. Žel s takovými se vyžít po dobrém nedá, nejlepší řešení je co nejdál od sebe, je to peklo a je-li to trvalé a časté pak to opravdu nemá jiné řešení než rozchod, také jsem to zažil, záminka kdykoli kvůli čemukoliv, člověk může být třeba "svatý" zkrátka najde se jakákoli záminka jen aby prudila a vytáčela...takový život s takovými lidmi to je nedůstojné člověka, tak se nedá žít... (jestli to je tedy to co jsem zažil osobně)

tebi
hodnocení

0x

Není lepší jít ven si zchladit horkou hlavu? Běžte sportovat,to pomáhá, budete v kondici a ještě odpočatý a spokojený sám se sebou.A žena ať si najde koníčka , ať se něco učí , ať třeba piluje jazyky, studuje něco, co ji zajímá...najde si koníčka jen se nudi..

hodnocení

0x

Mimo jiné definice:

Nikdy bych nikoho neuhodil, ale několikrát jsem ve vzteku zničil svoje brýle či třeba vzteky roztříhal průkazku zdravotní pojišťovny, občanku, řidičák se slovy, to máš za to.

Budete si příště rvát vlasy? Nebo lámat ruce? Kam daleko to chcete nechat zajít, tedy pokud tohle není vtip, protože píšou sem i lidi s fantazií.

hodnocení

0x

A opravdu ničíte svoje věci? To je divné. Když už, tak já bych roztříhala její občanku. :-D Jak jí může zasáhnout, že si rozšlapete vlastní brýle a zničíte vlastní řidičák? Já být na jejím místě, tak pochybuji o Vašem zdravém rozumu a snad se i směju. *alene* Ale asi bych raději utekla já.

Asi je pod pantoflem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]