Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Právo na duševní vlastnictví

Od: tomascapek odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, tohle je taková blbost, ale já s kamarádem jsme společně natočili a pak zveřejnili video na můj účet, poté jsme se přestali bavit na několik let a teď po mně požaduje smazání videa kvůli tomu, že v něm je jeho tvář.. Zajímalo by mě, jestli má právo na smazání mého videa po několika letech i když s tím zveřejněním souhlasil..

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

5x

Právo, právo, každý dneska jen zkoumá, jestli ten druhý "má právo".

Samozřejmě. Může požadovat smazání videa. Nebo jste tehdy sepsali nějakou smlouvu, která to vylučuje? I všechny "souhlasy se zpracováním osobních údajů" jsou kdykoliv odvolatelné.

Ale hlavně: Jste kamarádi a kdysi jste spolu něco dělali. Kamarád teď nechce, aby se to dál veřejně připomínalo. Co bys od kamaráda čekal v takovém banálním problému ty? Že se šprajcne a začne zkoumat právo, nebo že úplně normálně kamarádovi vyhoví a ten dávný nesmysl smaže, i kdyby to nakrásně žádným formálním právem vymahatelné nebylo? Chceš mít dál kamaráda, nebo ho chceš nas*** a získat doživotního nepřítele? Kvůli prkotině ...

hodnocení

2x

To video je něčím unikátní? Máte z něho pravidelný příjem? Nebo o co jde? Prostě bych to smazal a vteřinu poté pustil z hlavy i s bývalým kamarádem..

joudic*
hodnocení

0x
holt dat do private a nahrat na fb jen pro sve pratele

hodnocení

0x

@tomascapek - jestli má právo na smazání mého videa po několika letech i když s tím zveřejněním souhlasil
Samozřejmě, že má

NOZ § 87

(1) Kdo svolil k použití písemnosti osobní povahy, podobizny nebo zvukového či obrazového záznamu týkajícího se člověka nebo jeho projevů osobní povahy, může svolení odvolat, třebaže je udělil na určitou dobu.

Předpokládám, že ono video neslouží

§ 89

Podobizna nebo zvukový či obrazový záznam se mohou bez svolení člověka také pořídit nebo použít přiměřeným způsobem též k vědeckému nebo uměleckému účelu a pro tiskové, rozhlasové, televizní nebo obdobné zpravodajství.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]