Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výkon trestu vs podnájem

Od: raubir odpovědí: 6 změna:
Dobrý večer.zajímala by mě otázka...Dám příklad:Jsem v podnájmu.Mám nástup do vězení.Co se stane s mojima vecma v bytě,když nemůžu plati nájem a nemam nikoho,kdo by ho platil...To propadne městu?Měl by jsem možnost si ty moje věci nějak po ukončení trestu vyzvednout?Cobse s tima všema věcma a mýma osobníma věcma stane?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Tak za prvé - bydlíte-li v obecním bytě, tak jste v nájmu, nikoli v podnájmu. Máte-li peníze, platební kartu a pod., proč byste nemohl platit nájemné. Zřídíte si trvalý příkaz a jste bez starosti. Věci, o které byste mohl přijít, si vezmete k nástupu trestu, budou vám uschovány. V průběhu trestu odnětí svobody se musíte snažit získat práci, aby na váš účet nějaké peníze přicházely. Sociální pracovnice ve věznici vám v tom pomůže. Ale i kdyby z nějakého důvodu musel být váš byt vyklizen, nic z toho nepropadne městu, vše by bylo vzato do úschovy.

etana*

No, peníze na nájem, aniž by měl příjem asi brzo v lochu dojdou. A taková práce, která zaplatí nájem tam nejspíš jen tak k dispozici nebude. Takže úschova.

senior
hodnocení

1x

Nejdříve bych jednala s městem. Hledejte sociálního kurátora. Ten by Vám měl nastínit možnosti. Po vypršení trestu se musíte mít někam vrátit.

Samozřejmě záleží, za jak dlouho to nastane.

Poraďte se s rodinou, máte-li možnost.

Je to pouze můj laický pohled.

Je možné, ž pokud máte lehčí prohřešek, tak po určité můžete začít pracovat.

------------------------------------------------

Tady jsem našla článek, který si určitě přečtěte. I pro nás je zajímavé, že i my jsme jednou nohou v kriminále.

A není to jenom o tom, kdo krade, bere drogy, to bylo asi jen na úvod a nepostihli všechny možnosti.

davidzahumensky.cz/...

tebi
hodnocení

0x

Zřejmě ano. Asi byste měl urychleně všechno prodat, nebo uschovat u někoho. Peníze uložit ve vězení ,pokud máte pár Kč,,jinak na účet..

raubir
hodnocení

Aha..Takže pudu do jailu,město mi sebere veškerý vybanení bytu,peníze,kreditky a šeky ze šuflete a já až vylezu tak ze mě bude slimák?(Jen pro vysvětlení,slimák je bezdomovec.Šnek má aspoň ulitu)):)XD

Je to nesmysl. A navíc, není problém platit z účtu trvalým příkazem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]