Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pořád chodím na záchod

Od: karlos* odpovědí: 10 změna:
Ahoj, už zhruba měsíc mám častější potřebu jít na záchod (na malou). Např. před spaním když si lehnu a usínám, tak musím už po čtvrt hodině jít znovu a to se opakuje zhruba třikrát než usnu. A moči je docela dost, ne jenom nepříjemný pocit potřeby a ve finále nevymocim skoro nic. Myslíte, že je to třeba tím vedrem, že víc piju a potím se? Nebo bych si s tim měl zajít k doktorovi, koupit urinal akut apod...? Díky za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

3x

V jaké stavu léčeném /neléčeném máte prostatu? Už jste shodil přebytečná kila?

pter
hodnocení

2x

Pokud je moči hodně a je velmi světlá, může jít o počínající problém s ledvinami. Dospělý člověk by neměl - při běžném příjmu tekutin - chodit častěji než cca 1x za 2-3 hodiny. Pokud to trvá už měsíc, doporučil bych základní odběr a podívat na hodnotu kreatininu, ze kterého se následně vypočítává eGFR (filtrační schopnost ledvin).

Zánět není moc pravděpodobný, pokud to trvá už měsíc a neuvádíte žádné další problémy. Může jít o oběhovou věc (kardiovaskulární problémú, nebo psychogenní...

Lidé si často myslí, že čím světlejší moč, tím lepší - to je ovšem pravda jen do určité míry. Pokud je moč velmi čirá až bezbarvá, pak to může svědčit pro neschopnost ledvin odfiltrovat odpadní produkty

hodnocení

1x
Kolik máte roků? Stačí věkové rozmezí. Berete nějaké léky? Některé prášky mohou způsobit větší dráždění močového měchýře.
karlos*
hodnocení

23, asi před týdnem jsem dobral wobenzym, jinak betu na imunitu hlivu ustricnou
Hlíva má diuretický, močopudny a antiastmatický účinek.
Takže zkuste vynechat hlivu o:)

hodnocení

1x

Zdravím. Pokud Vaše potíže trvají měsíc, tak jděte k lékaři. Nikdo z nás nemůže vědět, zda máte nějaký zdravotní problém. Samoléčba Vám může více uškodit, než prospět. Takže já radím zajít k tomu lékaři a nechat se vyšetřit.

tebi
hodnocení

1x

Mi to přijde jako zánět močových cest. Typický příznak je právě to lítání a ono nic...Doprovodné problémy jsou při močení bolest, štípání, bolest břicha.pomaha urologický caj litr denně.

hodnocení

1x

Určitě se objednejte na urologii. Ale než se odhodláte a přijde na vás řada, zatím si kupte Jančův ledvinový čaj. Pijte ráno na lačno a pak odpoledne na lačno, ne na noc. Možná se tím nic nevyřeší, ale možná ano. Hlavně tím nic nepokazíte.

bulik*
hodnocení

0x

Bývá to víc pitím a taky cukrovkou.

hodnocení

0x

Mám geniální nápad! Zkuste se zeptat lékaře !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]