Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak podpořit zdraví kůže?

Od: willybrandt* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

jak mohu přírodní cestou pomoci ke zdraví kůže? Znáte nějaké možnosti a rady, kromě nevystavovat se moc přímému slunci, mazat se faktorem a nechodit do solárka?

Jsou nějaké potraviny, které podporují zdraví kůže a případně ji trošku uzdravují? Na internetu jsem toho moc nenašel, děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Samozřejmě, základem je pestrá strava, hodně zeleniny, hlavně barevné, luštěniny, ovoce, ryby...no, již to zde bylo popisováno mnohokrát. Teprve, když vám v těle nějaký prvek chybí z vůdodu tř. špatného trávení, nebo nechuti k některým potravinám, tak až jako poslední sáhněte po potravinových doplňcích. A vy máte špatnou kůži? Nějaký kožní problém? Jinak po slunění dělá kůži dobře pantenol. Jinak třeba zinek je pokožce prospěšný, ale nemá cenu do sebe rvát pouze jeden prvek, protože vše souvisí se vším, každá látka potřebuje ještě jiné, aby ji tělo mohlo využít.

willybrandt*
hodnocení

Děkuji, jen dotaz, koupil jsem si doplněk stravy zinek+vitamín C, má smysl tedy si ho dát? Byl jsem trochu skeptik vždycky ohledně těch doplňků, ale zase slýchávám, že je naopak dobré sem tam užívat tyto produkty.

´Produkt: nakup.itesco.cz/...

hodnocení

2x

Betakaroten.

willybrandt*
hodnocení

Máte zkušenost? Děkuji.

Betakaroten se mi neosvědčil. Brala jsem to pár týdnů a začala se mi zabarvovat kůže do odstínu, který se mi nelíbil. Příliš moc betakarotenu může dokonce uškodit.
willybrandt*
hodnocení

Co se osvěčilo spíše? :)

Já ho beru každé léto, chrání pleť a podporuje opálení a žádnou nehezkou barvu nemám, spíš naopak.Samozřejmě njakuý kvalitní. Kupuji zásadně Revital Super Betararoten

willybrandt*
hodnocení

Děkuju za tip.

Ano. Bude to tím, že se mi nelíbi "opálená" barva kůže. Dávám si už pozor. Chci mít kůži světlou. Ani samoopalovací krémy a spreje nemám ráda.
Někomu se to zase naopak líbí :)

iv®
hodnocení

1x
Zdravím, za mě jednoznačně doplněk stravy (pestré), Biosil. Stojí v lékárně kolem 60 korun, působí jak na pleť tak i vlasy a nehty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]