Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

10 haléřů z roku 1963

Od: papouch01® odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,

máme doma 10 haléřů z roku 1963, bez teček okolo roku výroby. Má tato mince nějakou hodnotu?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Tato mince bez teček je celkem běžná. Výjimečná je ta s tečkami. Také záleží na mincovně.
hodnocení

Podle čeho poznám mincovnu?

Bude tam velké tiskací písmeno A,B,C.

hodnocení

2x

V super stavu v řádu desetikorun, poškozená oběhem v řádu korun. Hliník se rychle otluče.

A jakou cenu by měla dvacetikoruna z r. 1993, zcela nová, která nikdy nebyla v oběhu?

17.08.20 12:14

20 kč

Jenže ta dvacetikoruna nebyla v oběhu proto, že jsme se rozdělili na Česko a Slovensko. Počítám, že takových moc není.

Vždyť rozdělení proběhlo 1.1.1993, takže dvacetikoruna z roku 1993 je úplně běžná Česká dvacetikoruna, která dodnes platí.
Pokud myslíte normální, minci,tak souhlas s @mikihans

Ano, rozdělení proběhlo 1.1.1993. Proto nebyly mince z tohoto roku vůbec dané do oběhu. Nebo se pletu?

Nemyslíte spíš 10 kč s Masarykem, Rašínem či Štefánikem? O 20 Kč mimo oběh opravdu nic nevím.

Ne, myslím normální dvacetikoruny, takové, co se s nimi dnes platí. Byly raženy s rokem 1993, ale nebyly nikdy uvedeny do oběhu - právě kvůli rozdělení Československa.

Kolik jich chcete z oběhu? 100 000 kusů po 21 korunách?

Já je nechci, jen jsem se ptala na cenu, ze zajímavosti. Minci mám jednu a tu jsem dostala kdysi (v r. 1993) s informací, že se všechny svážely a musely se zlikvidovat a do oběhu se nedostaly. S datem 1993 už se razily pouze české dvacetikoruny, ne československé. A ta moje je československá.

A můžete tedy přidat foto? Nějak netuším o co jde. Katalog takovou minci vůbec nezná.

pet32

Tak, jestli můžete dát fotku. Třeba máte unikát, ostatní zničeny

Foto nedám, nemám jak vyfotit.

Tak jsem minci chtěla popsat, a:

- omlouvám se, protože jsem to popletla - není to dvacetikoruna, ale desetikoruna, spletla mě barva, která je stejná jako má dvacetikoruna.

- jedna strana mince: 10 Kčs, ČSFR 1993, státní znak ČSFR

- M.R. Štefánik 1980-1919, podobizna

Ještě jednou se omlouvám, připadám si jako blbec, ale ta barva a taky se nechodím na minci dívat, vlastně jsem ji v r. 1993 schovala a až teď vytáhla, ale zase - aspoň že si pamatuju, kam jsem ji dala *hi*.

Určitě nebude jediná, má stejnou i ten, od koho jsem dostala tu svou.

Ringo - takže váš tip/návrh byl správný.

Těch mincí by mezi lidmi asi moc být nemělo?

V pohodě, já si to myslel. O nic nejde. Ten Štefánik nemá žádnou valnou cenu. To jen lidi si to myslí. Jediný cenný z této série je Masaryk na kterém se zkoušely značky. Myslí že MR a různé jejich varianty.

Aha, tak díky.

Jen mě to zajímalo. Zbavit se mince nehodlám, už kvůli dárci.

Stejně mi nejde do hlavy ta barva - já si pamatovala vlastně barvu, a proto jsem tvrdila, že je to dvacka. Taky je to už skoro 30 let.

Ano, u spousty věcí je důležitější příběh než hodnota. Taky mám doma pár bezcenností, které bych nedal za žádné peníze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]