Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po vytrzeni zubu. Rana

Od: garret odpovědí: 5 změna:
Dobry den,
Jsem hrozny srab to vím
Před týdnem mi byla vyrthnuta stolička. Dostal jsem ješte do rány surgispon. Snažil jsem se dodržet vsechny rady.
Od pátku se mi sraženina vcucla hlouběji a nyní mám díru jako kráva která je vyplněna bílou(lehce žlutou) tekutinou.
Nijak extra to nebolí(ránu citím), teplotu a nic jiného nemám.
Nevím zda je to normalní.
Dost se bojím zanětu.
Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Je to v pořádku.

Sraženinu nevysávejte ani nijak neodstraňujte, chrání otevřenou část dásně až do zhojení. Pokud rána nekrvácí, nehnisá, nemáte teploty nebo necítíte výraznou bolest, rozhodně se nemusíte bát. Jakmile byste cítil bolest nebo se Vám zvyšovala teplota, jděte co nejdřív k lékaři.

hodnocení

1x

Jestli to nijak exstra nebolí, jestli jste postupoval podle rad stomatologa tak, že jste to zpočátku chladil, nevšímejte si toho, kousejte na druhé straně, tělo si s tím poradí samo. Nevyplachovat heřmánkem ani ničím podobným, musí se to hojit ze vnitřku a ne aby se hned rána uzavřela. Jestli jenom o tom víte a netrpíte bolestí, tak je hojení na dobré cestě...a nezkoumente to porád zrcátkem.

nedoktor*
hodnocení

0x
Myslím si, že je to v pořádku, nevypada to nejak nenormalne. Každopádně pokud by se to do týdne nezlepsilo, šla bych k lékaři,ať se na to "odborne" podívá. Pokud to nebolí, je to na dobre cestě.

111®
hodnocení

0x

já bych preventivně požil protizánětlivý lék, tím se nic nepokazí..

ziraka
hodnocení

0x

Je to úplně normální, měla jsem to také tak. Do měsíce bude vše OK a o ráně nebudete vědět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]