Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přiznání otcovství

Od: blana* odpovědí: 4 změna:
Mám sedmiletou dceru, která je bohužel napsaná na manžela mé přítelkyně. Ten již umřel a já bych se chtel hlásit k otcovství. Je nějaká možnost, že bych byl uznán otcem? Potřebuji souhlas matky? Co by se stalo, kdyby se matce něco stalo, co pak bude s dcerou? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zuzana*
hodnocení

0x

t

Trošku tomu nerozumím. Znamená to, že "dcera" se narodila řádně v manželství a tudíž jako otec je v rodném listě napsán manžel vaší přítelkyně?. Vy jste se za 7 let nijak na výchově resp.placení dcery nijak nepodílel a s matkou vaší dcery se vůbec nestýkal?Domnívám se, že když matka zůstala sama s dcerou, jistě má zájem na tom, aby dcera byla finančně zajištěná a pokud připouští možnost vašeho otcovství, měl byste začít jednat s ní. Matka jistá, otec vždy nejistý...

blana*
hodnocení

S matkou i s dcerou se stýkám, všemožně je podporuji, a dcera i přítelkyně jsou zajištěny tím, že berou vdovský i sirotčí po jejím manželovi, ale čím dál více se mi to zdá nemorální. Přítelkyně mě tím ale začíná vydírat, že vlastně nejsem nikdo vůčidceři, na úřadě mi zdělili, že otcem je vždy manžel. Prostě už nevím!

svetluska*
hodnocení

0x

Zkuste se podívat sem, snad Vám to pomůže: praha12.cz/...

blana*
hodnocení

Moc děkuji, naše úřady si mě posílali mezi sebou, ted mám indicie. děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]