Nejste přihlášen/a.
Dobry den , moje dospela dcera randi (zije) s muzem ktery je schizofrenik . Nevim co to obnasi pro moji dceru , jeji pritel bere duchod a pecovatelsky. To znamena ze se o nej nekdo musi starat? Me spis zajima schizofrenik a rodicovstvi a deti narozene jesti je nemoc dedicna a jestli se rodi zdrave deti. Okolí mi radi jak jsem jako otec mohl dopustit aby moje dcera randila s schizofrenikem . Prosim o rady .
Takhle. Na nějaké chození jo. Ale mít s někým takovým děti a doufat, že je to mine? Že láska hory přenáší? Měli jsme podobný případ v rodině a nakonec byli chudáci všichni - ta nemocná, její manžel i obě děti, které byly v dospělém věku zralé na ústavní léčbu. Bohužel taková zkušenost je nepřenosná a spousta lidí doufá v lepší, které nemusí přijít.
Jsou schizofrenici a schizofrenici. Znám vzorky obou skupin. Jeden je schizofrenik, který dodržuje léčebné postupy, bere léky a jako člověk je navenek naprosto normální. Druhý je schizofrenik s těžkou formou, kterého drží jeho matka, jinak je zralý na ústav. Bere léky, dodržuje léčebné postupy, ovšem bez terapie by mohl být i nebezpečný. Navíc žádného vztahu není schopen.
Tedy pokud přítel vaší dcery patří do první skupiny, není moc čeho se bát. Děti a případná dědičnost zůstává otevřenou otázkou.
Další možnost je, že dcera vědomě jde do tohoto vztahu a chce být dotyčnému nejen partnerem, ale i ošetřovatelem a pečovatelem. Pokud si je vědoma případných rizik, není co k tomu namítat.
Měli jsme v práci kuchařku - schizofreničku. Péči o děti v některých obdobích, kdy musela do ústavu, bral na sebe manžel. Po desítkách let ji potkávám. Poznává mne, ale nedá se do řeči, je taková plachá, jen pozdraví a mírně se usměje. Vypadá normálně. Obě děti mají přes 40 a zdá se, že je to minulo. Nebude to mít lehké, když s ním zůstane. Ale jemu pomůže pevný vztah.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.