Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Švagrová dělá peklo

Od: zzm* odpovědí: 22 změna:
Poraďte mi prosím, co mám dělat. Mám švagrovou, bratr ji zná tři roky. Po roce se vzali a mají dítě. Bratr má z minulých vztahů dvě děti. Bydlí v otcově domě a před pár týdny jsem se náhodou dověděla (z katastru nemovitostí) že otec svůj dům přepsal na bratra i švagrovou. Nemá tam ani věcné břemeno dožití. Navíc včera mi manžel řekl, že z nich vylezlo, že bratrovi děti u nich už půl roku nebyly (nevím jestli ony nechtějí nebo bratr se švagrovou je tam nechtějí). Každopádně mi připadá, že je švagrová vystipala, aby se bratr věnoval jen jí a jejich dítěti. Včera se tu stavovala a já jsem ji nepozdravila, byla jsem naštvaná za synovce a neteř, ale nic jsem neřekla, žádné křivé slovo na ni. A potom mi napsala zprávu, že jsem falešná, pořád proti nim něco mám a že se mnou skoncili a nesmím přijít do "jejich" domu. Jsem hodně vytocena, otci jsem zatím nic neříkala, ani jsem se ho ještě neptala, proč celý dům přepsal na bratra a ji. Mám stejný nárok jako bratr přece. Švagrová s holou prdeli má bratra i otce omotané kolem prstu, nejdřív odstrihli mou a bratrovu matku, potom bratrovy děti a teď mě a mou rodinu. Cítím že musím být opatrná, jak to podat otci, který ještě může udělat nějaké změny. Prosím poraďte co a jak nejlépe udělat. Děkuji

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

12x

Máte svojí rodinu, žijte si s vůj život. Jak chce žít váš bratr je jeho věc. Jistě naštve to, že otec dává bratrovi a jeho rodině ale nic nenaděláte, pro svůj duševní klid jsme také oželeli velkou část majetku, závěť co ukradla tchýně a td. Bez majetku se dá žít.

zzm*
hodnocení

Děkuji Liduško

berger*
hodnocení

9x
Myslím,že z celé té omáčky je důležité toto - "celý dům přepsal na bratra a ji. Mám stejný nárok jako bratr přece". Blbý,nemáte stejný nárok,je to rozhodnutí otce a asi měl důvod.

hodnocení

9x

Nedělejte nic. Zažili jsme něco podobného, hodně jsem se naplakala, hodně jim záviděla a teď na stará kolena vidím, že dotyčným to stejně štěstí nepřineslo.

tak
hodnocení

4x

Váš otec se tak rozhodl, možná ho ta švagrová zpracovala, možná je i otec takový lehkomyslný. I když se s vým majetkem může nakládat po svém, ale jste jeho dcera a máte právo se ho aspoň zeptat, proč tak učinil. Třeba ani nebude umět odpovědět. Je také podezřelé, že není tam to věcné břemeno. Uvidíte, co vám otec odpoví. Jestli jim to daroval, tak takové rozhodnutí může i změnit. Neznáme vaše rodinné poměry, ale jestli nemáte s otcem žádné rozepře, nikdy jste mu neublížila, tak by jste si fakt také zasloužila půlku toho domu. Musí to být k vzteku, když taková nána tam má hlavní slovo. A když to zůstane při starém, musíte to prostě přetrpět, třeba zrovná vám se povede lépe a i bez baráku.

vilik*
Prosím vás, jak může pan otec své rozhodnutí ještě změnit?
Barák už totiž není jeho.
Podmínky pro vrácení daru jsou mi známy, ovšem jsou poměrně dost jasně specifikované. Není to, že se dnes pan otec vyspí a řekne, dejte mi barák zpátky.

@tak - jste jeho dcera a máte právo

Jaké "právo"? Co opravňuje potomky k tomu, aby, s prominutím, strkali nos do toho, jak rodič nakládá se svým majetkem?

lidus*

Domnívala bych se, že rodiče své potomky dělí spravedlivě a ne podle toho jak se který podbízí a jak na to je finančně. Př. mám-li 2 děti dostane každý půl. Nevadí mi ani tak moc to, že nemám majetek, vadí mi to lhaní nebo mlčení i když dům už je dávno někoho jiného. A ano, myslím si, že děti mají morální nárok na majetek rodinný.Majetek se dědil vždycky rovným dílem, např. syn hospodářství a dcera peníze ale i tehdy byla jistá nespravedlnost co rozhádala rodinu do smrti.

priklad11*

Co to je morální nárok. To taky může být nic

lidus*

Jasně, rodiče mohou vše utratit, užít si ale neudělají-li to měli by tím co po nich zbylo podělit potomky stejně.

tebi
hodnocení

3x

Nemáte nárok vůbec na nic, není to totiž vaše.To je dost blbý, tak to zkrátka v životě chodí ,dům je jeden a dostal ho bratr. Vykaslete se na závist, ta vám zničí život. Bavit a navštěvovat ji nemusíte. Tak tam prostě ne chhoďte. Co oči nevidí ,srdce nebolí.A užívejte života...

hodnocení

3x

No ale tak ani Vy nejste nijak ve styku se svou neteří a synovcem, když Vám až po půl roce musel sdělit Váš manžel, že tam už nechodí. A Vy jste jejich přímá příbuzná a Vy byste se teda měla s nima stýkat a ne posílat manžela na výzvědy. Nebo nevím, jak se to dozvěděl on a Vy jste u toho ani nebyla. Takže to v té Vaší rodině neklape celé. A náhodou jste se to dozvěděla z katastru? To Vám přišlo nějaké upozornění z katastru, že byste se měla začít pídit, jak to je s domem Vašeho otce? *zmateny* Ti teda mají starosti, ti úředníci na katastru, že takto provokují. :-D Ono to bude všechno asi nějak úplně jinak. A jestliže se Váš otec rozhodl tak jak píšete, tak k tomu měl asi své důvody. A píšete, že švagrová přišla na návštěvu a že jste ji ani nepozdravila. No já být jí, tak se na místě otočím a jdu pryč. Pak také píšete, že napřed "odstřihli" Vaši a bratrovu matku. Takže Váš otec je rozvedený a matka ještě žije, ale žije někde jinde. A jak je možné, že ani s tou se Vy nestýkáte? Protože kdybyste se stýkaly, tak byste musela dávno vědět, že její vnoučata mají problém s vlastním otcem, Vaším bratrem. A s tím se teda také nestýkáte. Já si myslím, že jste se "odstřihla" sama, ale najednou Vám začalo vrtat v hlavě, jak to bude s tím barákem a tak jste začala pátrat. No a teď koukáte, že to všechno dostal už bratr a to se Vám nelíbí, protože jste spoléhala na to, že až otec zemře, dostanete polovinu podle zákona. Tak to pro Vás muselo být pořádné překvapení, to chápu, ale tak se Váš otec rozhodl a je dokonáno.

hodnocení

2x

Vy nemůžete dělat nic, není to vaše věc. Navíc jsou to jen dohady. Vše si musí řešit bratr. A otec může za svého života nakládat s domem podle svého uvážení.

bulik*

Napište jí, že ona k vám nesmí taky a máte to holky fifty fifty !

bulíku nauč se odpovídat na dotazy, mě to psát nemusíš.

bulik*

@ferax Nevím proč jsem spadl sem, když jsem odpověděl jako úplně první.

hodnocení

2x

Bez vyjádření druhé strany (švagrové) je to jen výkřik do tmy. Vzhledem k vaší nenávisti vůči švagrové nelze skutečnosti, které uvádíte, brát jako objektivní a pravdivé.

hodnocení

0x

Švagrová prostě použila tzv. "ženské zbraně", což je z pohledu české společnosti naprosto v pořádku, pokud trpí chlap, když tím trpí druhá ženská, tak to je ovšemže problémeček ..

hodnocení

0x
Buďte ráda, že to otec udělal takhle, jinak byste měli peklo všichni a daleko větší. Ale mohl vám to říct narovinu,protože mu musí být jasné, že dřív nebo později se to dozvíte.

hodnocení

0x
Pokracovani pribehu: vystipany otec s kufrem v ruce zvoni u dcerinych dveri.
22.08.20 13:13

:-D

Já jsem si spíše hned představila bráchu s kufrem. Jak lituje, že sobecké ženě k majetku tak bezvýhradně dopomohl.
"Já jsem si myslel, že ona to dělá pro rodinu a ona celou dobu jen sama pro sebe.."

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]