Nejste přihlášen/a.
Dobrý den vážení přátelé
Mám otázku ohledně hemeroidů . Hemeroidy mám cca 28 let a byla doba že jsem ani nevěděl že hemeroidy vůbec mám.Poslední 2 měsíce už začali zlobit pořádně ,koupil jsem nespočet mastí a čajů a bolest jen mírní , ale posledních 4 dny bolest neuvěřitelná ještě nikdy jsem neměl takovou bolest jako mám dnes , už dlouho jsem neměl krev ve stolici až 2 dny zpět normálně exploze krve . Byl jsem u lékařky a napsala mi detralex 500 mg a užívám 2 dny a zatím nezabírá .
Test na rakoviny tlustého střeva jsem postoupil v roce 2018 bohudík negativní . Nemohou pochopit že hemeroidy mám 28 let a dosud jsem neměl až takový problém jako aktuálně poslední 4 dny bolest ne neuvěřitelná . Rady?
Taky jsem kdysi trpěl jak zvíře. Detralex je na zpevnění cévní stěny. Nejezte nic nadýmavého způsobujícího větry, ty rády cévu poškodí. Jezte jogurt a do něho si dejte polévkovou lžičku drceného lněného semínka, třeba víckrát denně, drcenými semínky se nemůžete předávkovat a obsahují velmi mnoho vlákniny a nemají prakticky téměř žádnou chuť. Nebojte, na hemoroidy se neumírá, ale někdy je krve jak na jatkách. Moc netlačte. Já jsem si kdysi po stolici dával na otvor mezi půlky složený toaletní papír, míň to svědilo.
Nejhorší je nechat si to "rozjet". Tohto konstatování vám teď aktuálně nepomůže, ale pro příště: Detralex berte pravidelně v udržovací dávce, ale hned jak pocítíte tam v tom místě problém, vezměte si okamžitě (a u mě to bývá nejčastěji v noci) 2 tbl a pár dní v té zvýšené dávce pokračujte i po odeznění příznaků.
Co teď:
- zvýšená dávka Detralexu co do množství (na začátku i 3 - 4 x denně 2 tbl)
- mazat a chladit (po porodu mi dávali do prstu gumové rukavice zmrznout vodu a pak tam dozadu, a vyměňovat), mast se mi osvědčila Proctoglyvenol - a raději více než méně
- úprava stravy je samozřejmostí
Opravdu si myslíte, že nějaké masti, čípky, Detralex Vám po takové dlouhé době vyléčí hemeroidy?
Obvodní lékařka je ve Vašem případě nevhodně zvolený lékař a měla Vám už dávno poradit, nebo Vy jste si měl dávno na internetu vyhledat patřičnou pomoc. Fňukání tady na poradně nepomůže, žádný zázrak Vám neporadíme.
Souhlas s liska5, najděte si kde léčí hemeroidy - tedy proktologii.
Tady na poradně si můžete zadat do vyhledávacího okénka hemeroidy, krvácení z konečníku a počíst si i s radami, že tento problém trápí mnoho lidí a nedá se nic dělat, než se svěřit odbornému pracovišti v blízkosti Vašeho bydliště. Můžete využít bezplatnou státní pomoc, anebo placenou u soukromého lékaře.
Také jsem měla tyto problémy, ale jakmile se mi to stalo /boulička/ tak jsem šla k soukromému lékaři a ten mi udělal vyšetření střev a zároveň objednal na odstranění přístrojem ,,Hemoron,,. Opakování po druhém zákroku zcela bezbolestné a bez zátěže, šla jsem okamžitě do práce, ale na rozdíl od Vás jsem to řešila okamžitě během měsíce po prvních příznacích.
Za ty peníze to stálo, 1 zákrok byl jenom kousek přes 2000, a dnes už to bude víc.
Pokud nejste tedy pacient, který už bude ve třetím stádiu a řezání bude nezbytné. Prostě to řešíte pozdě.
Mě tenkrát lékař /již neordinuje/ doporučoval do stravy zařadit od Popova Psyllium. Zamíchat do jogurtu apod, vypít - hodně vody ale.
@senior Psylium je drahé a nechutné, drcené lněné semínko obsahuje nejvíc vlákniny a je bez chuti a levné.
Lněné semínko užíváme hlavně rozdrcené a pomleté a má plno dobrých účinků na celý organismus. blendea.cz/...
Obojí ale pomáhá při zácpě, semínko lněné porporuje pohyb střev /dobré pro seniory/ a psyllium hodně změkčuje stolici. Tedy nedráždí hemeroidy.
Tazatel si musí vyzkoušet sám, čemu dá přednost. Ale klidně může konzumovat obojí /střídat to/.
Jinak semínko si může nadrtit ve mlýnku, nekupovala bych už mleté, protože je tu možnost žluknutí.
Dobrá věc je ráno si rozmixovat ovoce /jahody, kiwi, banán, švestky, meruňky, broskve, jablka, lze přidat bylinky - kopřivu, bršlici apod./ s vodou a lněným semínkem v mixéru. Rychlé a dobré, případně lžičku medu. Je to domácí smoothie.
Dávno jste to měl řešit chirurgicky. Manželovi to umrtvili a něčím opíchali a od té doby už to neměl. Divíte se, že to máte tak dlouho? Křečové žíly na noze máte taky desítky let. Jenže tady to nedrží pevná kůže a navíc je to dennodenně pod tlakem stolice.. Příště, jak bude větší krvácení, tak hned do nemocnice jako akutní případ.
Detralex zatím absolutně nezabírá ani po zvýšení dávek na 4x denně po 2 tabletách . Naopak mě svědí nohy . Trpím jak zvíře 5 dnů ležím na posteli jak lazar. Ještě pár dnů zpět jsem cítil úlevu po osprchování konečníku a vkládání ledu na konečník (mezi půlky) aktuálně nepomáhá ani tohle .
Nezapomněl jste na mast? Je to důležité! Mast má jednak hojivé a protizánětlivé účinky, a pak také obsahuje místní anestetikum - musíte mazat hodně, v té postižené oblasti nesmí přijít "kůže na kůži", jinak se to zase může zhoršovat. Možná by bylo i dobré namazat zevnitř - u těchto mastiček je obvykle přibalený aplikátor. Namazat i tehdy, když se chystáte přiložit studený obklad/led. Bohužel - pokud se vám to "rozjelo", mohou potíže přetrvávat i ty 3 - 4 dny. Lépe je mít doma připravený Detralex a při sebemenším podezření okamžitě začít brát (mám ho u postele + něco na zapití, protože moje potíže tam v tom místě se obvykle hlásí v noci).
Také se nepokoušejte nějak drasticky omezovat spotřebu jídla. Alespoň u mě to funguje tak, že při snížení porcí nechodím tak často, dostaví se často zácpa a to znamená zhoršení.
Liško5: u křečáků jsou důležité zpevněné žilní stěny (proto Detralex a popř. správná strava - např. pohanka je dobrá). S tím chirurgickým odstraněním je to diskutabilní. Ty ambulantní zásahy jsou asi většinou bez problémů. Přímo operace má svoje rizika: jednak se provádí v uvolněném stavu a lékař tak nevidí všechno a odstraní jenom některé hemoroidy (můj případ). Pak je tu také nemalé riziko, že svěrač nebude po operaci fungovat tak dobře, jako před ní (mám přímo od zkušeného lékaře).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.