Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Časté řezavé močení

Od: veronika* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den. Od včerejšího rána mi začaly problémy při močení - 2 hod jsem strávila na wc s tím, že jsem měla pocit neustálého nutkání se vyprázdnit, jednou za 15 min ze mě uniklo pár kapek či jedna, přičemž močení bylo bolestivé (pálilo, řezalo, hlavně ke konci). Hned jsem si zašla do lékárny pro Cranberries§D-mannose Acute (2 tab denně, momentálně jsem spotřebovala zatím tři) a začala pít čaj, do večera to bylo lepší. Dnes ráno, po 24 hod od problémů a braní tablet, mi přijde, že se to zhoršilo, močení opět bolí a mám nutkání jít na wc. Piji jen vodu, urologický čaj a "kafe" v sáčku, dnes si zajdu koupit ještě brusinky. Moč má normální barvu, nicméně poslední dvě močení mi přišlo, že je zbarvena do oranžova. Myslíte, že mám ještě počkat nebo jít ihned k lékaři? O víkendu se k němu nedostanu a jít tam po prvním dni se mi nechtělo. Se zánětem problém nemívám, měla jsem ho pouze jednou před 5 lety. Předem děkuji za odpověď. Veronika

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zánět močových cest. Chce to antibiotika. K lékaři bych šel dnes, abyste nemusela o víkendu shánět pohotovost.

veronika*
hodnocení

Děkuji za reakci. Teď je to opět o něco lepší, tak stále váhám. Nemám ani ranní moc, takže kdo ví, jestli by mi antibiotika předepsali.. *nevi*

floro*
Fakt si zajděte k doktorce. To vůbec nevadí, že nemáte raní moč.
Zánět, podle toho co popisujete, máte už celkem rozjetý a sám od sebe nezmizí.

figurek*
hodnocení

0x

kupte pár balení urologického čaje a vařte a pijte co se do vás vejde. No a pochopitelně mazejte k doktorovi, jinak bude hůř.

veronika*
hodnocení

Poslední hodinu je to zase vše v normě, moč bez barvy a ani nic nebolí, proto stále váhám, jestli to ještě "nedoléčit" čaji, tabletami, ale znepokojuje mě ten víkend..Zase nechci brát antibiotika (nemám moc ráda braní těchto léků), kdyby to šlo vyléčit těmi čaji.

veronika*
hodnocení

Poslední hodinu je to zase vše v normě, moč bez barvy a ani nic nebolí, proto stále váhám, jestli to ještě "nedoléčit" čaji, tabletami, ale znepokojuje mě ten víkend..Zase nechci brát antibiotika (nemám moc ráda braní těchto léků), kdyby to šlo vyléčit těmi čaji.

liska5
hodnocení

0x

Kupte si kromě urolog.čajů Rowatinex, raději tobolky, než kapky. Hodí se na cesty. A jestli kapky, tak Lichořeřišnici. Vynechte ostrá pálivá jídla, prospívají okurky, melouny a petržel. Jinak často takto reagují dolní močové cesty na stresovou situaci. Držím Vám palce, ať to zvládnete bez ATB.

I když jsou lékaři, kteří Vám dají lék na cestu, co kdyby Vás tam něco postihlo.

veronika*
hodnocení

Tak jsem byla u p. doktora, z moči nic nezjistili, prý vše v normě. I přesto mi předepsal antibiotika - Ciplox 500 mg. Máte s tím někdo zkušenosti? Antibiotika jsem brát nechtěla, tak doufám, že zaberou. Kdyby nebyl víkend, nechala bych to bývale na to pondělí.

liska5

Někdy může uretru /močovou rouru/ podráždit ledvin.písek. Takže obecně víc pijte, i když Vám bude líp. A vyhýbejte se raději potravinám, jako špenát, řepa, rebarbora,...které mají vyšší obsah oxalátů / šťavelanů/.

Pak taky mohou být na vině kvasinky. Ty jsou ve střevech, aby pomáhaly rozkládat těžké kovy, ale když se přemnoží, protože jsou krmeny cukrem a moukou ve stravě, nebo když jim připraví terén právě antibiotika, tak způsobují svědění a pálení následně i v urogenitálu.

Takže doporučení: pro jistotu omezit sladkosti a bílou mouku. A pro rovnováhu mikroflory ve střevě jíst kvašené potraviny, jako přírodní jogurt, kefír, kys.zelí a zeleninu kvůli vláknině. Můžete brát probiotika v kapslích. Ale nebrat současně s ATB, nýbrž v mezidobí, event.v době před nebo po dobrání ATB. S těmi naopak můžete tu Lichořeřišnici a B komplex, jelikož ona antibiotiky vybitá mikroflora vyrábí vitaminy řady B. Ty často následně chybí, proto je člověk po ATB oslabený.

senior
hodnocení

0x

ATB můžete mít vyzvednuté z lékárny, ale nemusíte je brát.

Moč si lékař zkontroluje v ordinaci, dá vám šampusku a tu na WC naplníte, nemusí být ta ranní.

Nezahrávala bych si, možná se zpožděním zareagovaly ty čaje a prášky. Zánět ale nevyléčí.

-------------------------------------

Tak vidím, že příspěvek je již zbytečný.

liska5

Ona si ATB nasadí, když jí bude hůř. Ty zaberou po pár dávkách. Píše, že tam nebyl nález, tak ať zatím bojuje těmi přírodnějšími prostředky.

Mně takhle dal doktor ATB na cestu loni, když mi bylo podobně, a ještě ty prášky mám. Někdy se to dá zvládnout. Tělo má přeci jen samoopravovací mechanismy. Jen k stáru už tak nefungují, nebo při diabetu, při stresech... O tom ale paní nepíše..

veronika*
hodnocení

Díky moc za reakce. Užila jsem zatím jednu tabletu ATB a po několika komentářích opravdu přemýšlím, zdali je brát nebo tedy ne, když mi zánět zjištěn nebyl. Je lepší to těch 5 dnů dobrat nebo byste je nebrali?

Co se týče diabetu, právě rok chodím na pozorování, před rokem mi byla zjištěna možná cuktovka 1. typu, rok od té doby si cukr hlídám, žádné prášky neberu, cukr mám většinou v normě a sama lékařka neví, jestli cukrovku mám, prý nejspíše ano, ale zatím se nijak nerozjela. Je mi 26 let.

veronika*
hodnocení

Užila jsem zatím jednu tabletu ATB a po několika komentářích opravdu přemýšlím, zdali je brát nebo tedy ne, když mi zánět zjištěn nebyl. Je lepší to těch 5 dnů dobrat nebo byste je nebrali?

Co se týče diabetu, právě rok chodím na pozorování, před rokem mi byla zjištěna možná cuktovka 1. typu, rok od té doby si cukr hlídám, žádné prášky neberu, cukr mám většinou v normě a sama lékařka neví, jestli cukrovku mám, prý nejspíše ano, ale zatím se nijak nerozjela. Je mi 26 let.

nedoktor*
hodnocení

0x
Myslím si, že by bylo lepší je dobrat, přeci jenom Váš lékař ví, jak na tom jste na základě vysetreni. Každopádně hodně pijte-bylinne caje nebo jiz zminene urologicke a vodu. Snazte se třeba i nesedet na studene podlaze nebo tak podobně. To by mělo pomoci

hodnocení

0x

Ono je to těžké radit s dobráním ATB nebo nedobráním.Nevím zda jste byla u urologa nebo praktika.Jednouše Vam byla podána asi na slepo jen tak.Ale ATB nejsou cucavé tabletky na rýmičku...ATB se mají podávat cíleně po řádných odběrech na prokazatelnou bakteriální infekci a zánět.

Lépe počkat až se bude svíjet a poteče z ní krev. Pak ji jedno balení nestačí.

Pane proč tolik agresivity? Já přece nikomu neradím at počká a neléčí se.Je to diskuze a píšu jen svuj pohled na ATB ale svoje rozhodnutí at si každý udělá sám...

veronika*
hodnocení

Děkuji, byla jsem u praktika. Také nejsem úplně hned pro ATB, ale raději je doberu, tím se doufám problém vyřeší, pokud do pěti dnů ne, uvidím co dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]