Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jestli by jste mi někdo neporadil kde bych dostal půjčku? Mám čistý registr dlužníku (nikdy jsem žádnou půjčku neměl), mám dostatečný příjem a v práci mám smlouvu na DPP- dohoda o provedení práce. Byl jsem ve všech bankách které jsou a všude mi řekli že bohužel na DPP- dohoda o provedení práce nepůjčují. Ve většině bank mi řekli že zákazníkům půjčují jen pouze buď na HPP- hlavní praovní poměr a nebo podnikatelům na ŽL- živnostenský list (musí se doložit potvrzení o daňovém přiznání za minulý rok). A ještě v pár bankách mi řekli že akceptují půjčky u klientů i s DPČ- dohoda o provedení činnosti. Ale že lidem na DPP- dohoda o provedení práce a nebo lidem ktěří jsou zaměastnání přes agentury půjčky bohužel nepůjčují, to mi ve všech bankách řekli.
Sežeňte si jinou práci.
Na základě DPP můžete odpracovat maximálně 300 hodin (to odpovídá necelým dvěma měsícům) v jednom kalendářním roce pro jednoho zaměstnavatele.
Na základě DPČ (dohody o pracovní činnosti) lze v průměru odpracovat maximálně polovinu týdenní pracovní doby.
Obě dohody lze navíc velice rychle ukončit, výpovědní doba činí jenom 15 dnů. Nedivte se bankám, že takové žadatele odmítají.
U Vás by se mohlo jednat o půjčku bez doložení příjmu. Potom u větší částky ručíte nemovitostí.
Co Tesco půjčka anebo Ferratum?
------------------
Píšete, že máte dostatečný příjem, tak si proboha na to auto ušetřete. A pokud je pravda, že pracujete 300 hodin ročně pro zaměstnavatele, tak si najděte ještě další práci na zbývající dny a měsíce v roce a nemusíte mít půjčku.
Za používání vlastního automobilu dostáváte peníze na provoz a amortizaci. Tyto peníze se dávají vždy stranou právě na nákup dalšího ,,výrobního prostředku,,.
Stejně nepíšete pravdu, tak se nedivte odpovědím. Určitě jezdíte více hodin bez doložení.
Banky nejsou hloupé, chrání sebe i Vás.
A jak tu někdo píše, půjčíte si na vysoký úrok, přijde úraz, dlouhodobá nemoc a potom nebudete mít na splácení a budete víte kde? U exekutorů.
Zonky taky na DPP nepůjčuje. Třeba Zaplo nebo Kamali půjčují skoro každému ale ti většinou půjčují jen malé částky např. do 5000 Kč jsou to tzv. půjčky do výplaty.
"Práce na ŽL" je nelegální. Odpracoval jste letos už 300 hodin?
Najděte si solidnějšího zaměstnavatele.
@iz Takže práce na ŽL je nelegální a kdejaký poslanec má asistenta na ŽL. Většina pojišťováků pracuje na ŽL stejně tak realitních makléřů a desítky dalších profesí. Nesmíte věřit všemu, co píše Rudé právo.
DPP je omezena na 300 hodin ročně na jednoho zaměstnavatele. Jedná se tedy o necelé dva měsíce v roce. Je zcela logické, že vám nikdo nepůjčí ani haléř. Najděte si práci na stálý zaměstnanecký poměr, na dobu neurčitou a hned se k vám peněžní domy budou chovat jinak.
No vida, že jste na správnou odpověď přišel sám. Třetí vaše odpověďje nejsprávnější.
Radí Mařka z mateřské školky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.