Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reakce na slunce

Od: michal21 odpovědí: 13 změna:
Krásný den. Toto léto jsem byl párkrát na sluníčku. Max. 5-10 minut, když jsem šel do práce a z práce. Problém je, že pokaždé stačilo těch pár minut na to, abych se celý obsypal. Pokaždé se mi udělali na tváři, dokonce i nohách červené skvrny.
Svědilo to a bolela mě hlava. Nějak jsem se tím moc ale nezabýval.
Včera jsem byl odpoledne nakupovat. Na slunci jsem byl tak sotva 5 minut. Jenom do auta. Přišel jsem domů a zase jsem byl celý olezlý. Bylo mi špatně, vlezl jsem do studené vody a chvilku odpočíval.
Zase mě bolela hlava a lechtalo mě celé tělo. Podíval jsem se na internetu a přečetl si o alergii na slunce. Teď ráno nevím, jestli to muselo být pořád z reakce na slunce, ale zvracel jsem.
Minulé léto jsem to neměl a teď jsem sotva pět minut na slunku a je mi zle. Dneska radši nikam nepůjdu, až večer. Nevím, jestli bych s tím měl zajít, jestli je to vážné nebo ne?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Určitě běžte k doktorovi. Očividně Vás to omezuje natolik, že si ani nedojdete nakoupit *nevi*

tebi
hodnocení

2x

Já byla na slunci třeba dvě hodiny ,pak se mi vyrazila vyrážka a děsně to svedilo a pálilo, jen na některých místech. Bývá to často u moře, kde slunko pálí hodně.Pomaha triamciolon mléko a n co na potlačení alergie, pokud bych to měla v takové míře jako vy,zašla bych k lékaři.Kdyz někdo zvrací může mít úžeh, ale po 10minutach je to divné...

michal21
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Mě to právě překvapilo, protože jsem nikdy neměl problém a hlavně jsem na sluníčku skoro nebyl, jen jak jsem psal, z auta do auta a hned takhle.

tak
hodnocení

2x

Tak si zkuste koupit krém s ochranným faktorem 50 - nejlépe v lékárně -od Biodermy je dobrý, také užívám. Zkuste natřít ruce, obličej a všechno co vám vyčuhuje a uvidíte. Jinak bych asi šla k lékaři. Možná máte nějakou nově získanou alergii na sluníčko.

hodnocení

2x

No, jednou jsem byla na rekreaci s paní, která byla neustále oblečena a ve stínu. Když vyšla na slunce, okamžitě byla rudá po celém těle a kůže se nemohla dotknout. Naštěstí to o sobě věděla a dávala si pozor. Jak řešila obličej, to už nevím.

Zdravím,,,,,,,nesluňte se zbytečně.Já jsem kdysi jezdila k moři ,,ale neabych si pálila kůži a dostala jsem rakovinu.Kůže si pamatuje ..

jabraka*

Také mám na zádech několik jizev po odstraněných maligních znamínkách.Lékař mi slunění zakázal.

JABRAKA

Myslela jsem že jsem sama ale jak jsem zjistila kolik lidí to má,tak jsem byla udivena,

111®
hodnocení

2x

to je alergie na sluneční záření...kožní by mohlo pomoci...

doplněno 13.08.20 15:08:

ještě se zeptám, neměl jste zrovna antibiotika?

michal21
hodnocení

Antibiotika jsem právě neměl

72mona
hodnocení

0x
A nemůže to být reakce na nějaký přípravek či lék? U některých je psáno, že se "nesnesou" se sluníčkem. M.

V některých případech se nesmí pít čaj z třezalky tečkované, zvyšuje citlivost na slunce.

michal21
hodnocení

Děkuji za odpověď. Právě že žádné léky neberu, takže to určitě ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]