Krásný den. Toto léto jsem byl párkrát na sluníčku. Max. 5-10 minut, když jsem šel do práce a z práce. Problém je, že pokaždé stačilo těch pár minut na to, abych se celý obsypal. Pokaždé se mi udělali na tváři, dokonce i nohách červené skvrny. Svědilo to a bolela mě hlava. Nějak jsem se tím moc ale nezabýval. Včera jsem byl odpoledne nakupovat. Na slunci jsem byl tak sotva 5 minut. Jenom do auta. Přišel jsem domů a zase jsem byl celý olezlý. Bylo mi špatně, vlezl jsem do studené vody a chvilku odpočíval. Zase mě bolela hlava a lechtalo mě celé tělo. Podíval jsem se na internetu a přečetl si o alergii na slunce. Teď ráno nevím, jestli to muselo být pořád z reakce na slunce, ale zvracel jsem. Minulé léto jsem to neměl a teď jsem sotva pět minut na slunku a je mi zle. Dneska radši nikam nepůjdu, až večer. Nevím, jestli bych s tím měl zajít, jestli je to vážné nebo ne?
Já byla na slunci třeba dvě hodiny ,pak se mi vyrazila vyrážka a děsně to svedilo a pálilo, jen na některých místech. Bývá to často u moře, kde slunko pálí hodně.Pomaha triamciolon mléko a n co na potlačení alergie, pokud bych to měla v takové míře jako vy,zašla bych k lékaři.Kdyz někdo zvrací může mít úžeh, ale po 10minutach je to divné...
michal21
Děkuji za odpovědi. Mě to právě překvapilo, protože jsem nikdy neměl problém a hlavně jsem na sluníčku skoro nebyl, jen jak jsem psal, z auta do auta a hned takhle.
Tak si zkuste koupit krém s ochranným faktorem 50 - nejlépe v lékárně -od Biodermy je dobrý, také užívám. Zkuste natřít ruce, obličej a všechno co vám vyčuhuje a uvidíte. Jinak bych asi šla k lékaři. Možná máte nějakou nově získanou alergii na sluníčko.
No, jednou jsem byla na rekreaci s paní, která byla neustále oblečena a ve stínu. Když vyšla na slunce, okamžitě byla rudá po celém těle a kůže se nemohla dotknout. Naštěstí to o sobě věděla a dávala si pozor. Jak řešila obličej, to už nevím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.