Nejste přihlášen/a.
Je mi 50+ a mám sedavé 12hodinové směny...V posledních týdnech se nemohu zbavit nepříjemných opruzenin v tříslech, na jejichž odstranění používám zinkovou mast + zinkový olej. Zatím to nemizí. Jaké preparáty se osvědčily vám? Někdo radí častěji umývat, jiný doporučuje pouze suchou kúru... Díky za názory
Nemám radu na vyléčení ale mám tip na předcházení opruzeninám, to se vám může hodit do budoucna.
Namazat očekávaná problémová místa silikonovým lubrikačním gelem. A případně během dne obnovit.
Samozřejmě koupit klasický lubrikant, bez jakékoi parfemace apod. a musí být silikonový, ne na vodní bázi. Používají to běžci na dlouhé tratě, obézní lidé i řidiči z povolání.
Kupte si osvědčený Imazol v tubě za 100-120 kč. a jemně mazat. Po každém koupání vysušit fénem,pokud možno třísla mýt bez mýdla jen vodou. Kůže je vlhká a proto se zapařuje. Trencle jen bavlnu-nejlepší široké plátěné-dědečkovské.A doma větrat. Mám dlouhodobě ležícího muže a toto mi doporučili v nemocnici při propouštění před lety a má třísla v pořádku.
Z volně prodejných zkuste třeba Aviril baby,Pythiol-pytiol?,Imazol.na předpis třeba Triamcinolon E , Batrafen.Když se mi to tuhle stalo-omýval jsem jen vodou pak roztokem hypermanganu (velmi slabým svěštle růžovým a opět opláchnout vodou a pak po vysušení na noc namazal TriamcinolonemE (od kožní lékařky)-tři dny a bylo to Ok (pracuji na stavbě ,ale čas od času ,zejména v prvních hicech se mi toto stane).
Jelikož taky trpím na opruzeniny a jsem už starej pes tak radím Sudocrem, který používám už hodně let a pomáhá mi.
Potírat jablečným octem a koupat v růžovém roztoku Hypermangánu. Vynechat cukr i sladké nápoje. Na infekce i ty kvasinkové a plísňové se zadělává ve střevě. Proto zdravou stravu, zeleninu, mandle, klíčky a kvašené produkty. Kefír, kyselé zelí...Bavlněné spodní prádlo častěji střídat, hlavně místa větrat. Zapařená kůže je pro plísně živná půda. Jestli mast, tak Clotrimazol.
Chápu váš přístup k chorobám, koneckonců pracuji ve firmě, která se alternativní medicínou zabývá, ale na opruzené nohy z horka a tření fakt požírání klíčků nepomáhá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.