Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smlouva o smlouvě budoucí - nový vlastník

Od: mariezaleska odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, před dvěma roky jsem koupila pozemek. Před půl rokem mi přišlo od ČEZu žádost o uzavření smlouvy na zřízení věcého břemena na mém pozemku, kde si ČEZ táhle kabely. Toho se dožadují na základě smlouvy o smlouvě budoucí, kterou s nimi uzavřel minulý vlastník pozemku. Ten mi ani při prodeji přes realitní kancelář nesdělil, že se k tomuto již zavázal. Nyní mě ČEZ urguje, ať jim smlouvu podepíši, myslím si, že na to nemá právo, protože já jsem se k ničemu nezavázala. Je to skutečně tak? Myslím, že vlastník se nemůže za budoucího vlastníka se k něčemu zavazovat. Jak bych měla postupovat? Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

chlupatependolino*
hodnocení

1x

Dobrý den,

chápu to tedy dobře, že věcné břemeno ještě nebylo na vašem pozemku zřízeno, že existuje pouze smlouva o smlouvě budoucí - podepsaná bývalým majitelem pozemku. Ten vám tuto skutečnost měl samozřejmě sdělit, smlouvu ukázat. Je teď na vás kontaktovat bývalého majitele, poptat se na smlouvu a pokud nechcete kabely ČEZu na svém pozemku, začít jednat.

8976*
hodnocení

0x

koupila jste pozemek - čistý bez jakéhokoliv zatížení, dluh, věcné břemeno,atd...- viz výpis z katastru, který jste dostala z katastru při převedení na sebe?pokud ano může si ČEZ smlouvu o smlouvě budoucí s minulým vlastníkem nacpat do špic...ale je to nějaké podezřelé - určitě to nebude stavební parcela, asi nějaká zahrádka, no pokud to není jako věcné břemeno - jednalo by se ze strany čezu o černou stavbu a můžete trvat na jejím odstranění...pokud to bude jako věcné břemeno - žalovat bývalého majitele , nebo pokusit se sním domluvit o vrácení peněz, u soudu by jste mohla žalovat za podvod a požadovat náhradu škody která vám vznikla tím že vás uvedl v omyl...kvúli těm kabelům...neznám podrobnosti proto nelze detailně rozebrat tento problém...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]