Na internetu píši o sčítání lidu 2021 a už dopředu hrozí pokutou 10tis.Kč.kdo by se nezúčastnil.Zase nějaká vynucenná povinnost. Co když budu u příbuzných v zahraničí, dlouho v práci nebo v nemocnici,to budou vymáhat zase pokuty,pokuď mne náhodně komisař nezastihne doma,kdy on si náhle vzpomene přijít?
Sčítání bude online. Komisaři budou chodit jen někam - nejspíš na vyžádání. Formulář taky půjde vyzvednout a odevzdat na poště. doplněno 12.08.20 14:20: Doplnění - komisaři budou chodit tam, kde lidé nevyplní online formulář a ani neposlou poštou.
Co pokuta, ale víc mě trápí nutnost volby pouze dvou pohlaví. Jak jen k tomu ty chudinky s třetím, sedmnáctým a dvacátým prvním přijdou? A nebo že by opravdu byly jen 2 biologické možnosti, a ty tanečky okolo padesáti jiných konečně nikdo normální nebude brát vážně?
Cože? Desetitisíce transsexuálů se po celém světě nechávají rozřezat a přešít, cpou do sebe kvanta hormonů a přitom je to tak jednoduchý: V ČR se pohlaví dá zvolit vyplněním kolonky ve formuláři. No není ten náš státní aparát geniální?
Nehodlám věnovat svůj čas a energii na něco, co o mne stát stejně ví, jen je líný (nebo neshcopný) si to dát dohromady.
Už tak toho po nás stát chce dost a dost a já se prostě v tomto případě "vzbouřil" (ano, je to přehnaný výraz), ale nehodlám stále skákat jak stát pískne.
Ale jinak kdyby se někdo ptal, byl jsem dlouhodobě v zahraničí, bez přístupu k internetu a poště..a nikomu do toho nic není.
Letos bude jen krátký dotazník. Mnohem více informací se zjistí automaticky ze státních databází, ke kterým mají statistici nove povolený přístup. Takže i když nevyplňite, větší část informací už o vás stejně budou mít zapsanou.
olinl
Souhlas s martinc-dal bych bod. Nějaké GDPR je stejně jen útěcha pro naivní lidi..
Ze zákona je účasty na sčítání povinná, a dokonce je povinné úplně a pravdivé vyplněná sčítacích dotazníkú. A skutečně je možné ze nesplnění tétop pvinnosti udělit pokutu, ale není to automatické. Případnou pokutu budou udělovat obecní a městské úřady a magistráty a ty na zákloadě individuálního posouzení rozhodnou, v jaké výši pokutu udělí a zda vůbec. Takže: PoutAA UDĚLENA ÝT MŮŽE, ALEZDALEKA NE VŽDY. Přečtěte si toto.
olinl
kartaginec-ten článek v odkazu je deset let starý a těžko soudit, co ještě platí..
A nebo třeba do té doby oslepnete nebo vám v rozhodujícím okamžiku vypnou elektřinu. Raději nedomýšlet - prostě hrůza. Nejhorší je smrt z vyděšení (necelých osm měsíců před sčítáním).
Četla jsem, že "jen" dvě pohlaví proto, že při vyplňování formuláře online, u vyplnění rodného čísla automaticky najede pohlaví (ženy mají v rodném čísle u měsíce na rozdíl od mužů místo nuly pětku).
Kdo chce řešit problém, tak si ho vždy najde. Každá povinnost je vynucená, takový je život. Nehledejte problém, tam kde není, pokud ale chcete hledat problém již dnes, klidně můžete.
Dle Vašich příspěvků soudím, že jen vyhledáváte problém, jak to všechno nejde, atd.
Kdo má informace ten má kontrolu .. a kdo má kontrolu má moc. Tady nejde o to, že Pepa žije v Horní Dolní .. tady jde o to, jak moc je nasraný a oškubaný a jak moc si jej může vláda ještě dovolit nasrat a oškubat - popřípadě, zda-li je vůbec z čeho škubat
To budou zase dotazy typu čím topíme a pak přijde zákaz určité emisní třídy kotlů Pro pár vyvolených samozřejmě dotace, aby se neřeklo (samosrejmě víc podpoří prodejce než koncového odběratele) Jsem zvědavý co přijde za dotazy a jaká z nich vyplynou omezení.
Ale zamyslel se někdo, že s pouhou platební kartou o nás stát může vědět krom lokality i místa, kam chodíme a v jakých regionech se pohybujeme. Stačí platit katou a vybírat z bankomatů.
Jaký to má tedy smysl? To má stát stále bordel ve využití dat z institucí?
Smysl sčítání je s ohledem na existující údaje v databázích akorát lenost a neschopnost státu a armády úředníků. Nicméně co se týká těch platebních karet - jak by se asi k těm údajům dostal?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.