Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik bude důchod v Česku za 20let práce v Rakousku a mzdou 3tis Euro?

Od: bulik* odpovědí: 24 změna:

Kolik bude důchod DNES v Česku za dvacet let práce v Rakousku se mzdou 3tis. Euro měsíčně?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

4x

Buliku, na volné diskusi brečíte, že máte jen třináct tisíc korun od Čechů a chodíte vybírat popelnice, proč vás tedy zajímá rakouský důchod? To někomu kontrolujete, kolik bere?

hm*
hodnocení

3x

Nebude spíš důchod za práci v Rakousku platit Rakousko podle svých pravidel? Tzn. jeden důchod v ČR za práci v ČR a druhý důchod (druhá část) z Rakouska za práci tam?

bulik*
hodnocení

No za práci v Čr asi bude kulový, ale kolik bude posílat Rakousko důchodu na účet důchodce v ČR?

iz*
hodnocení

3x

A kolik let bude odpracováno u nás?

Nezáleží na počtu "odpracovaných" let, rozhodující je kolik let důchodového pojištění člověk získal celkem.

doplněno 12.08.20 21:53:

Takže potřebný počet let důch. pojištění by byl splněn. Teď bude potřeba se seznámit s tím, jak se v Rakousku počítá důchod, vypočíst jej a sečíst s českým důchodem. (Rakouská část se bude počítat podle tamních předpisů.)

bulik*
hodnocení

V ČR 20 let.

janh*
20let je málo,aby jsi tady něco dostal,tak si budeš muset důchodové sám platit...35let.

vilik*
hodnocení

1x
Já jsem přesvědčen, že se zde brzy objeví další uzamčené vlákno, a nebudu se tomu divit.
Člověče, vy můžete být vlastně rád, pokud se takto projevujete ve vašem okolí, za každý další den, kdy od někoho nejste fyzicky inzultován.

pb®
hodnocení

0x
Rakousko důchod posílat nebude. Abyste pobíral rakouský důchod, musíte tam bydlet. Každý den, co v Rakousku nejste, musíte nahlásit a za ten den vám důchod nenáleží. A dost se to hlídá. Švagrova matka pracovala v Rakousku, žije tam a pobírá rakouský důchod.
bulik*
hodnocení

Píšete nesmysly. Každá země EU, ve které máte nárok na penzi, vyplácí odpovídající částku na bankovní účet v zemi vašeho bydliště (pokud tedy bydlíte v EU).

Pb - mýlíte se .Poživatel důchodu z "A" tam nemusí bydlet a nic hlásit nemusí že je x dnů roků v ČR nebo vA! Normálně pokud taková osoba nemá účet v jejich bance nebo takové co má pobočky jak tam tak i u nás,chodí peníze do české banky (v česku bez podmínek!)

tebi
hodnocení

0x

Uniká mi smysl Vašeho dotazu. Duchod z Rakouska bude vypočítáván jejich klíčem.My máme také vzorec na výpočet důchodu, samozřejmě. U nás potřebujete mít odpracováno 35let, nebo to už brzy bude a pak se samotný důchod odvíjí od mzdy.Vsechny tyto hodnoty se dosadí do vzorce vyleze vám částka, proto yVam konkrétní částku nikdo neřekne.Nebo on tu někdo ten vzorec zná?Myslím ten rakouský?

bulik*
hodnocení

Smysl mého dotazu je najít toho, kdo zná Rakouský vzorec a umí důchod z Rakouska vypočítat.

tebi
hodnocení

0x

Rakouský důchod je vyšší, i kdyby to bylo o 100%,k čemu vám to bude? Není to důchod pro vás, ten už byste pobíral.i kdybyste zrovna teď začal pracovat pro Rakouskou fa, bydlel tam, musíte mít odpracováno min 15 let , když máte odpracováno třeba 2roky, pak se sečte celkova doba že všech států třeba 40let a vypočte se 2/40, zřejmě z průměrného?důchodu v Rakousku..

ez

Bulík tomu rakouskému důchodu prostě nerozumí. Ale v jiném příspěvku uvedl, že má v ČR podle českého vzorce a v rámci možností, vedle druhých, docela slušný důchod.

bulik*
hodnocení

@tebi Mně to jako starobnímu důchodci už nepomůže, ale je potřeba aby to věděli mladí, že budou mít z ČR malý důchod a že z Rakouska by dostávali NĚKOLIKANÁSOBNĚ větší. A proto bych pro ně ten současný důchod za mzdu v Rakousku znal a porovnal se známým číslem v ČR. Znám mladé, kteří dojíždějí denně ze Znojma do Brna 60km pro mzdu čistého 26tis.Kč. Zřejmě by měli jezdit těch 60km pracovat do Rakouska pro několikanásobnou mzdu a pak dostávat několikanásobný důchod z Rakouska !.

bulik*
hodnocení

Tak už jsem to na netu našel. V Rakousku je důchod z jejich průměrné mzdy 1400Euro, dostávají jich za rok 14. Takže počítám 1400 x 26(Kč/Euro) x 14/12 = důchod 42 600 Kč průměrně měsíčně(12x). Tedy 3 krát více než v ČR.

tebi

Osobně nechápu lidi, co jezdí že Znojma do Brna, když stejně daleko to mají do Vídně. My ze severu to máme podstatně dál.Takze se to vyplatí opravdu jen někomu.Nqvic se většinou jedná o podřadnou práci, kterou u nich nechtějí dělat.Vysoce specializované práce vykonávají i tu za slušný peníz...A navíc být bez rodiny také není pro každého...

bulik*
hodnocení

@tebi Neteř 45let s dvěma vysokými školami jezdí 3x týdně uklízet už deset let za hranice k boháčům a říká a usmívá se u toho, že se jí to násobně vyplatí než učit v ČR. Mimo ty tři dny trochu pomáhá manželovi ve vlastní truhlářské dílně, co mají u baráku. Mají tři dospívající děti.

bulik*
hodnocení

Celé to tady píši proto, že v diskusi o mém mizerném důchodu mi zdejší expertky a experti radili, že jsem měl za totáče víc vydělávat změnou zaměstnáni, mít druhé zaměstnání, uskrovnit se a našetřit si. Tak vám sděluji mudrlanti, že cesta k blahobytu vede přes práci v Rakousku za jen obvyklou pracovní dobu. Vy mladí, co nejste v politice, budete vždy, pracovavše v ČR, nuzáci. Možnost jsem vám uvedl.

ez

Tak ten rakouský blahobyt tam musel někdo vybudovat. Někdo, kdo tam makal a nezdrhal za hranice. Vám to přijde normální, jim tam proto nacpat zástupy lidí z Česka, podle vás každého mladého. To z nás tam budou mít ti Rakušané radost. V jejích očích by jsme byli jako neschopní vyžírkové a paraziti.

bulik*
hodnocení

@ez Neznáte poměry. Rakušáci mají Moraváky rádi, nechte na nich koho zaměstnají. A mladí Rakušáci si jezdí pro nevěsty na vesnice a města na Moravu. Moravská děvčata umí vařit, vést domácnost, pečovat o dvůr a zahradu, pracovat v obchodě a restauraci, to se mladým Rakušankám nechce a neumí to.

To jako fakt s těmi "mladými děvčaty co umí vařit" že si je berou rakušáci?To jste tedy fakt bulík.a nuzák ale duševní!

Je zajímavé ,že toto víte ale brečíte že jste dělal v ČR na 3 směny a máte důchod jen 13 000Kč:PROČ jste od roku 90 nebo 91 nepracoval v Rakousku?

tebi
hodnocení

0x

No jasně, teď jsem se dívala na umývání nádobí v Rakousku,1300-1500euro za 46hodin týdne. Ubytování a strava zdarma.je to super, ovšem pro ty,kdo může jezdit domu ,má to za kopeckama, já to mám daleko a nechat rodinu úplně tak ať se starají sami o sebe mi moc ňvyhovuje.ale bydlet ve Znojmě, bych byla ochotná se učit němčinu, kterou skoro neumím.

hodnocení

0x

A kdo z čechů v A bere 3000euro?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]