Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevim jestli me rodiče pustí

Od: jubaba odpovědí: 9 změna:

moje kamarádka bude mít volný barak a říkala že by me chtěla pozvat byly by tam jen holky a já nevím jak se na to doma zeptat a nevím jestli mi to dovolí posledne kdyz jsem nekam chtela volali kamaradcine mamce a useli si overit jestli nahodou nelzu. Nikdy jsem žádny problém neudelala a je mi 16 let a doma me furt hlídají co by jste mi poradili? pustili by jste svoji dceru?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Hlavně rodičům nelžete. Zeptejte se jich úplně v klidu. Nevidím na tom nic špatného, když si rodiče ověřují, zda s tím souhlasí rodiče i druhé strany. Rodiče kamarádky by měli vědět o tom, že si jejich dcera chce domů někoho pozvat. Já bych s tím také nesouhlasila. Ani aby si v tomto věku zvala dcera kamarádky do bytu za mé nepřítomnosti, ani aby někde zůstávala přes noc bez dozoru dospělého. Ale názory na toto mohou být samozřejmě různé.

hodnocení

2x

Nechat přespat syna u kamaráda jsem si dovolil ještě před 15. Ale syn není dcera, záleží na rodičích kamarádky, záleží na moc věcech. Umím si představit, že bych šestnáctku na čistě holčičí párty pustil. Kdybych ty kamarádky znal a vyhodnotil jako spolehlivé.

A buďme realisti - co když holčičí párty nebude čistě holčičí? Antikoncepci používáš?

olinl
hodnocení

1x

Pokud je ti šestnáct let, můžeš se dohodnout i s rodiči, že tě o půlnoci můžou přijet zkontrolovat (důvod jejich příjezdu může být dovoz chipsů, pizzy, jednohubek, Coca-Coly, nealkopivo ochucený Birell - dohodnout se s rodiči, budou případně klidnější), případně každou hodinu zavolej jednomu z rodičů, že je vše v pořádku. Pokud by si se necítila v dané společnosti dobře, rodiče tě můžou vyzvednout-i to se může stát, že se můžeš nudit. V šestnácti se člověk cítí dospělý, ale dovedla by si si poradit se začínajícím požárem v domě nebo s kamarádkou, která se uhodí do hlavy a přestane zcela reagovat, případně ještě úraz s krvácením. S tím vším musíš počítat, že se to může stát a sanitka nebo hasiči tam do minuty nedorazí.

hodnocení

0x
Pokud by byl přítomný někdo z rodičů, ano.
Bez přítomnosti dospělých ne.
jubaba
hodnocení

ani v 16ti?

hodnocení

0x

Když tam budou jen holky, tak snad není problém, aby si to rodiče ověřili. Nebo nám čůráš na nohy?

jubaba
hodnocení

prijde mi uz trochu moc aby mi v 16ti neverili a vsechno si overovali kdyz jsem vzdycky byla bezproblemová

xx*

I bezproblémový člověk se může dostat do průseru. Oni se o tebe ještě starají, prostě mají strach, aby něco nezanedbali, Být rodičem je docela fuška. Nějaký případný problém spadne v tvém věku na jejich bedra. Nakonec jedna omletá věta: taky si to zakazování, obavy jako rodič jednou zažiješ. Lepší je s rodiči vycházet, mít radost, že nejsou nemocní, že se nemusíš starat ty o ně, že nejsou ve výchově halabala.

hodnocení

0x

@jubaba - pustili by jste svoji dceru?

Pod podmínkou, že si u rodičů "pořadatelky" ověřím, že o tom vědí a s pozváním souhlasí a kamarádky (aspoň některé) znám nejen podle jména. A upozornila bych ji, že "přepadová kontrola" není vyloučena ;)

To, že vy jste "nikdy žádny problém neudelala" ještě neznamená, že se něco může zvrtnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]