Ahoj, už je to skoro měsíc, co jsem v Lidl-shopu zadával přes formulář reklamaci zboží. Obratem mi odepsali, že to předávají servisnímu středisku, že si mám zatím zboží nechat u sebe a že se mi ze střediska ozvou. Po dvou týdnech jsem se připomněl a stejná odpověď - předáno středisku, oni se vám ozvou. Stále nic. Jde mi o to, jestli už běží lhůta pro reklamaci, nebo začne běžet, až se jejich servisní středisko uráčí něco napsat? Nebo teprve až jim zboží dodám? Nebo už budu mít po měsíci od zadání reklamace pomocí formuláře právo na vrácení peněz/nový výrobek, přestože mám starý stále u sebe? Má s nimi někdo podobnou zkušenost? Jak to dopadlo? Díky moc.
Právo z vadného plnění jste měl uplatnit u prodejce, pokud vás při koupi výslovně neupozornil na skutečnost, že toto právo je nutné uplatnit jinde - paragraf 13, zákon o ochraně spotřebitele, 634/1992, verze 49. Protože předpokládám, že jste správně uplatnil právo z vadného plnění u prodejce, ten má bez prodlení, maximálně do 3 dnů, rozhodnout o reklamaci. Do této doby by se případně nezapočítávala doba na odborné posouzení vady, což však ve vašem případě nebylo uplatněno. Podrobnosti v paragrafu 19 (3) stejného zákona. Reklamace včetně odstranění vady nebo jiným způsobem musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na delší lhůtě. Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy, což je přesná citace části paragrafu 19 (3). Podle mého názoru nejpozději třicátým dnem, který následuje po dni po oznámení prodejci o podané reklamaci, máte právo odstoupit od smlouvy z důvodu podstatného porušení smlouvy včetně zaplacení nákladů na dopravu zboží. Pokud se ovšem nedohodnete spolu jinak.
Já reklamovala, jen Hardy,ty jsem poslala zpět a peníze vrátili na účet,bez problémů.Obecne na vyřízení reklamace mají 30dnu, pak vám zboží opraví nebo vratí peníze.Ja bych počkala ten měsíc...
Mám stejnou zkušenost, zboží zakoupeno přes lidl eshop, reklamaci jsem zadal přes jejich webový formulář a po dvou dnech mi přišla odpověď ať pošlu kontaktní údaje že to předají servisnímu partnerovi. Na můj další email že nevydali potvrzení o reklamaci mi odpověděli že to postoupili servisnímu partnerovi a můžu to urgovat. Takže nemám žádné potvrzení o tom že by běžela reklamace, při tom na stránkách čoi je uvedeno:
Prodávající je povinen spotřebiteli vydat písemné potvrzení o tom, kdy spotřebitel právo uplatnil, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitel požaduje; a dále potvrzení o datu a způsobu vyřízení reklamace, včetně potvrzení o provedení opravy a době jejího trvání, případně písemné odůvodnění zamítnutí reklamace.
Nechápu, proč s tím dělá tolik z vás takové harakiri přes net, když je lidl na každém kroku. Nejlepší je to vždy odnést osobně a je po problému s přepravou nebo dohadováním o započetí lhůty na opravu.
Z naprosto jednoduchého důvodu - protože tuto možnost na svých stránkách vůbec nezmiňují, předpokládal jsem, že přímo na prodejně vrátit nelze. Nevím tedy, proč tam o této možnosti není ani slovo a řeší to přes formuláře a PPL.
Já tedy nevímn jak jste kdo reklamovali ,ale já to měl bez problému-formulář po síti,do asi 3 týdnů,že mám stroj poslat do...(nevím už kam )nebo donést do nejbližšího Lidlu.donesl jsem tam,předal .Do asi 3 týdnů vyrozumění, že reklamace byla přijata a že posílají peníze.do měsíce od odevzdání v prodejně i přes to že jsem onu vrtajdu koupil v eschopu jem měl pak za vrácené peníze+doplatek novou a silnější.
Všehovšudy jestli to vše trvalo dva měsíce-od podání reklamace po koupi nové!
PS a reklamaci přijali i přesto ,že jsem poškození (defakto zničení-asi spálený motor)jsem si na 99% způsobil sám.
vilik*
Tak to jste neměl v pohodě, to nedodrželi smlouvu. Jestliže 31. den od podání reklamace nemáte opravené nebo vyměněné zboží nebo peníze, nebo reklamace nebyla zamítnuta, máte podle práva možnost odstoupit od smlouvy za její podstatné porušení. Chápu, že máte radost z toho, že vám vrátili peníze, i když jste si podle vás závadu způsobil sám, ale ze zákona to měli udělat dříve a pokud to nestihli, museli by vracet stejně, i kdyby bylo jasné, že jste to prolil kečupem, zapálil to a ještě na to dupnul.
Jo jo, servisní středisko se mi taky snažili nacpat. Volal jsem s dotazem, jak reklamovat, na infolinku a že prý jim mám zboží do toho střediska poslat (na svoje náklady) a oni to opraví. To se mi nelíbilo, tak jsem na lidl linku zavolal jindy a jiná holka mi poradila, ať to reklamuju osobně v jakékoli prodejně. Tak jsem tam zašel, reklamaci přijali a za měsíc jsem dostal nový (vrtací kladivo to bylo).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.