Nejste přihlášen/a.
Pokud jsi ve svém popisu nic nepřehnala, tak z toho může být velký průser, okamžitě to začni řešit. Zajdi rovnou k psychiatrovi. Není na tom nic špatného, nejsi blázen, ale potřebuješ pomoc. Psychiatr je hrazen ze zdravotního pojištění. Akorát by bylo lepší, kdybys tam aspoň poprvé šla s rodiči. Ale věřím, že tě nevyhodí ani když přijdeš sama.
Z nějakého důvodu se mi koment nepřidal, tak to zkusím znovu. Chápu, jak se cítíš, mamka se mi také vysmála, když jsem jí oznámila, že mám deprese. Začala to brát vážně až když jsem se zmínila o sebevražedných myšlenkách. Odbornou pomoc ale opravdu vyhledej a to ihned, jelikož čekací lhůty jsou někdy opravdu hodně dlouhé (můj taťka čekal 6 měsíců na sezení u psychiatra). Můžeš také zkusit vyhledat online konzultaci s psychologem, ta probíhá přes skype nebo email tuším. Psychiatr (tuším že i psycholog) mohou pak tvé rodiče o této situaci říct, pokud se ty sama na to necítíš. Pokud máš peníze alespoň na jedno sezení, zkus to a kdyžtak ho i informuj o tvé situaci s rodiči. První sezení je většinou levnější než sezení následující, obvykle tuším stojí sezení v rozmezí 500-1000, záleží na terapeutovi. Můžeš vyzkoušet kontaktovat linku bezpečí na této stránce - linkabezpeci.cz/..., kde si s nimi můžeš tuším hodinu deně chatovat. Tam by ti mohli i poradit terapeuta z tvého okolí, chat probíhá anonymně. Opravdu ale prosím vyhledej pomoc, ze své zkušnosti vím, že se z toho sama nevyhrabeš a špatné myšlenky postupně začnou převládat nad myšlenkami racionálními - pak už je to opravdu průser. Hlavně se za to nestyď, je to naprosto normální věc, která se může přihodit komukoliv. Pokud by sis chtěla například pokecat s někým, koho neznáš (mě to třeba vždy pomohlo víc, jelikož osoba kterou neznáš tě nebude soudit - nic o tobě neví, jen to, co budeš chtít, aby věděla), klidně napiš do komentářů a můžeme si pokecat třeba po emailu je mi 20, takže zase tak daleko od sebe snad nejsme :D Držím palce, ať se tvá situace zlepší brzo!
Milé dámy, vy mě tady peskujete, že tomu nerozumím a že dívka potřebuje medicínskou pomoc. No já jsem si v jejím textu přečetl, že nemá motivaci(chce něco?), nic ji nebaví, nenávidí sama sebe, hodiny(!) se prohlíží, analyzuje tělo z různých úhlů s následným zhroucením se a záchvaty pláče a vzteku a jde si lehnout s depresí a tak dokola. A když já napíši něco podnětného a důležitého, ta se slétnete a kapkanadeje mě smaže. Zamyslete se nad mými stručnými texty !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.