Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevím, co se sebou

Od: natisiczapadu odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

už nějakou dobu se necítím dobře. Je mi úzko, cítím se neklidně, buší mi srdce, jsem unavená, často mám rozházený jídeníček - často se přejídám, nebo naopak nejím skoro vůbec, i když vím, že mi bude potom zle. Začalo to ještě než se zavřely školy, ani teď v létě to nezmizelo, i když jsou dny, kdy se cítím dobře. Zkoušela jsem častěji chodit do přírody, nepřijde mi, že by to pomohlo. Nechci mezi lidi, lidem se vyhýbám, představa, že se blíží škola, kdy budu minimálně hodinu a půl sedět na přednášce s dalšími x lidmi, do toho bakalářka, kdy si nejsem jistá tématem (jestli mi to téma sedí), mě děsí. Je mi o to hůř, když vidím, jak spolužáci zvládali školu v pohodě. Možná by pomohlo najít si přítele, že bych se zamilovala, láska porazí všechny chmury... Ale vztahy nepadají z nebe, přijde mi, že bych případnému příteli akorát ubližovala, to by bylo samý "dneska ne, zlato, přijedu jindy, zlato..." no kdo by to vydržel, to ať jsem radši sama. Takový bludný kruh, nemyslím si, že by to bylo něco vážnýho, ale svépomoc nepadá na úrodnou půdu.

Zažil jste někdo podobné období? Co vám pomohlo?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Nezažila, ale kdyby mne něco podobného trápilo, vyhledala bych psychologa. Nejdřív si kupte hořčík.

hodnocení

0x

Dobrý den. Obraťte se na odborníka. Psycholog by Vám mohl pomoci.

tebi
hodnocení

0x

To je ten největší problém, nesmíte se vyhýbat lidem.Bez lidí budete trpět úzkosti atd.Jen lidé v okolí vám můžou pomoci. Odreagovat se jít sportovat a nesedet na zadku, najít si koníček.cil, motivaci. Běžte do práce, změna prostředí léčí.Bezte na dálkové studium nikoli prezenční, nebude vědět kam dřív skočit a nebudete řešit nudu.A zvládnout se to dá v pohodě. Jako bezdětná máte fůru času...

Slečna jde do posledního ročníku, píše, že bude psát bakalarku. Byla by škoda studium nedokončit.
Co třeba semestr studia v zahraničí? Erasmus? Přišla byste mezi nové lidi, nové myšlenky...
Psychologa určitě vyhledejte. Na VŠ byste měli mít centrum pro studenty, kam se obrátit pro psychologickou a jinou pomoc - obvykle na Filozofické fakultě. Na podobné potíže jsou tam zvyklí, není proč se stydět.
tebi

Já psala, že má přestoupit na dálkové , ne že má skončit i když by možná udělala líp, stejně ji ji tam nebaví...A BP nemusí psát pouze ve 3 ročníku, může i ve druhém...

Na dálkové studium nejde přestoupit z prezenčního. Donedávna to platilo, co mám informace z několika VŠ. Jedině přes přijímačky a nechat si uznat odstudovane předměty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]