Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lom Velká Amerika vstup zakázán?

Od: kveta12 odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, chtěla bych s rodinou navštívit vyhlídku Lom Velká Amerika. Nedávno v televizi mluvili o to, že nebude přístupná, ale na internetu jsem se dočetla, že po vyznačených stezkách se tam dostaneme akorát je hledané, aby lidé nelezli tam, kam se nesmí. Což je mi samozřejmě jedno, protože my se zákazy porušovat nachystáme. Chtěla bych se tedy přesvědčit,že to tak skutečně je, že vyhlídka se dá navštívit. Nerada bych tam přijela a zjistila, že je to nedostupné. Pokud jste tam teď nedávno někdo byli,.mebo víte, jak to funguje. Prosím dejte vědět. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Sice jsem tam byl naposled už loni, ale dost dobře nechápu, jak by to okolí mělo být uzavřeno. Bylo tam nataženo jen ocelové lano s tabulkami zákaz vstupu. Pak tam byly ty vzpomínané vyhlídky ( možná jen jedna, to už nevím), každopadně z druhé strany byl celý lom kraásně vidět z násypky za lomem. Za Amerikou je hned lom Mexiko, tam je vyhlídka, na kterou vedla dokonce tur. značka. Takže kdyby to chtěli opravdu uzavřít, tak jedině obehnat plechovým plotem nebo postavit chlapy co 50 metrů a hlídat to.

tebi
hodnocení

0x

Raději si tam zavolejte pokud je kam. To bude nejlepší...

Není kam volat. Cesta kolem lomu (včetně vyhlídek) je běžná, volně průchozí polní cesta odněkud někam.

vilik*
Tato "rada", stejně jako některé jiné v jiných tématech, navíc není v souladu se zdejšími pravidly.

hodnocení

0x

Vyhlídka je pár metrů od silnice a pokud se dobře pamatuju z jedné z posledních návštěv, je hned vedle autobusová zastávka. Nelze to tedy nijak omezit. Dokonce šlo projít okolo lomu. Lom je pro normální smrtelníky uzavřen, na dno, resp. ani za vrata se tedy nedostanete. Vrata jsou ale pod úrovní okolní silnice, takže ve výhledu nijak neomezují.

doplněno 09.08.20 09:42:

Tady máte odkaz. Jedna cestička vedle druhé a dokonce už i parkoviště

mapy.cz/...

Máte sice pravdu, že je lom hned u silnice, ale ze silnice, ani od té autobusové zastávky není vidět vůbec nic (ani Vás nenapadne, že tam nějaký lom je). Na nejblišší vyhlídku je to cca 100 metrů křovím. Vyhlídky jsou sice běžně přístupné, to ale neznamená, že se nedají z nějakých důvodů uzavřít. Celý lom se obejít samozřejmě dá, ale vzhledem k hustým křovinám toho cestou moc vidět není.

JJ, doba se mění. V devadesátých letech jsem to prolezl snad celé, naposledy jsem tam byl někdy před 15 lety, to už se na dno nedalo dostat, ale vidět toho bylo dost a dost.

amper - Nedalo se dostat? Tahle fotka je z roku 2014 *frajer*

Lom Velká Amerika vstup zakázán?

hodnocení

0x

czechtheworld.com/... v odkazu je bližší info

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]