Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechat vyšetřit klíště, proč?

Od: prak odpovědí: 5 změna:
Měl jsem poslední dobou několik klíšťat a zaznamenal jsem, ze lze klíště poslat na rozbor zda není nakažené. K čemu by mi ale taková informace byla? Pokud by klíště bylo nakažené, neznamená to ještě že nutně stihlo nakazit člověka a doktor patrně stejně začne léčit až v případě příznaků.
Takže jaký to má smysl? Nebo by lékař předepsal ATB v případě, že by klíště melo boreliozu preventivne?
I jsem chvíli zauvazoval ze bych posledni klíště nechal vyšetřit, ale co bych si s tím výsledkem počal?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Já mám zvířátka rád. Klíště bych nechal vyšetřit a pokud by bylo nakažené, odnesl bych ho na veterinu, ať ho vyléčí.

hodnocení

0x
Pokud místo přisátí nejeví příznaky infikace, tak bych to nehrotil. Klíšťat člověk za život potká spoustu.

hodnocení

0x

Pokud by kliste bylo infikovano, lze predpokladat urcite riziko, ze jste infikovan. Taky muzete mit bezpriznakovy prubeh jednoho stadia a za pulroku muze byt problem.

hodnocení

0x
Tak nevylučoval bych to, že vám lékař předepíše preventivně. Jiná věc je že byste nechal vyšetřit jedno z mnoha klíšťat které vás napadli, A taky to vyšetření není zrovna nejlevnější. Tak to zvažte.

liska5
hodnocení

0x

Dobré je rychle vyšetřit klíště, pokud jde o malé děcko. Mohla by se reakce třeba sejít s očkováním.

Prostě vědět a neplánovat si v době, kdy by se případná infekce měla manifestovat, třeba běžecký závod, výstup na Eiger nebo mejdan roku, protože bude jasné, že tělo bude s infekcí bojovat. Naopak dodržovat živosprávu, odpočívat a mít po ruce léky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]