Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz. Banka přišla s tím, že odebere informace o úrokové sazbě z internetového bankovnictví a informace o urokové sazbě na spořícím účtu jsou dohledatelné na stránkách banky nebo na infolince. Což je dost složitý a hlavně si myslím, že klient má právo znát změny spojené s účtem a ne dívat na stránky banky když to bude chtít vědět.
Ptal jsem se ve spořitelně, kde mi bankéř řekl, že to je kravina a že je na to zákon, který ale nezná zpaměti a o víkendu na právním oddělení nikdo není. Nicméně mi tvrdil, že i když může být uroková sazba pohyblivá jak druhá banka tvrdí, tak musí klienta informovat s dostatečným předstihem, že ten úrok bude jiný a to i kvůli tomu, že klient s tím nemusí souhlasit a na základě toho, bude chtít účet zrušit. I když na spořícím účte nejsou ty peníze zavazáné nebo je člověk může kdykoliv vybrat, tak musí dát vědět.
Je tu někdo znalec, který by znal ten paragraf?
Děkuji.
Po koróně všechny úroky na sporicich účtech klesly téměř na nulu, takže se nemusíte pídit, úrok bude téměř s jistotou skoro 0.Nemam Českou, ale hledala jsem spořicí účty a termínované vklady a je to všude stejné, tragické. A ano,mohou snížit úroky pokud to mají ve smlouvě a buďte si jistý,že to tak je, být tím nejmenším písmem...A ano,je to tak ,jak vám řekl bankéř ,v případě nesouhlasu z vasi strany můžete dát výpověď ...
Dobrý den,
spořitelnu mám, protože jsem si zakládal učet před 5 lety a nemám důvod je rušit.
Mám účet u banky kde je uplně vše zdarma, ale teď zkouší podrazy s těma urokama u spořícího účtu, jejíž výši nechtějí dát klientům k dispozici v internetovém bankovnictví.
Do spořitelny jsem se šel pouze poradit, protože u nich mám účet.
Je to v zákoně o platebním styku. Vše do detailů je vysvěteno v tomto článku:
Mimochodem, jestlipak víte, že momentálně v novém internetovém bankovnictví Creditas (neznám jinou banku, která by neukazovala v IB úrokové sazby) nezrušíte trvalý příkaz? Pokud potřebujete zrušit trvalák, musíte se přihlásit do původního (starého). Případně jde ještě zrušit z mobilní aplikace. Tuhle funkčnost prostě zapomněli do nového přidat. Že nepřemigrovali šablony, to je také pěkný opruz, lituju lidi, kteří používají Creditas jako hlavní banku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.