Jak přepravit dort přes půl republiky když nemám auto, bojím se že se ve vlaku zkazi, chladicí box jsem našel jen na pití. Ale i tak se mi nechce jít do boxu když to použijí jen jednou. Nějaké nápady?
Co ho upéci až na místě, nebo ho objednat až na místě?Nebo upéci korpusy a nazdobit na místě? Nebo upéci něco jiného,suchého? Nebo dát peníze místo dortu?
smule*
Asi nejlépe z toho vyjde ten korpus a dodělat na místě ale přijet s hotovkou by bylo lepší. Kupovat nebo peníze v žádném případě.
zanzibar*
Pokud to máte přes půl republiky,tak to holt musí pochopit...Co se poptat místních, kdo dobře péče a jen ho objednat a stavit se pro něj,jak pojedete? Vážně bude vařit, že jste ho nepekla vy?
zanzibar*
Nepekl)co jim místo dortu dovézt nějakou specislitku? Teď tipují uzenou šunku od kosti, hodně kvalitní zabalenou v chladícím boxu, chladící tašce,neměli by stejnou radost?A ta se nezkazí...a není křehká...Nebo si ji nechat dovézt kurýrem...
Snacha peče výborné dorty. Pokud chce připravit dort na nějakou oslavu u mě nebo u mého bývalého manžela, skoro vždy si z domu přiveze předem upečené korpusy. A pak se na hodinku zavře v kuchyni a zdobí. Vše má předem rozmyšlené, veškeré potřebné náčiní a ozdoby má své z domu.
smule*
Korpus přežije jízdu vlakem? nebude mu vadit teplo?
smule*
je to přes 4h ale myslím si že bude klima zaplá ...
Korpus vydrží vláček, nebojte. Jen počítejte pak chvilku v lednici, po slepení vrstev, bude se mnohem lépe zdobit.
zanzibar*
Korpus rozhodně přežije, akorát je křehký, myslím, že to bude větší problém. Já bych 4 hodiny rozhodně neriskla, pokud máte čas, proč ho neupecete na místě?
smule*
Fyzicky to vydrží to už mám vymyšlené a když říkate že i psychicky tak je vše OK díky
Rozříznuté korpusy můžete vložit zpět do pečicí formy. Chladicí box není nutný, ale pro svou jistotu přidejte do tašky s korpusem dvě nebo tři malé PET lahvičky s ledem. Naplníte je vodu a dáte do mrazničky.
Existují i termotašky s chladicími plochými lahvemi s nemrznoucí směsí, které si můžeš předem předmrazit doma. Na několik hodin by to mělo stačit. Používám to, když se jdu někam rachtat k vodě. Vynikající věc. Nasázím tam pár lahváčů a mám pivo jako od Pinkasů. Na dorty se dají koupit kartónové krabice, které do jisté míry zabrání mechanickému počkození.
Máme doma takové ty vložky co se namrazí. Dávám si je v létě k jídlu když trávím hodně času v autě. Dala bych dort do krabice a obložila chladicími kostičkami. Pak bych zabalila to novin a ve větší krabici převezla
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.