Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neberu svého otce za otce

Od: michealla odpovědí: 22 změna:

Ahoj,

nechci se moc rozepisovat takže to vezmu rychle.

Je mi skoro 20let a můj otec mi i po 20 letech nevěří v ničem. Nejsem nějak nezodpovědná, nikdy jsem nic neukradla nebo nenabourala auto nic takového a on mi prostě nevěří v ničem. příklad: tento týden u mě mají přespat 3 kamarádky, které mimochodem zná, viděli se a on řekl, že by zu v našem bytě mohli něco ukrást spíše mohli ukrást jeho řetízek nebo se hrabat v jeho osobních věcech. Upřímně neříkám stát se to může ale jaká je pravděpovobnost že stane? znám svoje kamarádky 5 let a myslím si, že jsou na tolik vychované aby tohle neudělali a navíc budeme venku všichni grilovat.

V této situaci jsem si vlastně uvědomila a néé jen v této, že můj otec me nevěří a asi nikdy věřit nebude a bude ze mě dělat pořád debila, kterej není zodpovědný a další věci, jako to dělal jako otec.

Děkuju, potřebovala jsem to někam napsat a i možná poradit,

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

8x

Jste plnoletá, co vám brání se osamostatnit a odstěhovat. Pak se vztahy s rodiči skoro vždycky zlepší.

hodnocení

5x

Zdravím. Pokud Váš otec nedůvěřuje Vašim kamarádkám, tak si je nezvěte domů. Domluvte si grilování a přespání jinde. Až budete bydlet samostatně a ve svém, už Vám do toho mluvit nebude. Kdo ví z čeho ta nedůvěra otce pramení. Možná má jen špatné zkušenosti, nebo prostě nemá rád návštěvy. Vy své kamarádky můžete vidět a vnímat jinak než on. Jinak co se týče přímo Vás a otce.. Nikdy jste nezavdala příčinu k jeho nedůvěře? Jste spolehlivá, pečlivá? Plníte to, na čem se dohodnete? Pomáháte doma? Komunikujete spolu otevřeně? A co Váš přístup k němu? Zkoušíte se na různé věci dívat i z jeho pohledu? Napsala jste, že ho neberete za otce. Možná v tom je ten problém. Vzájemný respekt a ohledy mezi rodiči a dětmi je důležitý při společném soužití. Stejně jako vzájemná důvěra. Někde to ale prostě nefunguje. Tak co se osamostatnit se vším všudy a žít si svůj život po svém?

doplněno 07.08.20 21:11:

Ano, smutné to opravdu je...

michealla
hodnocení

Jsem spolehlivá aspon myslím, že ano. ano plním ať se to týká čehokoliv, vždy se dohodneme a uděláme to tak. Doma pomáhám, vařím, když mama není doma, uklízím, starám se jak o něj tak o mého bratra. S komunikativností to je složitější, máme odlišné názory a on je velice rychle výbušný stějně jako já. spíše se svěřují mamce, než jemu, v tom je asi možná chyba. cožt si uvědomuji ale bohužel nezajímal se o mě, ani nevěděl, kam chodím do školy, což mmě příjde na otce smutné nemyslíte?

hodnocení

5x
Ve zkratce řečeno..
Ne každý rodič musí být nutně nadšen z toho, že mu doma budou "hospodařit" 4 postpubertální dívky..a já bych také nebyl (a do toho ještě může přijít obava, že k nim přibudou 4 stejně staří mládenci).
Matně si pamatuji, že kolegy syn měl doma nějaký mejdan a odpálil tatínkovi reprosoustavy za 17tis (no jistě, není to tak moc, ale k radosti to stačí).

hodnocení

3x
Můj otec mi říkal, že bych potřebovala vojnu jako sůl, když mi bylo tak deset a že se mám kamarádit s divočákama. Nesnažte se chovat jak si přeje Váš otec. Buďte sama sebou, abyste byla spokojená. Navíc ve dvaceti už můžete jít pryč z domova.
doplněno 08.08.20 18:19: Pro Nov, taky mi některé odpovědi připadají "mimo mísu". Ale těm lidem to nepíšu.

nov
hodnocení

2x

Budete na zahradě grilovat, tak si tam postavte stan a do bytu vůbec nemusíte kamarádky vodit.

jenda2*
hodnocení

1x

Osobně bych něco takového také nechtěl. Můj dům, můj hrad. Co vám brání jít naopak k některé z těch kamarádek?

leno
hodnocení

1x

Ono to nebude tím,že vám otec nevěří, ale nechce mít ve svém domě cizí lidi, prostě lidi, kteří nepatří do rodiny. A neříkejte, že ty 3 kamarádky by se nerozrostly o další lidi. Až budete mít své vlastní bydlení, pochopíte víc. A i kdyby vám fakt nevěřil, je to jeho věc, komu má věřit a komu ne. Vy to tak určitě také máte.

hodnocení

1x

Michaelo, ve tvém dotazu a povídání jsou dva problémy. Vysvětli mi, jak lze svého otce nebrat jako otce. Máš jeho krev, jeho DNA a nic na tom nezměníš. Udělajme rozdíl ve slovech otec a táta. Řekěme si, že otec je ten, kdo zplodil a táta je ten, kdo živí a vychovává. A to, že jsi naštvaná, nic na těch dvou slovech nemění. Uč se, vzdělávej se, abys nebyla na rodičích, ani pak na muži závislá.

bulik*
hodnocení

0x

V čích postelích by měly ty kamarádky přespat? Kde bude spát otec? Jaké máte Vy a kamarádky zaměstnání? Proč akci nepořádáte u některé z kamarádek?

michealla
hodnocení

Budou tu spát 3 kamarádky, jedna se mnou u mě v pokoji a dvě na gauči. Nedovolila bych si aby spali v ložnici v jejich posteli, příjde mě to divné a navíc to je jejich soukromí, takže to vůbec. Přes odpoeldne budeme na zahradě grilovat. ROdiče odjíždí na víkend na vodu. Tkaže jsem tu nechtěla být za prvé sama a za druhé u jedné z kamaárek jsme dřívě také pořádali grilovačku. když rodiče odjeli naše rodiny se znají.

bulik*

@michaella A máma s tím souhlasí?!

michaella*
Ano, souhlasí a všechny tři kamarádky zná jak ona tak i můj otec.

olinl
hodnocení

0x

Každý jsme jiný, někdo si peníze(věci) šetří, někdo výplatu/mzdu rozfofruje za blbosti nebo za kamarády a po týdnu si jde pro zálohu.. Pokud si tvůj otec s matkou na dům a jeho vybavení dlouho šetřili, případně nějaké věci splácí a mělo by to vše při tvém grilování "lehnout popelem", tak se tátovi (mámě) nediv. Neznám podrobnosti života tvých rodičů, táta možná vyrůstal v rodině kde se šetřilo a dávalo pozor na věci nebo to má možná už ve své "povaze". Pokud už vyděláváš peníze, složte se s kamarádkama na nějaký jednodenní/dvoudenní pobyt s grilem/ohništěm na nějaké chatě v blízkosti domova, kde se můžete "vyblbnout" bez námitek rodičů, ale na vlastní zodpovědnost. Samostatným rozhodováním (nejen o penězích) člověk většinou začne uvažovat jinak o světě a o životních hodnotách.

anonym1*
hodnocení

0x
Dobrý den, myslím, že by jste se měla odstěhovat, přeci jen je vám 20 a měla by jste se umět o sebe postarat, protože pokud vám to vadí, nevidím jiné řešení. Kdyby v mém domě prespavaly 3 20ti lete přítelkyně mě dcery, taky bych z toho moc nadšený nebyl. Kdyby jste se odstěhovala a dokázala mu, že se o sebe umíte postarat, možná by vám začal věřit.

hodnocení

0x

Mám syna ve věku tazatelky, takže si situaci umím vcelku dobře představit a - proč to nepřiznat, otci celkem rozumím. Nevím, o jak velký byt jde, ale asi nebude mít mj třeba 4 koupelny a záchody. Takže logicky bude zrovna v těchto ,,exponovaných místech´´ docela frmol, zejména pokud jde o 4 lidi navíc. Prostě řečeno - co je nepochopitelného na tom, že otec chce mít doma klid a pohodu?

Zřejmě je pro tazatelku příliš komplikovaná záležitost pronajmout si třeba pokoj v penzionu, nebo třeba chatku v kempu a udělat si mejdlo mimo byt rodičů.

Co mě však zaráží, je to, kvůli jaké prkotině je tazatelka schopna škrtnout otce ze svého života. Holt některé exempláře se z puberty jen tak nevylížou...

michaella*

K tomuhle se nebudu vyjadřovat. Holt někteří lidé musí byýt hned arogantní a urážlivý že. NASHLE

Máte pravdu slečno - právě jste to předvedla *smich*

jedubabicka: Tak už toho tatínka chápeme ještě více:)

iz*
hodnocení

0x

Vaši rodiče neznají Vaše kamarádky tak dobře, jako je znáte Vy.

Já bych také nesouhlasila s tím, aby si dcery zvaly někoho na grilovačku a do domu ne dobu mé nepřítomnosti.

(Já to vnímám jako nedůvěru k cizím lidem v mém domě/bytě v době mé nepřítomnosti, nikoliv jako nedůvěru vůči Vám.)

hodnocení

0x

@michealla - znám svoje kamarádky 5 let a myslím si, že jsou na tolik vychované aby tohle neudělali
Dejme tomu, že nekradou - ale když se v něčem ze zvědavosti "prohrábnou", tak se zas tak moc nestane, že? Vždyť jsou to kamarádky... Jenže vaše, ne vašeho otce - a tomu "kupodivu" vadit může i jen představa, že si pro něj cizí slečny budou prohlížet co kde má.

gcdd
hodnocení

0x
Já bych ve svém bytě taky nechtěla přes noc 3 dvacetileté kamarádky nějaké mojí příbuzné. Nejste na tohle už moc stará? Prespavaji u sebe malé děti, ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]