Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
nechci se moc rozepisovat takže to vezmu rychle.
Je mi skoro 20let a můj otec mi i po 20 letech nevěří v ničem. Nejsem nějak nezodpovědná, nikdy jsem nic neukradla nebo nenabourala auto nic takového a on mi prostě nevěří v ničem. příklad: tento týden u mě mají přespat 3 kamarádky, které mimochodem zná, viděli se a on řekl, že by zu v našem bytě mohli něco ukrást spíše mohli ukrást jeho řetízek nebo se hrabat v jeho osobních věcech. Upřímně neříkám stát se to může ale jaká je pravděpovobnost že stane? znám svoje kamarádky 5 let a myslím si, že jsou na tolik vychované aby tohle neudělali a navíc budeme venku všichni grilovat.
V této situaci jsem si vlastně uvědomila a néé jen v této, že můj otec me nevěří a asi nikdy věřit nebude a bude ze mě dělat pořád debila, kterej není zodpovědný a další věci, jako to dělal jako otec.
Děkuju, potřebovala jsem to někam napsat a i možná poradit,
Zdravím. Pokud Váš otec nedůvěřuje Vašim kamarádkám, tak si je nezvěte domů. Domluvte si grilování a přespání jinde. Až budete bydlet samostatně a ve svém, už Vám do toho mluvit nebude. Kdo ví z čeho ta nedůvěra otce pramení. Možná má jen špatné zkušenosti, nebo prostě nemá rád návštěvy. Vy své kamarádky můžete vidět a vnímat jinak než on. Jinak co se týče přímo Vás a otce.. Nikdy jste nezavdala příčinu k jeho nedůvěře? Jste spolehlivá, pečlivá? Plníte to, na čem se dohodnete? Pomáháte doma? Komunikujete spolu otevřeně? A co Váš přístup k němu? Zkoušíte se na různé věci dívat i z jeho pohledu? Napsala jste, že ho neberete za otce. Možná v tom je ten problém. Vzájemný respekt a ohledy mezi rodiči a dětmi je důležitý při společném soužití. Stejně jako vzájemná důvěra. Někde to ale prostě nefunguje. Tak co se osamostatnit se vším všudy a žít si svůj život po svém?
Ano, smutné to opravdu je...
Jsem spolehlivá aspon myslím, že ano. ano plním ať se to týká čehokoliv, vždy se dohodneme a uděláme to tak. Doma pomáhám, vařím, když mama není doma, uklízím, starám se jak o něj tak o mého bratra. S komunikativností to je složitější, máme odlišné názory a on je velice rychle výbušný stějně jako já. spíše se svěřují mamce, než jemu, v tom je asi možná chyba. cožt si uvědomuji ale bohužel nezajímal se o mě, ani nevěděl, kam chodím do školy, což mmě příjde na otce smutné nemyslíte?
Ono to nebude tím,že vám otec nevěří, ale nechce mít ve svém domě cizí lidi, prostě lidi, kteří nepatří do rodiny. A neříkejte, že ty 3 kamarádky by se nerozrostly o další lidi. Až budete mít své vlastní bydlení, pochopíte víc. A i kdyby vám fakt nevěřil, je to jeho věc, komu má věřit a komu ne. Vy to tak určitě také máte.
Michaelo, ve tvém dotazu a povídání jsou dva problémy. Vysvětli mi, jak lze svého otce nebrat jako otce. Máš jeho krev, jeho DNA a nic na tom nezměníš. Udělajme rozdíl ve slovech otec a táta. Řekěme si, že otec je ten, kdo zplodil a táta je ten, kdo živí a vychovává. A to, že jsi naštvaná, nic na těch dvou slovech nemění. Uč se, vzdělávej se, abys nebyla na rodičích, ani pak na muži závislá.
V čích postelích by měly ty kamarádky přespat? Kde bude spát otec? Jaké máte Vy a kamarádky zaměstnání? Proč akci nepořádáte u některé z kamarádek?
Budou tu spát 3 kamarádky, jedna se mnou u mě v pokoji a dvě na gauči. Nedovolila bych si aby spali v ložnici v jejich posteli, příjde mě to divné a navíc to je jejich soukromí, takže to vůbec. Přes odpoeldne budeme na zahradě grilovat. ROdiče odjíždí na víkend na vodu. Tkaže jsem tu nechtěla být za prvé sama a za druhé u jedné z kamaárek jsme dřívě také pořádali grilovačku. když rodiče odjeli naše rodiny se znají.
Každý jsme jiný, někdo si peníze(věci) šetří, někdo výplatu/mzdu rozfofruje za blbosti nebo za kamarády a po týdnu si jde pro zálohu.. Pokud si tvůj otec s matkou na dům a jeho vybavení dlouho šetřili, případně nějaké věci splácí a mělo by to vše při tvém grilování "lehnout popelem", tak se tátovi (mámě) nediv. Neznám podrobnosti života tvých rodičů, táta možná vyrůstal v rodině kde se šetřilo a dávalo pozor na věci nebo to má možná už ve své "povaze". Pokud už vyděláváš peníze, složte se s kamarádkama na nějaký jednodenní/dvoudenní pobyt s grilem/ohništěm na nějaké chatě v blízkosti domova, kde se můžete "vyblbnout" bez námitek rodičů, ale na vlastní zodpovědnost. Samostatným rozhodováním (nejen o penězích) člověk většinou začne uvažovat jinak o světě a o životních hodnotách.
Mám syna ve věku tazatelky, takže si situaci umím vcelku dobře představit a - proč to nepřiznat, otci celkem rozumím. Nevím, o jak velký byt jde, ale asi nebude mít mj třeba 4 koupelny a záchody. Takže logicky bude zrovna v těchto ,,exponovaných místech´´ docela frmol, zejména pokud jde o 4 lidi navíc. Prostě řečeno - co je nepochopitelného na tom, že otec chce mít doma klid a pohodu?
Zřejmě je pro tazatelku příliš komplikovaná záležitost pronajmout si třeba pokoj v penzionu, nebo třeba chatku v kempu a udělat si mejdlo mimo byt rodičů.
Co mě však zaráží, je to, kvůli jaké prkotině je tazatelka schopna škrtnout otce ze svého života. Holt některé exempláře se z puberty jen tak nevylížou...
K tomuhle se nebudu vyjadřovat. Holt někteří lidé musí byýt hned arogantní a urážlivý že. NASHLE
@michealla - znám svoje kamarádky 5 let a myslím si, že jsou na tolik vychované aby tohle neudělali
Dejme tomu, že nekradou - ale když se v něčem ze zvědavosti "prohrábnou", tak se zas tak moc nestane, že? Vždyť jsou to kamarádky... Jenže vaše, ne vašeho otce - a tomu "kupodivu" vadit může i jen představa, že si pro něj cizí slečny budou prohlížet co kde má.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.