Dobry den, Co s tim? To co má být pod nechtem tak se zvětšilo tak, že nevím jak nehet vyroste, protože to to jakoby blokuje. Nehet jsem měla odtržený, pak se mi zlomil, a pak vypadal že možná i poroste. Ale teď dělá problémy. Na kožní jsem objednaná až na podzim, ale to zase bude vir a nouzovy stav takže mě zase nevezme.
Vypadá to takhle, nalakovaný to mám ještě z doby kdy to nějak drželo, ted se tam bojím něco dělat odlakovačem, čistit to taky nejde, vždy si to rozrýpu a to je mi nepohodlný. Jako bonus je pokroucenej.
Pokud tam není zánět, tak to nechte růst a nerýpejte do toho. Zbytek starého nehtu odroste a upadne a mladý ho nahradí. Ale bude mít časem podobné problémy. jako ten předchozí. Myslím tím sklony praskat. Doporučuji protiplísňové masti vytrvale. Dobré je potírat jablečným octem.
Ve stravě omezit cukr a bílé pečivo. A pokud pijete hodně mléka a denně jíte mléčné potraviny, tak uberte i zde. Pak bývá v těle málo minerálů a projeví se to i na nehtech.
Nehty praskají, když je v těle málo železa, hořčíku a křemíku. Kupujte si melasu na Fe /užívejte denně lžíci/, jezte banány, kakao, ořechy, mandle na Mg a pijte přesličkový čaj na Si.
Kakao pouze kvalitní v bio kvalitě, k dostání jsou raw pražené/neprazené kakaa. Stojí kolem 100-200kc. Normální kakao na vaření je docela odpadové a hodí se opravdu jenom na to vaření. Kdo má rád kakao jako nápoj, tak koupit kvalitní se všemi prospěšnými látkami a minerály.
S tímto vám na kožním asi nepomůžou. Chce to objednat se na Pedikúru - Podologii, toto půjde vyrovnat rovnátky (což je bezbolestné). Jinak skončíte na chirurgii kde vám nehet nemilosrdně strhnou. Zadejte si do vyhledávače "korekce zarostlého nehtu ".
Párkrát v životě mi už nehet z nějakého důvodu slezl a vždycky to pak vypadalo podobně. nikdy jsem s tím nic zvláštního nedělal. Nepropadejte panice, ono to odroste.
Pokud tam máte trochu plíseň, Batrafen je skvělý krém nebo mast na nehty a prsty. Zkoušela jsem různé, ale Batrafen je nejlepší na různé druhy kožních potíží. Koupíte v lékárně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.