Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřetržitý provoz

Od: stanavaf® odpovědí: 7 změna:

Ahoj všem,

potřebovala bych poradit s nepřetržitým provozem a dny volna mezi odpracovanými směnami. Nevím přesně jak zní právo. Znám pouze tu variantu: 2 dny práce, 2 dny doma, 3dny práce, 2dny doma, 2 dny práce, 3 dny doma, což je 14 dní, pak se to již periodicky opakuje. Zajímá mne především jestli by to nešlo nějak periodicky po týdnu, např. po - čt, pak 3 dny volna ...

Děkuji

St.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
To bude asi záležet na tom jak se domluvíte v práci a jestli budou vúbec ochotný vam tu pracovní dobu nák upravit
Pokud má ale fabrika danej nepřetržitej provoz a dělaj 12tihodinový směny tak sou tam šichty co píšete a já pochybuju že by to jen kvúli vám nák chtěli měnit
hodnocení

ne ne, nejde o mě, jde o to, jaké jsou dle práva a § možnosti, práce vs. volno

janh*
Podepsáním pracovní smlouvy souhlasíte s tím,jak to má rozvržené zaměstnavatel...pak záleží taky na odborech a kolektivní smlouvě.Můžete navrhnout změnu,ale zaměstnavatel s tím souhlasit nemusí...neboli střídání zaměstnanců musí korespondovat s dobou volna...tedy je to rozvrženo dle pracovního kalendáře.
Pokuď se vám rozvržení pracovních směn nelíbí,můžete začít podnikat...
hodnocení

no, nevadí - sice jsem řekla, že nejde o mě, ale dobře... Př.: Začínám podnikat v ..řekněme ve výrobě žaluzií (v hale) a jako podnikatel uvažuji o nepřetřžitém provozu, kolik hodin nepřetržitého odpočinku musí mít zaměstnanec v nepřetržitém provozu za týden.

Já se tedy domnívám, že 35 h., přičemž mezi směnami musí být alespoň 11 hod. volno, ale měla bych to ráda podložené § ZP

janm*

Zdravím

Dle zákoníku práce se dá dohledat, ale jen poznámku, jako podnikatel bych dbal na to aby zaměstnanci nebyli unavení (týden nočních například považuji za totální nesmysl) to vám půjde produktivita dolů + více zmetků, havárií úrazů...Z pohledu zaměstnance mi třeba vyhovují dva dny práce (nebo 2 noční ) a pak vždy 2 dny volna, často se také jede dlouhý / krátký týden. U nás ve fi. to udělali tak, že rozpracovali několik variant, tj. to co jsem již uvedl + dlouhý krátký týden atd., a každý zaměstnanec dal ("anketa" "referendum") svůj hlas pro jednu druhou nebo třetí variantu, směny se pak stanovily dle převažujícího počtu hlasů pro danou variantu.

pet32
hodnocení

0x

Ja když chodila na nepřetržitý provoz, PO, ÚT, 2dny volno, PA, SO, NE a další týden ST, ČT zbytek volno. Každý si bral větsinou volno v krátkém týdnu, tak v dlouhém byl ještě přesčas

hodnocení

0x

zakony.centrum.cz/... v odkazu zde je zákon, včetně délky pracovní doby

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]