Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušební doba - výpoveď

Od: krael odpovědí: 7 změna:
Musel jsem změnit práci protože mi neprodloužili smlouvu kvůli krizi a tak jsem našel asi 3 pozice ale ta která se mi zdála jako nejlepší tak mi právě moc nevyhovuje tak bych chtěl za 2 měsíce odejít a přejít do jiné co jsem našel .
Jen mi jde o to že tady mi už všechno zařídili vybavení a školení na září takže je jenom "využiju " a odejdu ... říkám si jestli není lepší odejít hned ale takhle už to doklepu abych měl to školení navíc
Ale myslím že to je asi jedno prostě řeknu že mám něco lepšího a že tady je to pro někoho staršího ( je mi 20 a tady jsou všichni nad 40 a sami říkají že to tak je )

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Vúbec to neřeš nastup a až budeš chtít odejít tak to cca 3 dny před tim mahlaš nadřízenýmu a odejdi
Nikde se stim nechlub že chceš odejít!hlavně ne v tý práci kam nastupuješ! Prostě nastup dělej že se nic neděje bud v klidu a až to přijde ve vší slušnosti se snima rozluč a přejdi do jiný práce
Ve zkušební době múžeš bez problémú odejít kdy chceš taky už sem to tak párkrát ve svím životě udělal prostě sem šel tam kde bylo víc peněz a lepší práce

hodnocení

1x

Ve zkušební době nejde o výpověď, ale o zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Ten mohou zrušit obě strany kdykoliv během zkušební doby. Tedy Vy i zaměstnavatel.

U nás zaměstnavatel pracovníkovi ve zkušební době udělal školení a pak ho "propustil".

nikdo kromě vedení to nechápal, ale taková je doba.

Ale už je to více jak 10 let.

lamy13
hodnocení

0x

Karma je zdarma - věřte, že to funguje. Vy "okradete" je (školení, náklady spojené se zácvikem, případně dále nepoužitelné OOPP), jinde se vám to vrátí s 3x větší intenzitou. Takový je život.

Jaké okrádání a karma? Od toho přece zkušební doba je, že se můžu bez problému rozhodnout, zda tam chci pracovat nebo ne.
asd1

Už teď ví že tam pracovat nechce, takže nechat se vyškolit/ zaučit a pak zdrhnout neni nic jinýho než vych...t. Doufám že karma zdarma ho dožene, třeba tady odejde, v tom novým po týdnu najdou lepšího, tak zase stejný právo využijou oni a bude mít prd.

Takový zaměstnance chceš mít...

Kdejaká firma dnes lidi vycucá jak citron a poté bez zaváhání vyrazí. Tak jaká karma. Je to jen využití zákonných možností bezproblémového odchodu. Já taky několikrát odešel ve zkušební době, protože realita se zcela rozcházela s hezky zpívajícím, ptáčka lapajícím šéfem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]