Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu nosit roušku i když není povinnost

Od: gabina odpovědí: 16 změna:
Mám obavy o své zdraví, protože někteří lidi nejednají zodpovědně a nic nedodržují co by měli.Já jsem se na konci této pandemie rozhodla ji nadále nosit.Je to dovoleno a neporuším tím nějaký zákon se nevzdat nošení roušky? Vím,že už většina mladší populace vnímá odeznění covidu a neřeší žádné opatření, když se vše rychle rozvolnilo.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Klidně ji nos, nikdo ti do toho nemá co mluvit. Ani žádný předpis.

hodnocení

7x

Můžete nosit co chcete a v jakékoliv kombinaci.

Je možná i rouška v kombinaci s norkovým kožichem a liškou kolem krku.

Jestli se udusíte, nebo upečete horkem, je opravdu jen na Vás.

Pravda však je, že tím, že budete VY nosit roušku si sama vůbec nepomůžete.

No rouška trochu chrání i nositele.

hodnocení

6x

Gabino, že nemyslíte dotaz vážně?

Páč jako Vám nemůže nikdo zakazovat mít hluboký výstřih a krátké šortky, nikdo nezakáže nosit roušku.

Hezký den.

Milane, kéž byste měl pravdu. Napadá mě jen citát z mých oblíbených autorů:

...třeba ho neprodáte. Třeba vám ho vemou.

Mladý pane, viděl jste někdy důl? To je díra v zemi, chodby tak a tak. Prosím, důl se může zatopit, zasypat, ale nikdo vám ho nemůže vzít!

Přeji příjemný den.

Ampér, já tomu moc nerozumím, ale domnívám se, že takové dotazy pokládá nějaký automat. Přijde, položí dotaz a již nepřijde.

hodnocení

5x

Nic neporušíte, ale zároveň si nijak nepomůžete, pokud ji i ostatní nenosí. Pokud se cítíte ohrožena, kupte si respirátor, který ochrání Vás.

dusger*
hodnocení

4x

Otázka není až tak nesmyslná. Vždyť ještě loni na podzim bylo v médiích spousta článků a příspěvků o tom, jak se různých zemích (snad Francie a Švýcarsko) zakazuje zakrývání obličeje. No a šup ho, jeden malý virus a všechno je naopak.

etana*
hodnocení

3x

Zatím to zakázáno není, ale pro jistotu sledujte média. Někdy časem by se to mohlo vykládat jako nedůvěra ve vládu, která uvolnila opatření. Možná i velezrada.

liska5
hodnocení

2x

Klidně i do vody,

hodnocení

2x

Vím,že už většina mladší populace vnímá odeznění covidu a neřeší žádné opatření, když se vše rychle rozvolnilo.

JJ, k mládí patří bezstarostnost a pocit nezranitelnosti, s tím tedy člověk tak trochu musí počítat. Co mě zarazilo, je, že jako totální ignoranti se chovají důchodci, tedy skupina riziková. Tento týden mám dovolenou, tedy se mi změnil denní režim a poprvé jsem se dostal na nákup v době, kdy produktivní část populace prokukuje, tedy společně se seniory. Za 5 minut nákupu jsem natrefil na 3 individua, jak se přehrabují v rohlíkách holýma rukama *zed*.

jenda2*
hodnocení

1x

Přečtěte si vyjádření plicních lékařů. Ti říkají, že tělo se vydechováním zbavuje škodlivých látek. Rouškou si je pouštíte zpět do těla. Navíc v horku někomu naskáčí různé vyrážky způsobené hromaděním virů na pokožce, když nemohou být vydechnuty ven.

Rouška na ulici je v tomto počasí a za dané situace nesmysl, ale určitě ne proto, že se tělo nemůže zbavovat škodlivých látek. A je to rovněž názor plicních lékařů.

lidus*
hodnocení

1x

Dávno už nejsem mladá generace ale nošení roušek považuji za hloupost. Ovšem klidně ji noste,nic vám to nepřinese ale nic neporušujete. Strach je to co se podařilo vládám Světa naprosto úžasně dostat mezi lid, kdo se bojí je lépe ovladatelný.

Pokud hadr na hu .. ústech považujete za ovládání, pak jste hodně naivní.

ziv
Dnes už je venku člověk s rouškou podezřelý, že je nemocný (i na hlavu).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rouška

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]