Mám obavy o své zdraví, protože někteří lidi nejednají zodpovědně a nic nedodržují co by měli.Já jsem se na konci této pandemie rozhodla ji nadále nosit.Je to dovoleno a neporuším tím nějaký zákon se nevzdat nošení roušky? Vím,že už většina mladší populace vnímá odeznění covidu a neřeší žádné opatření, když se vše rychle rozvolnilo.
Otázka není až tak nesmyslná. Vždyť ještě loni na podzim bylo v médiích spousta článků a příspěvků o tom, jak se různých zemích (snad Francie a Švýcarsko) zakazuje zakrývání obličeje. No a šup ho, jeden malý virus a všechno je naopak.
Zatím to zakázáno není, ale pro jistotu sledujte média. Někdy časem by se to mohlo vykládat jako nedůvěra ve vládu, která uvolnila opatření. Možná i velezrada.
Vím,že už většina mladší populace vnímá odeznění covidu a neřeší žádné opatření, když se vše rychle rozvolnilo.
JJ, k mládí patří bezstarostnost a pocit nezranitelnosti, s tím tedy člověk tak trochu musí počítat. Co mě zarazilo, je, že jako totální ignoranti se chovají důchodci, tedy skupina riziková. Tento týden mám dovolenou, tedy se mi změnil denní režim a poprvé jsem se dostal na nákup v době, kdy produktivní část populace prokukuje, tedy společně se seniory. Za 5 minut nákupu jsem natrefil na 3 individua, jak se přehrabují v rohlíkách holýma rukama .
Přečtěte si vyjádření plicních lékařů. Ti říkají, že tělo se vydechováním zbavuje škodlivých látek. Rouškou si je pouštíte zpět do těla. Navíc v horku někomu naskáčí různé vyrážky způsobené hromaděním virů na pokožce, když nemohou být vydechnuty ven.
Rouška na ulici je v tomto počasí a za dané situace nesmysl, ale určitě ne proto, že se tělo nemůže zbavovat škodlivých látek. A je to rovněž názor plicních lékařů.
Dávno už nejsem mladá generace ale nošení roušek považuji za hloupost. Ovšem klidně ji noste,nic vám to nepřinese ale nic neporušujete. Strach je to co se podařilo vládám Světa naprosto úžasně dostat mezi lid, kdo se bojí je lépe ovladatelný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.