Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lexaurin vs. neurol

Od: m123® odpovědí: 12 změna:

Prosím o radu někoho kdo bral oboje a ví. Co člověka míň oblbne, ale přesto ho jednorázově zbaví úzkosti. Kamarádka má velmi náročnou práci a před nedávnem ji přepadl panický záchvat. Dr. ji napsala Lexaurin / má si vzít tabletu, když ji to přepadne /, ale od kolegyně se dozvěděla, že Neurol je lepší. Jde o to, aby v práci dokázala fungovat a nebyla jak omámená. Díky.

doplněno 05.08.20 21:42:

Díky všem, vyřídím.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Oba léky jsou silně návykové a podobného působení. Oba patří do skupiny benzodiazepaminovych anxiliotik (utišující léky proti úzkostem, další jsou např diazepam, ansilan, Rivotril a spousta dalších).
V podstatě je jedno, který z nich. Důležité je nebrat lék pravidelně a určitě se nesmí míchat dohromady!
Závislost vzniká při pravidelném užívání, kdy se po čase musí zvednout dávky...a takto pořád dokola. Takže je vhodné mít zvýšenou pozornost ohledně možné závislosti na těchto lécích.
doplněno 05.08.20 19:35: Guajacuran je také svalový relaxant. Často se přidává na neurologii k zaseknutým zádům, protože uvolňuje zatuhlé svalstvo. Může způsobit ospalost. Vlastně všechny benzodiazepaminy mohou zapříčinit únavu a spavost, proto je někteří lidé nesnesou.
Dejte pozor na řízení auta pod vlivem těchto léků, dokud nebudete vědět, jak na vás působí.

hodnocení

2x

Na panický záchvat je rozhodně lepší Lexaurin.
Osobně vyzkoušeno.
Jinak s panickou poruchou se dá pracovat. Vyhledat odborníka, zpočátku stačí dobrý psycholog, který s vámi vše postupně probere. Mám na mysli veškeré vaše nezpracované křivdy, úmrtí v rodině, domácí násilí, at.,atd.
Vy se musíte odprostit od toho všeho, zpracovat to a jít dál.
Pokud se v těch starých věcech budete nadále hrabat a probírat je stále dokola, tak panika bude pokračovat.
Podívejte se na ytb, je tam o panice veliké kvantum videí.
Jezte vyváženou stravu, dostatek hořčíku a vitamínu B.
Panice musíte čelit a ne se před ní schovávat. Ano, je hrozná, vím to.
Ale dá se jí překonat.
I když se vám motá hlava, když se třesete, když nemůžete jakoby dýchat, když vás bolí na hrudi, když máte pocit, že se zblázníte nebo zemřete.
Ne, nezblázníte se, ani nezemřete, všechno je ve vaší hlavě.
A ještě dodatek, zkuste přírodní antidepresivum - Guajacuran.
Je výborný právě na tyto stavy.

uzkost
hodnocení

2x
No, oba léky jsou silne oblbujici a návykové. Takže nejlepší řešení je si sehnat psychologa a proste na sobě makat,ano, bude to těžké,budou výmluvy,ale jinak to nejde. Poté bych navštívila psychiatra a nechala si předepsat nějaké jiné léky,méně návykové. Nejlepší kombinace je terapie a antidepresiva, ale ne benzodiazepamy. Panicka porucha,či samotný panicky zachvat,je dost složitý na pochopení. Zalije Vás pocit horkosti, nemůžete dýchat, tresete se, máte strach a bojíte se o sebe i ostatní a v nejhorším stádiu se to dá přirovnat k infarktu. Tak si tedy lidé volají záchranku,dojedou do nemocnice a zjistí,že jsou úplně zdraví. Takže se v tom pořád motaji.
Za mě doporuciji:
1. Návštěva psychologa, ten poradi,co dál
2. Aplikace Nepanikar (pomoc s dýcháním apod)
3. Teoreticky i léky (ale ne neurol apod)
4. Omezit stres( ano panicka porucha nemá přesný důvod,ale toto mi vždy pomohlo)
5. Říct to někomu blizkemu (i jak mi může pomoci a HLAVNE JAK TO VYPADA)
6. Když mám panickou ataku, pomaha mi si vzít horcik/magnesium (spíš polykaci tabletu),funguje to pro mě jako neurol
7. Joga a meditace(když se naučí správně dýchat,pomůže to úplně nejvíc)
8. Dostatek spanku(když jste vyspana, je méně stresu, a když je méně stresu, je méně atak)
9. Hodně sportovat (jednak se naučíte lépe dýchat a jednak Vám to dá potřebnou energii)
10. Dbat na sebe (dělat si radost,chválit se)
11. Mluvit o tom ( neskrývat, čím více se skrývají emoce, tím ataky,alespoň u mě,jsou silnejsi)
12. Doporučuji také si přečíst brozurku od pana Prasko,Panicka porucha
Poradila bych více,ale to se nedá takto,a kontakt si na sebe dát netroufám. Každopádně držím palce, a jste skvělá, že se o ní tak zajímáte :)
06.08.20 12:25

hodnocení

2x

Obojí je silně návykové. Málokdo se "udrží" a vezme si tabletu jen občas. Úskostné stavy je třeba řešit antidepresivy+psychoterapií. Neurol atd. lze využít pouze do doby nástupu účinku antidepresiv, což je cca 3 týdny. Je to samozřejmě čistě individuální záležitost. Já osobně jsem si "díky" Neurolu způsobila chronickou nespavost. Neurol mi zabral vždy na týden na dva, když jsem pak vysadila, nemohla jsem několik týdnů spát, dokud se mi nevyplavil z těla. Takže za sebe radím najít si dobrého psychiatra a raději užívat antidepresiva, která při správném dávkování návyková nejsou. A zároveň řešit problémy psychoterapií, protože farmakologická léčba není samospásná, jen potlačuje příznaky. Doporučuji na You Tube shlédnout dokument Život za zdí, každý díl je zaměřen na určité problémy, a jsou tam opravdu cenné informace pro ty, kteří nevědí... O úzkostech je 3. díl. A ještě na závěr doporučuji za sebe řešit problémy co nejrychleji, protože mají zvyk se nabalovat, a potom léčba úzkostí může trvat i několik let...

petrw
hodnocení

1x

Toho Neurolu bych se nebál. Brala ho mamka, ne pravidelně, a chválila si ho. Byla v pohodě. To brala ten nejslabší, tím bych začal.

Neurol 0,25mg, mám dobré zkušenosti. Lexaurin ne.

hodnocení

0x
To máte těžké, na každého to působí jinak.
Co jednomu pomáhá, druhému třeba ne a zase je pro něj lepší něco jiného nebo úplně jiná dávka.

hodnocení

0x

Najlepším riešením je zmeniť prácu,inak sa to bude len nabaľovať.

adell*
hodnocení

0x
Urcite lexaurin ked uz, je slabsi. Ale to musi vediet ona sama aky maju na nu ucinok. Neurol je celkom silný ,,liek", ked je chora, nech ide k odbornikovi, da jej antidepresiva. Lieky su len barlicka, dlhodobo to nepojde byť na liekoch. Treba riesit pricinu.
Oba jsou přibližně stejně silné. Záleží na dávce. Jsou různé "silné" lexauriny a různě silné neuroly.

hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma neurol jednorázově

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]