Dobrý den, bude to hodně blbá otázka, ale potřebuju poprvé v životě odeslat jeden dokument v obálce a nevim jak na to. Hází se to někam nebo si na poště vezmu lístek a sviu obálku odevzdám u přepážky. Musím mít známku? Vůbec nevím a nechci tam vypadat jak tupan Děkuji za odpověď .
Tu obálku je třeba si koupit, říct si o ni a čekat, že mi ji věnují, nestačí.
joudic*
tak ja si o ni reknu s tim, ze budu posilat dopis, platim to pak naraz na konci, ale mam tu malou postu, kdekoli okolo.. zadne listecky na poradnik jak v Jindrisske
Zde máte pokyny k vyvolávacímu systému. Na všech poštách to funguje podobně jako v odkazu. Pošlete dokument DOPORUČENĚ. Vyplníte si podací lístek a máte doklad pro případnou ztrátu zásilky cestou. praha12.cz/...
Jestli je to nějaký důležitý dokument,tak to raději pošlete DOPORUČENĚ - tím máte větší jistotu že dopis opravdu adresát dostane.Jen si navíc vypíšete podací lístek,který si vezmete a vypíšete na poště před podáním dopisu.
Ano myslela jsem ten vyvolávací system, bez něho to asi nepůjde (?). Důležitý dokument to úplně neni, je to jeho kopie. Kdyby se zásilka ztratila, musela bych proces opakovat. Takže asi tedy radši doporučeně, jestli to pomůže.
Šest okýnek ( vždycky i ve špičce jedou tak tři ) je opravdu velká pošta.Jé to se máme.Přitom je to pošta pro tři městské části.Plno lidí už od osmi ráno až do zavíračky v 18.30 hod.
U nás jsou čtyři a vyvolávací systém tam není; nesetkala jsem se s ním ani na jiných maloměstských poštách. Asi to je jak kde. Zřejmě je to u vás tím, že pošta není až tak velká, ale je hodně vytížená (což u nás většinou nebývá).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.