Dobrý den, mám doma zlomky zlata, které jsem před 5lety si chtěl nechat jako investici a prodat je až budu nutně potřebovat peníze. Jenže teď se dají ty zlomky prodat o 30% více než jsem je tenkrát koupil. Je to zlato za cca 25 000Kč. Co by jste dělali na mém místě? Když je prodám, vydělám, ale kam pak ty peníze zase investovat, abych je neměl na úctě, když je teď nepotřebuji? Děkuji za vaše názory
Zlato si nechte. Sice jeho cena je rekordní, ale co s penězi? Když si zlato necháte, tak za rok bude jeho cena min. o 20% nížší, když zlato proměníte v bezcenné papírky, tak vám je sežere inflace.
A když je neprodáte a cena zlata spadne, jak se děje pravidelně, tak se budete tlouct do hlavy. Cena je šroubovaná uměle u veškerých komodit. Pak zase uměle spadne a zase lidi přijdou o peníze za původní investici, protože prodávají ze strachu ztráty peněz. Veškeré spekulace jsou na tomto principu založeny. Nikam je nedávejte, zvlášť v době koronakrize. Německá špičková firma na litá kola zkrachla ani netušili jak.
Dobrý den, 25000Kč je jeden plat? Pro koho? Pro mě opravdu ne, já vydělám 18000Kč a jsem za to rád. Vy by jste to teda neprodávali? Mohu koupit něco jiného, kde cena nyní spadla?
miki*
Co by jste teda dělali na mém místě? Nechat si úspory uložené ve zlatě nebo je nyní prodat o 30% za víc a koupit něco jiného nebo počkat až zlato spadne a koupit zase zlato? Děkuji
teď máte jistotu, pokud se vám podaří prodat, že na tom aspoň neproděláte. Nevíte, jak se bude cena zlata vyvíjet dál. Na druhou stranu může cena za rok ještě vystoupat a budete se tlouct do hlavy, že jste nepočkal. Ale to bych fakt řešil spíše u hodnoty statisíců, 25 tisíc opravdu moc není a vyděláte na tom stejně maximálně několik tisícovek.
asiemil
[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.