Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodat nyní zlomky zlata?

Od: miki* odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,
mám doma zlomky zlata, které jsem před 5lety si chtěl nechat jako investici a prodat je až budu nutně potřebovat peníze.
Jenže teď se dají ty zlomky prodat o 30% více než jsem je tenkrát koupil.
Je to zlato za cca 25 000Kč.
Co by jste dělali na mém místě?
Když je prodám, vydělám, ale kam pak ty peníze zase investovat, abych je neměl na úctě, když je teď nepotřebuji?
Děkuji za vaše názory

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

motak
hodnocení

2x
To je tak malá castka,ze to vůbec nemá cenu řešit a je úplně jedno co uděláte...

Malá částka to může být pro nás, pro někoho celé jmění.

lamy13
hodnocení

1x

Zlato si nechte. Sice jeho cena je rekordní, ale co s penězi? Když si zlato necháte, tak za rok bude jeho cena min. o 20% nížší, když zlato proměníte v bezcenné papírky, tak vám je sežere inflace.

evzen
hodnocení

0x
Souhlas, 25000 fakt neřešte, to není ani jeden plat. Klidně si hoďte korunou...

jenda2*
hodnocení

0x

A když je neprodáte a cena zlata spadne, jak se děje pravidelně, tak se budete tlouct do hlavy. Cena je šroubovaná uměle u veškerých komodit. Pak zase uměle spadne a zase lidi přijdou o peníze za původní investici, protože prodávají ze strachu ztráty peněz. Veškeré spekulace jsou na tomto principu založeny. Nikam je nedávejte, zvlášť v době koronakrize. Německá špičková firma na litá kola zkrachla ani netušili jak.

miki*
hodnocení

Dobrý den,
25000Kč je jeden plat?
Pro koho? Pro mě opravdu ne, já vydělám 18000Kč a jsem za to rád.
Vy by jste to teda neprodávali? Mohu koupit něco jiného, kde cena nyní spadla?
miki*
hodnocení

Co by jste teda dělali na mém místě?
Nechat si úspory uložené ve zlatě nebo je nyní prodat o 30% za víc a koupit něco jiného nebo počkat až zlato spadne a koupit zase zlato?
Děkuji

Pokud máte peníze a zlato nepotřebujete,,i tak bych ho prodala.Vždy se prodělá..ale koupíte si třeba to co potřebujete.Můj názor

miki*
hodnocení

Já jen ty peníze teď nepotřebuji, nevěděl bych do čeho bych je mohl investovat, když bych to zlato teď výhodně prodal?

teď máte jistotu, pokud se vám podaří prodat, že na tom aspoň neproděláte. Nevíte, jak se bude cena zlata vyvíjet dál. Na druhou stranu může cena za rok ještě vystoupat a budete se tlouct do hlavy, že jste nepočkal. Ale to bych fakt řešil spíše u hodnoty statisíců, 25 tisíc opravdu moc není a vyděláte na tom stejně maximálně několik tisícovek.

asiemil

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

jenda2*
hodnocení

0x

Jak jsem dříve psal, cena zlata stoupá a padá. Teď se bude prodávat mnohem hůře než před týdnem.

e15.cz/...

hodnocení

0x

Jednoznačně prodat.

miki*
hodnocení

Pořád zvažuji zlato prodat.
Ale co se teď dá výhodně koupit? Nechci mít peníze doma.
Děkuji

Koupit se dají nejlépe sběratelské předměty a starožitnosti. Jenže pokud tomu nerozumíte, tak leda naletíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]