Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proc vysila Ct 1 v anglictine?

Od: hankas® odpovědí: 29 změna:
Proc vsechny Ct 1 vysilaji v anglictine? Dekuji

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pravděpodobně jste si na televizoru zvolila anglickou zvukovou stopu.

hodnocení

5x
Tak hlavně, pokud máte settopbox, tak hledejte tam, v nastavení TV to nijak neovlivníte, ta jen zobrazuje a přehrává to, co jí settopbox posílá.
hodnocení

Na settopboxu jsem žádné nastavení zvuku nenašla,je tam pouze to, co je na prvním obrázku.

Potom bych zkusil dát settopbox do továrního nastavení a nastavit a naladit znovu.
Jen vím na 100%, že je "chyba" v něm a ne v TV.

hodnocení

2x

Bez znalosti typu TV asi není možné více poradit.

priklad11*

Tak třeba u LG LB650 je to na mrtvici. Z ovladače nejde měnit zvukovou stopu. Záleží na základním nastavení. Ovšem když je nastavení čeština a zvukové stopy jsou angličtina a slovenština, tak se zapne angličtina a přepnout na slovenštinu je děs. Tato TV nezná primární a sekundární zvukovou stopu, nebo to neumím.

hodnocení

Je to starší televize Toshiba a už nevím,kde to mám hledat, v menu jsem to nenašla.

Proc vysila Ct 1 v anglictine?
tomas11*
Dejte kloudnou fotku dálkového ovl. ,třeba někdo poradí
04.08.20 13:11
hodnocení

Proc vysila Ct 1 v anglictine? #2
Proc vysila Ct 1 v anglictine? #3

Co je pod položkou "upřesnit zvuk"?

hodnocení

Pod položkou upřesnit zvuk je :

Zvuk HDMI1 ...digitální

Lip Sync... zapnuto

Typ SPDIF... PCM

Co je pod tlačítkem Konfigurace?

tomas11*
hodnocení

1x

zkuste na DO subtitlle a chce to dopracovat se někam jako na obrázku - kde se dá nastavit titulky ,teletext , řeč atd.

I u staré tv(hyunday) ale i u novějších samsungů to je na DO pod červeným tlačítkem a pod.

Proc vysila Ct 1 v anglictine? #4
Proc vysila Ct 1 v anglictine? #5
tomas11*

pokud máte předřazen septobox tak bych to hledal i tam

janh*
Já bych zkusit to tlačítko vedle titulků...to by měl být zvuk...
janh*
Zkusila jste to tlačítko vpravo od titulků...?

tvfanda*
hodnocení

1x
Podle vašich odpovědí to vypadá, že používáte set-top-box. To znamená, že zvukovou stopu musíte nastavit na tom set-top-boxu.
V menu televize nebo pomocí dálkového ovladače televize to nenastavíte.
U většina set-top-boxů se to nastavuje pomocí dálkového ovladače ( k tomu set-top-boxu), u některých je nutné to
nastavit v jeho menu. Myslím si, že by to mohlo být uvedeno v návodu.
Bylo by dobré uvést typ toho set-top-boxu nebo fotografii jeho ovladače, aby vám mohl někdo lépe poradit.
tomas11*
V 15.49 jsem napsal pokud máte předřazen septobox hledejte i tam. Dejte tedy foto DO.septoboxu ,pokud tedy není už vyřešeno.

hodnocení

0x

Co znamená tenhle dotaz? Koukáte teď? Na internetu, v televizi? Máte nastavenou angličtinu? Je to nějaký pořad v originálním znění? Co znamená "všechny ČT1"? Vždyť je jenom jedna, ne?

hodnocení

Ano, divam se ted na televizi. Ct 1 HD T2,Ct1SM HD T2,Ct1 JM HD T2.

Technicky vzato jich je více... Já aktuálně chytám tři, stejně jako tazatelka. Celorepublikovou, Severomoravskou a Jihomoravskou.

hodnocení

Hledala jsem to a uz nevim,kde to mam hledat.

hodnocení

0x

ČT1 u některých pořadů vysílá originální zvuk a ještě český dabing.

Takže si musíš nastavit zvukovou stopu na českou a bude to.

A i když máš všechny ČT1 tak je to pořád jeden a ten stejný program. Pouze při vysílání regionálního zpravodajství se vysílání ČT1 může lišit.

ff*
hodnocení

0x
Pokud mají ostatni programy přes STB češtinu v pohodě, tak je to vysíláním ČT a jejich ne-vyladěním. V Brně taky zatím dost zlobí signál všech ČT/T2.
hodnocení

Ostatni programy jsou v poradku,ale Čt1 je nekdy v anglictine a nekdy v Češtině.

ff*
Potom není závada doma a nic s tím neuděláte, musíte počkat na vyladění vysílače po celém přechodu na T2.
tvfanda*
Nemyslím si, že je to chyba na vysílací straně. Zvukové stopy u České televize přepínám běžně a žádné problémy jsem ještě nezaznamenal. U všech set-top-boxů nebo televizorů by to mělo jít nastavit.
ff*
I když se s tím nehýbe a zvuk bývá bez volby jak v češtině tak někdy angličtině? Čím to asi je?
tvfanda*

Pokud vám to funguje takto, může to dělat samotné přijímací zařízení (TV nebo set-top-box). Když nastavím na zařízení původní zvuk a ten se zrovna nevysílá, tak jde česká zvuková stopa. Původní zvuk se nevysílá u všech pořadů, takže někdy jde čeština jindy zase jiný jazyk. Kdy se vysílá můžete zjistit v EPG nebo na teletextu.

Je docela zvláštní, že přijímáte Českou televizi pouze s jedním zvukovým doprovodem, protože v DVB-T2 se vysílají na ČT1, ČT2 a ČT art/D celkem 4 zvukové stopy (česky, originál, Dolby Digital-prostorový zvuk a Audio Description-zvukový popis pro nevidomé).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]